Svetilke Nikon SB-700: pregled, specifikacije, profesionalne ocene

Nikonova bliskavica Speedlight SB-700 je bila izdana septembra 2010. SB-600 ni bila dovolj intuitivna za upravljanje in je imela bolj omejen obseg. Bliskavica je zasnovana tako za amaterje kot za profesionalce in stane $ 330, kar je približno 120 dolarjev ceneje kot SB-900. Pri fotografih s polnim delovnim časom je ta druga možnost najprimernejša, drugi pa lahko omejijo uporabo Nikonove bliskavice SB-700. Lastnikova povratna informacija hvali model za njegovo kompaktno velikost, izboljšan vmesnik in enostavnost.


Posebne značilnosti

Nikonova bliskavica za bliskavico SB-700 ponuja več funkcij kot SB-600 in zmanjšuje zaostajanje od srednjih in vrhunskih naprav. Nekatere dodatne značilnosti modela so naslednje:
 • samodejna določitev uporabe FX - ali DX kamer;
 • prisotnost difuzorjev in plastičnih filtrov;
 • lahko služi kot bliskavica za druge Nikonove naprave, ki podpirajo CLS;
 • ima vgrajen temperaturni senzor, ki zagotavlja varnost svetilke;
 • dodatnih gumbov za spreminjanje načina bliskavice, nastavitev žarka, oddaljenega ali glavnega načina in nastavitev povečave;
 • Izboljšana zaščita pred vlago in prahom.
 • Bliskavico lahko upravljate na daljavo prek Nikonovega sistema za kreativno osvetljevanje (CLS), če obstaja digitalni fotoaparat, ki podpira CLS ali če uporabljate Nikon SU-800. Z več napravami lahko SB-700 deluje kot gonilnik za zagon drugih. Nakup Nikon SB-700 pomeni, da po priključitvifotoaparat prejme celoten nabor tehnologij TTL. Kamera pozna bliskavico in zagotavlja najboljšo interakcijo. Če uporabljate zoom objektiv, se pri povečavi spremeni tudi nastavitev bliskavice. Na voljo je tudi vgrajen širokokotni adapter, ki razširi območje SB-700 na 12 mm.


  V Nikon bliskavici SB-700 lahko uporabite 4 alkalne, litijeve ali nikelj-kovinsko-hidridne AA baterije, vendar ni priporočljivo, da uporabite premog-cinkove baterije.
  Polno delujoče bliskavice zagotavljajo fotoaparati, skladni s standardom CLS - vsi fotoaparati Nikon SLR, razen serij D1 in D100. Coolpix E8400 E8000 P5000 P5100 in P7000 sta podprti v omejenem obsegu. Bliskavico lahko namestite na združljive modele, vendar je večina njenih funkcij še vedno nedostopna. Nikon SB-700 prihaja z dodatno opremo, ki je prav tako vključena v SB-900. Vključujejo mehko ohišje, stojalo, kupolo difuzorja, uporabniški priročnik in dva plastična filtra za žarnice in dnevno svetlobo. Kot je sprejela Nikon, ima glava bliskavice vgrajen refleksni reflektor in plošče, ki jih je mogoče uporabljati skupaj in ločeno.

  Posodobitev

  SB-700 je bolj podoben SB-900 kot SB-600. To je dobro za fotografe, saj je SB-900 eden izmed Nikonovih najboljših in najlažjih utripov. Kontrole na hrbtni strani so ergonomske in omogočajo enostavno spreminjanje nastavitev. SB-700 ima več gumbov in rotirajočega diska, kar je pomembno izboljšanje, saj je bilo v SB-600 potrebno preiti skozi enoto za spremembo enega parametra.in držite nekaj pritiskov na tipke.

  Krmilni elementi

  Skupno 9 gumbov in stikalo v bliskavici. Združeni so okoli zaslona na način, ki je drugačen od drugih Nikonovih modelov. Krmilni gumb vklopi in izklopi bliskavico ter jo premakne v oddaljeni in osnovni način. Obstaja ročno stikalo ali način TTL. Gumb SEL se nahaja v bližini stikala, ki vam skupaj s krmilnim kolesom omogoča, da na primer nastavite parameter, kot je kompenzacija osvetlitve. V SB-600 za to pritisnite samo "+" ali "-". V centru prevladuje disk z gumbom OK v sredini, ki se uporablja za različne namene, tudi za navigacijo po meniju. Tipka ZOOM se nahaja pod zaslonom na levi strani zaslona. V tem primeru se lahko povečava in zmanjša povečava, odvisno od smeri vrtenja diska. Gumb Menu je od spodaj levo. Omogoča vstop v meni in nastavitev podrejenega načina, prilagajanje zvočnih signalov, zaslona itd. Tipka FLASH je potrebna za preverjanje bliskavice. To je en sam označen gumb. Kot pri drugih baterijah proizvajalca, rdeča luč pomeni pripravljenost, zelena - polnjenje. Na levi strani je preklapljanje načinov delovanja - ta zasnova so uporabniki ocenili pozitivno, saj je eden izmed najpogosteje spremenjenih parametrov. Zadnje vodilno telo na desni je drsnik izbire območja delovanja žarka. Na voljo so standardne, centralne in celo variante.

  Zaslon

  UTa model je spremenil zaslon - postal je matrika namesto segmentiranega prej. Njena ostrina in kontrast sta se povečala, celo večja od SB-900. Res je, da zaslon ni tako velik, vendar vsebuje vse, kar potrebujete, razen nekaterih manjših predmetov, ki so prisotni v dražji bliskavici.

  Zmogljivost

  Delovna razdalja Nikon SB-700 pri ISO 100 je 28 metrov, kar je manj kot 30 metrov v SB-600. Poln čas polnjenja je približno 25 za NiMH in alkalne baterije, 35 za litijeve baterije. Ko se baterija dvigne na 10 sekund, je treba baterije zamenjati ali napolniti. SB-700 na D3s omogoča 9 fotografij s posnetkom 9 sličic na sekundo, preskakovanje 10. okvirja, nato pa še na 11. sliko. Vsak posnetek je zamuden in 9 utripa zapored ob 025 s ponovnim polnjenjem - ni tako slabo. Življenjska doba baterije je ocenjena na 160 slik za alkalne, 260 za NiMH z zmogljivostjo 2600 mAg in 330 za litijeve napajalnike. Nikonova bliskavica SB-700 deluje na enak način, kot bi morala delovati Nikonova bliskavica. Čeprav je baterija dobra, ne bo nikoli padla. Edina razlika od SB-900 je njena moč malo manj. Ampak to je veliko ceneje. Cena je glavni razlog, zakaj uporabniki raje uporabljajo ta model. V skladu z njimi je prisotnost glavne in polnilne luči, če je pravilno nameščena, portrete lepša od enega vira. Glede na povratne informacije fotografa, veliko ur portretne fotografije ne povzroča težav s prekomernim polnjenjem ali pregrevanjem bliskavice. Za maksimalno učinkovitost priporočajo uporabo litijaEnergizer Ultimate baterije. Po njihovem mnenju to zmanjša cikel ponovnega polnjenja in dobi več utripov.

  Delo zunaj studia

  Fotografi, ki so vzeli SB-600 na poroki, lahko z gotovostjo trdijo, da ima bliskavica Nikon SB-700 dovolj moči in časa za polnjenje teh dogodkov. Naprava ima tudi manj prostora kot SB-900, zato je lažje prenašati nekaj utripov. Ker je največja moč SB-700 nižja, se bliskavica manj segreje. Naprava se polni dovolj hitro, če pa temperatura doseže mejo, se čez nekaj časa prekine. Edini razlog, da SB-900 kupi, je snemanje s polnim delovnim časom in potreba po zanesljivi Nikonovi napravi. Za zmogljivejši model je prav tako vredno omeniti, da če se polnilni cikel SB-700 zdi počasen in da je življenjska doba baterije premajhna, lahko SB-900 priključite na SD-9. SB-700 nima možnosti priključitve na zunanje napajanje.

  Portretna fotografija

  Fotografi, ki uporabljajo Nikon SB-700 za zajemanje portretov, opozarjajo, da jim bliskavica daje vse, kar potrebujejo: zanesljivost, hitro polnjenje, moč, enostavnost uporabe. Samo namestite ga na stojala in namestite par belih dežnikov za bolj svetlo razsvetljavo. Če potrebujete ostro svetlobo, se lahko omejite samo na eno bliskavico.

  Sklep

  Nikonovi uporabniki imajo torej dve resnični možnosti, SB-700 in SB-900. Po mnenju mnogih je ena izmed njih boljša od prve. Nikonove svetilke SB-700 imajo skoraj vsefunkcije SB-900, vendar je manjša. Tisti, ki fotografirajo na porokah ali snemajo športne dogodke, bi morali razmisliti o nakupu močnejšega in hitrejšega modela, ki je povezan z Nikonom SD-9.

  Sorodne publikacije