Pioneer PL 990: pregledi, pregledi, specifikacije, značilnosti delovanja in jasnost zvoka

Eden od prvih načinov snemanja zvoka je bil, da bi ga shranili z uporabo vinilnih plošč. Prednost te tehnologije je bila, da bi jo bilo mogoče uporabljati brez kakršnih koli, celo najpreprostejših analogno-digitalnih pretvornikov. Rezultat tega je, da bi bil zvok, ki smo ga posneli prej, lahko tudi brez elektrike z uporabo popolnoma mehanskih naprav. Sčasoma se je ta tehnologija izboljšala in sčasoma postala standard kakovosti, saj pomanjkanje kodiranja omogoča shranjevanje živega zvoka. V sodobnem svetu si lahko samo nekateri privoščijo drago opremo za igranje vinilov. Vendar pa obstajajo proračunske različice igralcev, kot je Pioneer PL 990. Mnenja o tem poudarjajo, da nizkih stroškov ni mogoče kombinirati z zelo sprejemljivo kakovostjo. Ta članek je namenjen temu modelu vinil predvajalnika, njegovim značilnostim, ključnim značilnostim in slabostim. Začnimo z glavno stvar - videz in značilnosti.


Paket in videz

Če prvič vidite ta predvajalnik, potem sploh ne morete opaziti, da spada v kategorijo sodobne tehnologije. Proizvajalec je poskušal čim bolj ohraniti prepoznavne obrise primerov igralcev, ki so bili izdani v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Naprava je na voljo v kompaktni škatli, opremljeni z veliko količino tesnilne mase. To je precej razumno merilo previdnosti, saj ima Pioneer PL 990 veliko krhkihpodrobnosti. Največji od njih je prozoren plastični pokrov, ki zapira celoten mehanizem. Navzven je igralec togi pravokotnik z jasnimi obrazi in ostrimi vogali. Sprednja plošča vsebuje večino kontrol, kot tudi posebno lestvico, ki vam omogoča natančno nastavitev hitrosti diska. Ta parameter je še posebej pomemben, saj tudi majhna odstopanja povzročajo znatno popačenje zvoka.


Pod pokrovom je masivni disk s posebno prevleko, na katero so položeni vinilni zapisi. Tonarm je dovolj lahek in nima dodatne regulacije. Pioneer PL 990 je zaradi preprostega nadzora nad vinilnim predvajalnikom priporočen kot prvi korak v svetu visokokakovostne glasbe. Pripravljen je za delo takoj iz škatle in ne zahteva fine nastavitve - vse potrebne operacije so bile, poleg prilagoditev hitrosti, opravljene v tovarni med testiranjem.
Na hrbtni strani so odprtine, skozi katere so vstavljeni potrebni kabli. Eden od njih je zasnovan na moči 220 V, drugi pa je priključen na ojačevalnik zvočne frekvence s pomočjo klasičnih krožnih priključkov, imenovanih "tulipani" ali "banane". Omeniti je treba, da se ti kabli ne dobavljajo ločeno in da niso izključeni iz predvajalnika. Poleg same naprave je na voljo tudi rezervna igla, ki jo lahko namestite brez težav, če glavni ne uspe. Obstaja tudi majhen adapter, ki je namenjen za vgradnjo na disk posebnih plošč, ki so v svojem času zelo razširjene v Ameriki.V njih, v središču luknje je bilo veliko več kot običajno "vinil", in adapter služi za pravilno namestitev ploščo na disk.
Vključeni so tudi potrebni kabli za vklop tabličnega računalnika in priključitev na ojačevalnik. So nevzdržljivi in ​​se nahajajo na zadnji strani Pioneer PL 990. Za nekatere uporabnike se to morda zdi plus, medtem ko se drugi, nasprotno, pritožujejo nad to funkcijo, ker je dolžina pogosto pomanjkljiva, zato morate uporabljati adapterje in razširitve, ki lahko negativno vplivajo na kakovost. zvok

Krmilni sistem

Ta model se priporoča tistim, ki to opremo uporabljajo prvič. Dejstvo je, da ima minimalno število nastavitev in da je navodilo za uporabo precej preprosto. Sprednja plošča ima majhno število kontrol. Najtežja naloga je, da nastavite hitrost diska. V ta namen v skladu z navodili Pioneer PL 990 nežno zavrtite ročaj in sledite posebnemu indikatorju, ki se nahaja v sredini. Ko ima meritve, ki se ujemajo s sinhronizacijo rotacije, je treba nastavitev ustaviti in napravo lahko obravnavamo kot pripravljeno za uporabo. Treba je omeniti, da to delovanje ne bo tako pogosto, saj ta možnost praktično ni navzdol. Edini razlog, ki lahko povzroči zapleten postopek ponovitve, je naključni premik prilagodljivega ročaja.
Da bi poslušali posnetke iz vinilnih plošč, jih morate namestitivelikost s posebnim gumbom. Na svetu sta dve velikosti. Njihove diagonale označujejo stikala. Za avtomatizacijo je potrebna pravilna nastavitev velikosti vinilnega diska. Proizvajalec je poskrbel za zmanjšanje možnosti poškodb Pioneer PL 990 plošče ali igle, ko jo vklopite. Zato, toner ima svoj pogon, ki vam omogoča, da pritisnete en gumb, ki je odgovoren za začetek predvajanja, premaknite iglo na vrh plošče, jo spustite in na koncu dvignite in se vrnite na kraj. Če želite, lahko iglo premaknete sami in jo položite na želeno mesto plošče. V ta namen je gumb v bistvu nekakšna izvedba funkcije pavze. Dvigne toner in ga pusti v položaju, v katerem je bil med igro. Če ga ponovno pritisnete, bo igla padla na isto mesto. S premikanjem igle na želeno mesto označevanja s pritisnjeno tipko za zaustavitev lahko ročno izberete želeno skladbo. Ni več nadzora.

Prisotnost telefonskega imetnika

Za osebo, ki se prvič sooča z reprodukcijo glasbe iz vinila, je večina izrazov nerazumljiva, značilnosti vzpostavljanja in povezovanja pa so kompleksne "znanosti". Zato je razvijalec poskušal uporabnikom olajšati življenje tako, da je v Pioneer PL 990 namestil fonocorrektorja. To je istomodel lahko enostavno priključite na kateri koli sistem zvočnikov. Njegova vloga je lahko karkoli, na primer glasbeni center, avtomobilski ojačevalnik in celo računalniški zvočniki z ustreznim priključkom. Ta pristop vam omogoča, da nakup te naprave ni zelo drag in čim bolj preprost. Zmožnost povezovanja s poznanimi in razumljivimi standardi je povečala priljubljenost Pioneer PL 990 vinilnega ploščnega predvajalnika med uporabniki, ki si niso želeli poglobiti vprašanja radijske elektronike.

Uporaba natančnega servomotorja

Eden od ključnih elementov igralca je motor, ki odklene podporni disk. Od njegove kakovosti je odvisno, kako prijetno je slišati pisk. Dejstvo je, da lahko pri nizkih hitrostih vsako odstopanje od norme znatno izkrivlja zvok glasbe, ki je malo verjetno, da bo privlačil uporabnike, ki se dobro zavedajo, kako naj bodo njihove najljubše skladbe dobre. Po drugi strani pa je uporaba natančnega servomotorja omogočila maksimiranje hitrosti vrtenja vinilne plošče in preprečevanje podobnih sunkov.
Na račun njega so bile nastavitve vrtenja postale dokaj preprosta naloga, ki se je zlahka izvajala brez dodatne opreme. Pomembno je, da se spomnite, da je motor povezan s strastjo diska, zato se morate izogibati obremenitvi. Ni vam treba poskušati ustaviti ali, nasprotno, pospešiti disk med igranjem z rokami, saj bo to povzročilo raztezanje gumijastega elementa in njegovo neprimernost. Če celo sPravilno nastavitev vrtenja zvoka "plava", je priporočljivo zamenjati pasikik z novim ustreznim premerom in debelino.
Natančni motorji se med seboj razlikujejo v skoraj brezšumnem delu, zato, kot kažejo Pioneer PL 990 pregledi v procesu poslušanja glasbe, uporabnik ne čuti nobenega hrupa, ki bi lahko izkrivil zvok.

Glavne tehnične značilnosti

Tisti, ki dobro poznajo takšno tehnologijo, je o tem lažje razmišljati ne z opisom posameznih parametrov, ampak na podlagi suhih digitalnih dejstev. Zato je vredno razmisliti o značilnostih Pioneer PL 990 proizvajalca. Dimenzije tega pripomočka so 420 x 100 x 342 mm. Je zelo kompakten in se lahko prilagodi, na primer, na pokrovu ojačevalnika ali na majhni mizi. Glavna stvar je, da ne namestite predvajalnik za močne zvočnike, kot tudi na področju močnih magnetnih polj. Če se med delovanjem na napravo prenašajo močne vibracije, je mogoče izkriviti zvok zaradi igle, da skoči iz ene skladbe na drugo.
Premer podpornega diska je 295 mm, kar zadostuje za standardne 30-centimetrske vinilne plošče. Izdelana je bila v Sovjetski zvezi in je tudi standard sodobnih analognih avdio nosilcev. Če želite, lahko hitrost predvajanja preklapljate med osnovnimi standardi - 33 in 45 vrt /min. Še en standard, 78 obratov na minuto, je precej redka, zato je v proračunskih modelih težko izpolniti, čeprav ponujaveliko večjo kakovost zvoka. Razmerje signal /šum je enako 50 decibelom, kar lahko imenujemo precej visok kazalnik za javni sektor. Najpogosteje je mogoče najti že v modelih srednjega razreda, zaradi česar je čast proizvajalca.

Značilnosti tonarame

Da bi poenostavili načrtovanje, je razvijalec uporabil neposredni toner, ki se uporablja v večini primerov. To je cev, v notranjosti votla, pritrjena na posebno mobilno vzmetenje. S tem, ko je Pioneer PL 990 olajšal delovanje vinil rekorderja, se je proizvajalec odločil prilagoditi vpenjalno silo na tovarno in narediti ta indikator pritrjen. Odvisno od vrste diska in hitrosti se giblje od 25 do 45 gramov. Te številke ne morete spremeniti, ker je tonaža statična in se ne more premakniti. Na robu tonomarja je zvočna glava z iglo. Ima preprosto zasnovo, tako da jo lahko uporabnik enostavno zamenja v primeru okvare ali obrabe. Samo pritisnite zapah in igla bo v rokah. Ta postopek je treba izvajati previdno, saj je glava z iglo zelo občutljiv element in ne trpi zaradi grobega ravnanja in poškodb.

Posodobitvene značilnosti

Uporabniki opozarjajo, da nekateri trenutki v napravi zaradi nizkih stroškov niso določeni. Vendar pa imajo te pomanjkljivosti, ki imajo osnovne spretnosti dela z radijsko tehniko, brez težav. Prvi in ​​najpomembnejši med njimi je nezmožnost odstranitve in zamenjave akustičnega kabla. Da bi rešili ta problem,V zadnjem delu ohišja vinilnega predvajalnika Pioneer PL 990 je dovolj, da vstavite ustrezne konektorje in spajate obstoječi kabel z notranje strani v skladu s polarnostjo. Seveda morate ukrepati le takrat, ko je garancija že potekla in imate za to potrebne veščine. Druga točka, ki se jo mnogi odločijo popraviti, je zmožnost priključitve igralca Pioneer PL 990 mimo vgrajenega phono-popravka. Če ima uporabnik ojačevalnik, ki ima svoj fonokrektor, potem je njegova uporaba morda boljša, saj je lahko bistveno izboljšanje kakovosti zvoka. Da bi se povezali na ta način, je treba najti del verige, ki se neposredno ujema z delom tonerja in pickup-a, ter prestrezati njegov signal. V ta namen uporabite samo poseben zvočni ali mikrofonski kabel, ki lahko prenaša šibek signal brez motenj na dolgih razdaljah. Dobra zaščita bo ohranila kakovost zvoka nespremenjena.

Povratne informacije uporabnikov o modelih

Čas je, da opravimo pregled na podlagi pregledov igralca Pioneer PL 990 vinil od uporabnikov, ki so že imeli možnost, da ga uporabljajo za nekaj časa. Oni so tisti, ki se lahko pokažejo, ne da bi okrasili njegovo dostojanstvo in slabosti. Začnite bolje s pozitivnimi trenutki, ker so še vedno več in kažejo privlačne lastnosti pripomočka. Med glavnimi pozitivnimi točkami lastniki razlikujejo naslednje.
 • Sprejemljiva kakovost zvoka. Za svojo vrednost predvajalnik proizvaja precej kakovosten zvok,lahko zasenči digitalne formate. Tudi kljub nekaterim napakam pri fonografu večina uporabnikov ne bo opazila majhnih izkrivljanj, ki niso kritična in ne izkrivljajo izvirnih posnetkov.
 • Avtomatsko krmiljenje. Mnogi kupci te naprave so uporabniki začetniki in se zelo odzivajo na tako preprosto delovanje. Pomanjkanje veščin lahko poškoduje iglo ali vinilne plošče, ne bo sam proces predvajanja. Minimalna interferenca uporabnika z urejenim upravljanjem napravi napravo praktično večna.
 • Dobra zasnova. Proizvajalec ni šel od klasične razporeditve krmilnih elementov. Zahvaljujoč temu, se Pioneer PL 990 vinilni predvajalnik dobro prilega vsaki notranjosti in ne izgleda preveč opazno ali okorno. Skromen videz pomaga, da se ne razlikuje od drugih gospodinjskih aparatov in akustične opreme, in dodaja trdnost.
 • Razpoložljivost stroboskopa. Regulacija vrtljajev na račun te preproste naprave se lahko izvede ne z ušesom, temveč po zelo natančnih, enostavnih in razumljivih indikacijah posebnega indikatorja. Zaradi tega se snemanje sliši natanko pri hitrosti, ki je namenjena za predvajanje brez popačenja.
 • Enostavnost vzdrževanja in vgradnje. Dovolj je, da si enkrat hitro ogledate priročnik, tako da lahko brez težav strokovnjaka preprosto povežete, konfigurirate in zaženete predvajalnik. Podobno lahko uporabnik izvede preprosto popravilo, na primer za zamenjavo igle ali pascika.
 • Sposobnost priključitve na katerikoli sistem zvočnikov. Vgrajen phono skener vam omogoča, da ne namestite dodatnih blokov, adapterjev in druge opreme. Zaradi tega se število posameznih naprav ne poveča in predvajalnik lahko uporabi kot zvočnik vsak ojačevalnik z zvočniki ali aktivnim sistemom. Kot kažejo ocene Pioneer PL 990, je najpogosteje uporabljena možnost povezovanja glasbeni centri z vhodom AUX in računalniškimi zvočniki. Nekateri uporabniki so ga celo priključili v televizor z visoko ločljivostjo in ga uporabili kot ojačevalnik zvoka.
 • Kot lahko vidite, igralec resnično obožuje veliko uporabnikov in omogoča, da se potopite v preteklost, nostalgično s svojimi najljubšimi izvajalci osemdesetih in druge, da slišite sodobne posnetke na povsem nov način. Vendar pa je pripomoček prejel tudi številne negativne vidike, opisane v pregledih Pioneer PL 990, ki jih je treba upoštevati pred nakupom. Nekatere od njih so že bile omenjene, vendar jih je mogoče odpraviti same.

  Negativna povratna informacija uporabnika

  Prvi negativen vidik je, da so kabli neposredno oviti v napravo. Večina uporabnikov je raje izgubila garancijo, vendar je to pomanjkljivost odpravila sama z namestitvijo ustreznega priključka. Nato imajo možnost prenašati zvočni signal na bistveno daljših razdaljah. To je še posebej uporabno, če sta predvajalnik in ojačevalnik na različnih koncih prostora. Druga točka je nezmožnost reguliranja sile stiskanjaigle na površino vinilne plošče. Glede na preglede predvajalnika Pioneer PL 990, včasih ta nastavitev ne bi preprečila prilagoditve, še posebej, če se predvajalnik nahaja v bližini zvočnikov in je boleče odziven na vibracije. Na žalost te pomanjkljivosti ni mogoče odpraviti doma. Nekateri uporabniki z frustracije opozoriti na pomanjkanje sposobnosti, da izberejo hitrost 78 vrtljajev na minuto. Prav ti zapisi omogočajo, da se sliši najboljši zvok, proizvajalec pa je uporabnikom odvzel to uporabno možnost. Vendar pa lahko, kot s kablom, če želite, lahko to hitrost dodate, če imate ustrezna znanja. Druga negativna točka je vgrajen sistem za filtriranje zvoka. Dobro se obnaša pri reprodukciji obrisanih ali slabih vinilnih plošč, kar zviša raven zvoka na popolnoma sprejemljivo raven. Vendar pa, kot prikazujejo pregledi Pioneer-jevega PL 990, ko pridejo dobri vinili, to močno zmanjša frekvenco. Torej, če obstaja takšna priložnost, je priporočljivo, da po manjši nadgradnji uporabite zunanjega fonokrektorja.

  Sklep

  Kot je razvidno iz tega pregleda, je Pioneer PL 990 primeren najprej za tiste, ki se želijo najprej seznaniti z zvokom "luč" vinilnih posnetkov ali se spomniti preteklih časov. On je sposoben izdelati povsem sprejemljive kazalnike za kakovost izhodnega signala, vendar ima svoj niz pomanjkljivosti, neizogibno spremlja katero koli proračunsko tehnologijo. Pripomoček lahko sprejmejo tisti, ki ga nameravajo uporabiti kot prvi korak k boljši tehnologiji v prihodnosti. To vam bo pomagalo naučiti se, kako se obnašatiplošče, služijo glavnim vozliščem in po možnosti celo sami naredijo spremembe modela. V vsakem primeru popolnoma utemeljuje svojo vrednost.

  Sorodne publikacije