Kako narediti ohranjevalnik zaslona na namizju ali mobilni napravi: preproste metode

Morda je danes, s popolnim zaupanjem, mogoče trditi, da so časi, ko so uporabniki računalnikov in mobilnih naprav prenesli za namestitev kot ohranjevalnik zaslona na glavni zaslon slike in celo plačali ta denar, šli v pozabo. Sodobna programska oprema omogoča ustvarjanje slike v dveh računih ali namestitev želene fotografije na namizni računalnik ali zaslon telefona. O tem, kako narediti screensaver najenostavnejše metode, bomo opisali v članku. Vendar pa se poglejmo o možnostih za namestitev slik s pomočjo specializiranih nastavitev, ki so na voljo v katerem koli operacijskem sistemu, vključno s stacionarnimi in mobilnimi.

Kako narediti ohranjevalnik zaslona na namizju: nastavitve za prilagajanje

Kljub temu, da starejše različice operacijskega sistema Windows še vedno uživajo nekaj priljubljenosti med uporabniki (kot je isti XP), se bomo zanašali na najnovejše spremembe. V njih, kot veste, so se pojavile klasične metode namestitve slik na zaslon in bolj napredne metode.


Za začetek si poglejmo, kako narediti ohranjevalnik zaslona računalnika.
Če želite to narediti, morate preko PCM-ja na prostem delu namizja iti na točko personalizacije, nato pa v razdelku z ozadjem preprosto izbrati sliko iz standardnega niza, ki je prisoten v kateri koli različici in sistemskem sklopu, ali prek gumba za pregled, da določite lokacijo shranjenega. na sliki računalnika. O temočitno vsi vedo. Priporočljivo je, da izberete lokacijo slike na zaslonu s seznama in uporabite izvedene spremembe.

Hitra nastavitev ozadja

Vendar pa na ta način, če lahko tako rečete, izgleda preveč okorno ali, če želite, "dedek". V najnovejših različicah operacijskega sistema Windows zgoraj opisane možnosti niso povsem neobvezne.


Dovolj je, da preprosto izberete želeno sliko in nato prek menija PCM v datoteki do namestitvene točke kot glavne ozadje namizja. " Upoštevati je treba, da bo slika nameščena na celotnem zaslonu, tako da, če obstajajo razlike v razmerjih same slike (ali ločljivosti), lahko opazimo nekaj izkrivljanj, načeloma pa jih lahko določimo z mnogimi programi, imenovanimi grafični urejevalniki.

Kako narediti screensaver na svoje?

Kot je razvidno iz zgoraj navedenega, sta obe metodi, čeprav enostavni za uporabo, videti nekoliko neudobno. Ker je glavni problem tukaj velikost in ločljivost slike, ki morda ne ustreza nastavitvam zaslona glede na parametre. Kako narediti ohranjevalnik zaslona v tem primeru? Nič ni enostavnejšega kot uporaba najbolj primitivnega programa za obdelavo barv, ki je vključen v standardni nabor predhodno nameščenih Windows.
Morate odpreti sliko in jo obrezati z razmerjem med zahtevanim razmerjem stranic zaslona laptopa ali računalniškega monitorja. Pravzaprav, tudi če spremenite velikost, lahko opazite točko ohranjanja razmerij, po katerisliko lahko zmanjšate ali povečate.
Vendar to nikakor ni najučinkovitejša metoda. Toda kako naredim sam screensaver? Za to je najbolje, da uporabite naprednejše urednike. Če poznate vsaj začetne spretnosti dela s paketom Photoshop, ustvarjanje slike z lastno domišljijo ni pretežko (še posebej, ker ima sam program precej različnih predlog).

Izdelava ohranjevalnikov zaslona za mobilne naprave

S pomočjo preprostih urednikov lahko ustvarite tudi ohranjevalnike zaslona za svoj telefon. V istem Paint pa bo treba upoštevati ločljivost zaslona mobilne naprave in nastaviti velikost slike, ki jo podpira zaslon telefona ali tabličnega računalnika.
Po tem morate sliko prekopirati na napravo in jo prek standardnih nastavitev nastaviti kot ozadje glavnega zaslona.

Nastavite kot ohranjevalnik zaslona za pametni telefon ali tablični računalnik katere koli slike

Še enkrat, vsi ohranjevalniki zaslona telefona, tudi velikosti, niso pravilno nameščeni na zaslon. Takšne težave je mogoče zaznati na številnih napravah. Velikosti slik in ločljivost zaslona se zdijo enake, vendar slika na nek način ni nameščena na celotnem zaslonu, temveč v sredini. Tukaj boste morali kopati parametre za nastavitev slike. Toda na nekaterih pametnih telefonih takšne funkcije niso na voljo. Kako narediti ohranjevalnik zaslona v tej situaciji?
Da ne bi bili odvisni od velikosti slike ali njene oblike, je najbolje, da prenesete brezplačno aplikacijo Image2Wallpaper, zaženete programček, izberetepotrebujete sliko, nastavite njen položaj na zaslonu, če je potrebno, zmanjšajte ali povečajte in po zaključku pripravljalnih ukrepov preprosto kliknite na gumb nastavitev ohranjevalnika zaslona, ​​ki se nahaja tik pod in desno od območja izbire in prilagoditve slike.
Toda drugih programov ne bi smeli zanemariti, bolj za mobilne naprave, ki so jih danes izdali, toliko, da se samo sprašujete. Toda vzemite vsaj priljubljen programček, kot je Picasa. S svojo pomočjo ustvariti sliko svojega dela ne bo absolutno ne. Po tem je še vedno treba namestiti kot glavno sliko z uporabo standardnih parametrov mobilnega operacijskega sistema.

Kratek povzetek

Tukaj je kratek povzetek vsega o ustvarjanju in namestitvi ohranjevalnikov zaslona na zaslonih računalniških monitorjev, prenosnih računalnikov in mobilnih naprav. Seveda je to daleč od vseh razpoložljivih metod, vendar le nekatere izmed njih (da ne omenjamo programske opreme), vendar najbolj preproste in dostopne vsem, najbolj nepripravljenim uporabnikom.

Sorodne publikacije