Povežite Xbox 360 s televizorjem: navodila in priporočila po korakih

Kljub priljubljenosti igralnega računalnika sedaj igralna konzola ne preneha biti v prodaji in se znajde v domu ljubiteljev iger. Kot ponavadi prevzamejo naprave Xbox in PlayStation. Zato so vsa vprašanja, ki se pojavljajo na internetu, povezana s temi konzolami. Danes se bomo naučili, kako povezati Xbox 360 s televizorjem.

Predpona

Xbox 360 je zastarel model konzol. Prvič je bil uveden leta 2005. Toda zaradi svoje strmosti še vedno ostaja v domovih nekaterih igralcev. Konkurenca za ta model je bila PlayStation 3. Microsoftova različica svojega časa je pridobila številne funkcije, ki so uporabnikom koristne.Zahvaljujoč Xbox 360 je bilo mogoče predvajati preko interneta, prenašati igre, demote, glasbo, posnetke itd. visoke prodajne številke. Do leta 2010 je bilo prodanih 42 milijonov modelov.

Možnosti

Preden se naučite povezati Xbox 360 s televizorjem, si poglejmo specifikacije konzole. Procesor v tem modelu je postal IBM Xenon z arhitekturo PowerPC. Deluje na treh jedrih s frekvenco 32 GHz. Grafike dopolnjuje Xenos iz nekdanjega ATI in trenutnega AMD-a. Vgrajeni pomnilnik je samo 10 MB. RAM-i so bili obilo časa - 512 MB. Najvišja ločljivost je bila 1080p. Notranji pomnilnik, odvisno od modifikacij modela, bi lahko imel 20 do 500 GB.

Povezava

VPri nakupu igralne konzole uporabnik pogosto vpraša: Ali je mogoče povezati Xbox 360 s televizorjem? Zakaj TV, ne monitor? Na splošno je prva možnost bolj priljubljena kot druge. Televizor daje svetlejšo sliko, pogosto bolj kontrastno. Ima boljši zvok, še posebej, če je priključek za domači kino in dobra akustika. Vse to močno vpliva na maksimalno potopitev v igro.Monitor je manj priljubljen, čeprav ga uporabljajo tudi igralci računalniških iger. Vsi kupci doma nimajo velikega 50-palčnega televizorja. Na nekoga je mogoče, prikaz računalniških časov bolj kakovosten in še več. Ker pa je vprašanje, kako povezati Xbox 360 s televizorjem, najbolj priljubljeno, bomo pogledali vse obstoječe načine.

Uporaba HDMI

Ta metoda je običajno prva. Enostavno je, tako priljubljeno. Če imate ta kabel vključen, ste ga kupili posebej - lahko zagotovite največjo kakovost slike. Seveda, tisti, ki vključuje programsko komponento predpone. V našem primeru je 1920x1080. Za priključitev konzole morate pogledati vmesniško ploščo in se prepričati, da ima vmesnik HDMI. V prvih različicah tega modela ne obstaja, če imate novejše spremembe, lahko uporabite to metodo. Enako je treba preveriti na televiziji. Na splošno z vsem tem ne bi smelo biti težav. Izklopite televizor, ga priključite na priključek s tem kablom. Če imate dober model televizorja, morate takoj identificirati napravo in jo prikazatina zaslonu. Če sinhronizacija ni uspela takoj, bo vaša intervencija potrebna.

Pojdite v TV meni, poiščite element, ki označuje vir signala. Potrebno ga je spremeniti s standardnega vhoda s HDMI. Ko bo vse zagotovo delovalo.

S komponentnim vhodom

Če se nenadoma ne morete povezati s konzolo TV Xbox 360, saj na eni od naprav ni priključka HDMI, ne skrbite. Pred vami vas čaka več načinov. Ena od njih je povezava s komponentnim kablom. Najpogosteje jih najdemo v sodobnih televizorjih. Mimogrede, ta vmesnik omogoča tudi prenos slik s kakovostjo 1080p. Druga prednost je razpoložljivost takega kabla v nekaterih modelih konzol. Čeprav, če ga niste imeli v škatli, ga lahko kupite, njegov strošek je majhen. Priključek AV mora biti nameščen v konzoli, na drugi strani pa se mora priključiti na televizor. Ne pozabite, da morate tukaj namestiti svečke v pravilnem vrstnem redu. Beli in rdeči sta običajno odgovorni za zvok. Povezujemo jih v AV IN. Preostanek mora biti nameščen glede na barvo priključka televizorja.

Uporaba SCART

Vredno je razumeti, da to ni navaden SCART kabel, ampak se nekoliko razlikuje od kabla RGB Scart. Ta možnost vam bo pomagala tudi pri reševanju vprašanja, kako povezati Xbox 360 s televizorjem Samsung. Prenaša sliko v ločljivosti 1080p.
Vprašanja v zvezi s tem se ne bi smela pojaviti. Samo na konzoli najdemo že znan AV-priključek, na televizorju pa je poseben SCART IN. VNačelo, to pristanišče je podpisano, če pa je, poiščite majhen pravokotnik z 20 luknjami. Ko povezujete naprave, ne pozabite, da morata biti oba prekinjena.

Pri VGA

boste morali za ta namen kupiti kabel VGA HD-AV. Redko naleti na popolne komplete. In to ni bilo v Xbox 360 niti v novem modelu. Seveda, ta metoda je primerna za tiste, ki ne vedo, kako povezati Xbox 360 na LG TV, vendar je našel kabel s tem vmesnikom.
Nakup te žice nima smisla. Lahko se izkaže, da na televiziji ni posebnega dostopa. Potem morate poiskati adapter. Ampak, če se je izkazalo, da je čudež, da imate vse, potem ukrepajte po že znani shemi: v konzoli namestimo A /V vtič in priključimo na TV preko VGA. Ne pozabite na še dva vtiča, rdeča in bela. Odgovorni so za zvok. Prav tako jih je treba priključiti na televizor. Če opazite, da v igri ni zvoka, ste verjetno pozabili namestiti te vtiče ali jih nepravilno vstaviti.

S kompozitnim kablom

Ta možnost je primerna za tiste, ki ne vedo, kako povezati Xbox 360 z zastarelim modelom televizorja. Ne pozabite, da bo slika včasih slabša. Običajno taka povezava ne presega 360p. Torej bodo televizorji s 30-50-palčnimi odtenki naravno videti super. Toda na starih modelih lahko igrate. Malo verjetno je, da bo to prineslo zadovoljstvo pravim igralcem, toda za tiste, ki želijo preizkusiti predpono, bo prišlo do padca. Kabel preprosto priključite. Precej širok delvstavite predpono in tri vtiče za namestitev v televizor. Rumena se prilega ustreznemu konektorju, bela in rdeča pa sta namenjena za odzračevanje zvoka. Če televizor nima stereo zvoka, lahko nastavite rdečo ali belo.

S S-videom

Ta možnost verjetno ne bo potrebna nikomur v letu 2017. Ampak, če ste popolnoma isti uporabnik, od stare različice Xbox 360 in povprečne kakovosti TV, obstaja tudi način za vas. Ta priključek je običajno na voljo na vseh video napravah. Ne zagotavlja visoke kakovosti prenosa signala. Od njega lahko dobite 480p. Edina prednost tega vmesnika je njegova zanesljivost. Za povezavo je dovolj, da žico vstavite v AV-priključek, na drugem koncu televizorja pa poiščite vrata S-videa. Obstajajo tudi "tulipani" za zvok.

Sorodne publikacije