Priljubljena MMORPG: pregled, ocena. MMORPG igre - seznam

Razvoj računalniških iger je tako hiter, da je sledenje vsem novostim postalo skoraj nerealistično. Toda iskanje seznamov najboljših iger v enem ali drugem žanru je preprosto. Le tu so problemi v objektivnosti takšnih ocen. Kljub temu, da povem o priljubljeni MMORPG je potrebno.

Opis

Ampak za začetek z malo informacij za tiste, ki so slabo seznanjeni z žanri in računalniškimi igrami na splošno. MMORPG je ogromna multiplayer igranje vlog na spletu. Tako je kratica dešifrirana.Toda ta interpretacija ni vedno dovolj za razumevanje, kakšna igra spada v ta žanr. Pred nami je projekt, ki združuje več različic igre: igranje vlog in masivnost. MMORPG igre so drugačne. Zaradi neregulirane klasifikacije se pogosto ne nanašajo na same projekte, ki so bili sprva zamišljeni kot ogromna vloga. Kljub temu jih lahko predvajate prek zaganjalnika ali brskalnika. Ni pomembno. Glavna značilnost MMORPG je virtualni svet in veliko število igralcev, ki med seboj komunicirajo.

Essence

Tako igralec v najboljši MMORPG vodi lik, ki ga lahko pripišemo virtualnemu svetu, polnemu zgodovine. Ima priložnost uporabiti različne sposobnosti. Seveda obstajajo projekti, ki otežujejo dodeljevanje določene tipologije. Na primer, majhne igre vlog ne bodo imenovane MMORPG, kot tudi projekti za enega uporabnika. Vse zato, ker nimajo trajno obstoječega sveta.


Razvijalci delajo na virtualnem "planetu" MMORPG. Še vedno obstaja, ne glede na to, ali se je na njem pojavil nov igralec, ali pa ga je pustil drug igralec.

Priljubljenost

Najboljše MMORPG igre se igrajo po vsem svetu. Strmi in kakovostni projekti nikogar ne puščajo ravnodušnega. Okoli nekaterih iger v nekaj letih gredo na velike fanbase. Takšne skupnosti živijo v igri in virtualnem svetu. Ustvarjajo svoje ime in ustvarjajo svoja pravila. Ko so leta 2005 prešteli količino, ki jo je prinesel ta žanr igralne industrije, je takoj postalo jasno, kakšne igre je prihodnost. Tudi takrat je bil prihodek 500 milijonov dolarjev. Ko so se v letu 2011 na obzorju pojavile Star Wars: Stara republika je lahko v samo treh dneh osvojila srca milijona igralcev. Leta 2013 je slavni projekt World of Warcraft zbral okoli 7 milijonov igralcev iz celega sveta.

Funkcije

Za pripravo ocene ali vsaj seznama MMORPG morate razumeti, katera merila bo projekt povezan s to skupino iger. Obstajajo nekatere funkcije, ki vam bodo pomagale pri obravnavi te zadeve. Če pogledate stare projekte, potem se celo razlikujejo od starih. Kljub temu pa splošni parametri ostajajo nespremenjeni: prisotnost stalnega virtualnega sveta, zmožnost prenosa značaja, interakcija z drugimi igralci, lastna kultura, splošni slog, prisotnost skupnosti, personalizacija IP. Če posebej, potem zagotovo treba poimenovati določeno temo. MMORPG igre pogosto temeljijo na domišljiji. Obstaja težnjaDungeons & amp; Zmaji Med temami je več hibridnih primerov, ko se znane zgodbe lahko združijo z znanostjo ali kriminalom.
Glavni namen teh iger je prenos znaka. Igralci imajo možnost izboljšati svoj razvoj. Da bi to naredil, mora zaslužiti točke izkušenj, nekaj sredstev, interakcijo z drugimi igralci za svojo lastno korist. Za socialne interakcije je ena glavnih značilnosti MMORPG prisotnost klanov, cehov in drugih specializiranih skupin. Zaradi njih lahko igralci prosto spoznavajo, komunicirajo, pomagajo drug drugemu. Ne moremo le omeniti komponente vloge, ki je celo vključena v naslov. Vse MMORPG-ji za osebne računalnike imajo možnost izbire znakov iz različnih vrst razredov. Vsaka vloga ima svoje prednosti in slabosti. Obstajajo ključni akterji, na katerih lahko gradijo taktiko. Vloga asistenta ali zdravnika. Vse je odvisno od samega projekta in njegove premišljenosti. Seveda, opisuje značilnosti te spletne igre, lahko poveš veliko več. Toda, če razumete splošno točko, potem se lahko seznanite z določenim projektom v podrobnostih.

Ocena

Dopolni različne ocene - to ni stvar, ki se vam zahvaljuje. Prepričajte se, da boste našli tistega, ki bo kritiziral vsako stališče in predlagal svoje predloge. Ocena MMORPG je dvojna zahvala, ker so igralci včasih zelo agresivni. In če njihova najljubša igra ne doseže prvega mesta, morda ne boste šali, da bi se razjezili in začeli pisati jezen komentar o avtorju. Sestavite podobne vrhove šele poštudija virov, ki so imeli posebno glasovanje. Vendar je nemogoče govoriti o objektivnosti take ocene. Tudi če odprete nekaj takih vrhov, se izkaže, da je lahko ena igra na začetku na prvem mestu, nato pa strmo padla na dva položaja pod njo, navsezadnje pa na samem koncu. Bilo bi bolj pošteno, če bi MMORPG ocenili sami, kot tudi spore o tem, katera igra je najboljša za vsakogar. Veliko je lažje govoriti o priljubljenosti projektov v tem žanru. Tukaj so razmere jasnejše in informacije manj subjektivne.

Seznam

Seznam MMORPG se je izkazal za kompaktnega. Spet moram reči, da ni uvrščen. Ima nekaj najbolj znanih, priljubljenih in priljubljenih iger:
 • World of Warcraft;
 • Vojna zvezd: Stara republika;
 • ArcheAge;
 • Aion;
 • Vrstica 2;
 • Guild Wars 2;
 • Eve Online;
 • usoda 2;
 • Ultima Online;
 • Črna puščava.
 • Seznam se lahko dopolni. Nekdo si bo želel odstraniti nekaj projektov in dodati svoje možnosti. Ampak to je tisto, kar izgleda kot ducat igranje vlog v spletu. Vsak od njih je na voljo v vseh ocenah. Da ne bi povzročili konfliktov in sporov med igralci, menite, da imamo samo seznam priljubljenih MMORPG.

  World of Warcraft

  Težko je najti osebo, ki ne ve, kaj je ta projekt. Njen ustanovitelj je bila družba Blizzard. To ni edino uspešno delo razvijalca. Toda ta igra je bila za mnoge boljša v zgodovini obstoja podobnega žanra. Projekt se je pojavil leta 2004. To ni brezplačno, čeprav je za nekatere lažje plačati samoenkrat in po plačilu valute igre. Ko so razvijalci Blizzarda predstavili svetu igro, so se odločili, da se tiho odpravijo na zaslužen dopust. Občasno so izdajali različna nadaljevanja in posodabljali. Zdaj se ta projekt vedno manj ukvarja z novinci, saj ga je razvijal sam zapustil. Čeprav ima WoW več kot 15 milijonov igralcev.
  Ni mogoče zanikati, da je ta projekt zastarel. Če je bil pred tem upravičeno ocenjen kot najbolj priljubljena MMORPG na svetu, je zdaj v srcu le srca izkušenih igralcev in tistih, ki nostalgično na nič.

  Vojna zvezd: Stara republika

  To je še en projekt, ki se pogosto omenja, čeprav ne dobi svoje nekdanje slave. Zgodovina "Vojne zvezd" za mnoge je ostala verska. Tudi vse moderne umetniške mojstrovine ne bodo mogle preseči tega dela. Zato ta igra velja tudi za priljubljene MMORPG-e. Prvič so o tem slišali že leta 2008, vendar jo je bilo mogoče videti le med objavo leta 2011. Po izdaji so številne izdaje postavile visoko oceno, nekdo je celo dejal, da je najboljši konkurent kultu World of Warcraft. Od leta 2012 so se razvijalci odločili, da bodo sprostili projekt kot brezplačen model. Ampak ne moremo reči, da je dodal popularnost igri.

  ArcheAge

  To je korejski projekt, ki je zasluženo dobil na seznamu zaradi svoje priljubljenosti. Razvijalec je postal podjetje XLGames, o katerem skoraj nič ni znano. Evropa in Rusija sta ta projekt videli leta 2014. Ta multiplayer igra je postala za mnoge ljubljene, ker je prejela dobro razvit fantazijski svet z istim imenom.Vidna je tudi v srednjem veku, magične značilnosti in steampunk.
  ArcheAge je oblikovan na podlagi več knjig Korejskega pisatelja Hw-Chong Hai. Nad rusko lokalizacijsko podjetje je delovalo Mail.Ru Games. Zanimivo je, da v času igre ZBT vstopil na vrh seznama priljubljenih MMORPGs v Rusiji, vendar že z odprto beta test padel na dno. Težko je reči, kakšne so bile razlike. Toda projekt se je še vedno zbral okrog navijačev, ki so ustvarili svojo udobno skupnost, a vedno dobrodošli novinci.

  Aion

  Zelo velik korejski projekt. V Rusiji so se pojavili leta 2009. Že zdaj je igro zanimalo več kot 3 milijone ljudi iz Azije. Očitno se lahko glavna značilnost Aion imenuje skrbnost razvijalcev. Od trenutka njihovega nastanka so neutrudno delali na posodobitvah. Posledično je bilo za vsa časovna obdobja 32 dodatnih poglavij. Vsaka nova različica ima svoje ime.

  Lineage 2

  Aion ni edini projekt NCSoft. Postali so razvijalci in založniki priljubljenega "vladarja". Igra je postala predgovor dogodkov, ki so se začeli 150 let pred Lineage.
  Napovedal je "vladarja" leta 2002. Že prihodnje leto je priljubljenost dobila nerealistične lestvice. Marca 2007 je lahko pridobila milijon igralcev, leto kasneje pa so izvedeli za to igro v Rusiji. Obstajajo informacije, da je projekt pritegnil več kot 14 milijonov igralcev.

  Guild Wars 2

  Brez te igre se tudi MMORPG pregled ne bi mogel zgoditi. Seveda se lahko ta del projekta doda temu projektu. Še vedno pa je prijatelj nova igra, ki je postala znana leta 2012leto Težko je verjeti, toda NCSoft je znova delal na tem. Zdaj je to podjetje postalo založnik, a razvijalci so bili fantje iz ameriškega podjetja ArenaNet. Mnogi strokovnjaki označujejo ta projekt kot najboljšo raven AAA. Navkljub tihem razvoju, oboževalec shrani situacijo, dela na skupnosti in na lastno podporo Guild Wars 2.

  Eve Online

  Ta "stari" se je pojavil leta 2003. Projekt je preživel več kot 20 posodobitev, a za mnoge ostaja najboljša znanstvenofantastična MMORPG. Za začetnike obstaja možnost dvotedenske brezplačne igre.
  Kljub skoraj 15-letni starosti, Eve Online še vedno ne daje razlogov za razočaranje. Torej bo za začetnike težko igrati, da, brez klasičnega sistema ravni. Ampak vse to so manjši deli, ki se prekrivajo s stotinami spretnosti in kompleksnimi sistemi črpanja.

  Destiny 2

  Igra je zdaj na ušesu vseh. To ni presenetljivo, saj se je pojavilo septembra 2017. Razvijalec Bungie ponuja enkratni model nakupa. Kljub dogovoru je bila igra pozna za eno leto. Ampak to je celo dobro, ker je vzbudilo zanimanje navijačev in pritegnilo pozornost tistih, ki jim ni bilo mar. Igralnost je zelo podobna tisti, ki jo najdemo v prvem delu, zdaj pa je nekaj dodatkov. Na primer, igralci se lahko borijo v ekipi štirih v vseh načinih PvP. Obstajajo nove dejavnosti - možnost, da greste na družbene lokacije, da bi spoznali igralce po vsem svetu.

  Ultima Online

  Najstarejši projekt, ki je bil izdan leta 1997. Ta MMORPG velja za prvo v podobnem žanru. To ni izključenoda so bili prej podobni poskusi, vendar je bilo v tem primeru mogoče doseči svetovno popularnost. Origin Systems je razvijalec. Igra ima ves isti domišljijski svet, ki ga je razvil Richard Garriott, ki je kasneje ustvaril Lineage 2. Projekt ni bil samo prvi, ampak je tudi vstopil v Guinnessovo knjigo rekordov.

  Black Desert

  In zadnji na našem seznamu priljubljenih MMORPG - igra Black Desert. Leta 2015 je veliko veroizpovedi tega žanra usmerila v svetlo prihodnost. Projekt je dobil elemente peskovnika. V virtualnem svetu, ki deluje kot živi organizem, lahko nenehno sodelujete drug z drugim.
  V igri lahko deponirate gradove, sodelujete pri nakupu ali prodaji nepremičnin. Hkrati je igralec na voljo za trgovanje in proizvodnjo. Projekt ponuja izbiro znakov iz 13 razredov in niz hladnih, a prej nevidljivih možnosti za MMORPG.

  Sklepi

  Kot je bilo že omenjeno, se ta seznam lahko nadaljuje neomejeno. In tudi po več sto projektih je težko ustaviti. MMORPG je zelo priljubljen žanr, ki pritegne pozornost milijonov igralcev po vsem svetu. Njegova glavna prednost je angažiranost. Gamer ima strast, da postane najboljši v virtualnem svetu, tako da lahko brez utrujenosti dan in noč črpa svoj značaj. Psihologija oboževalcev tega žanra ima prav tako prostor, da je. Obstaja nekaj študij, ki kažejo, da je MMORPG zahrbtni in nevarni žanr za ranljive igralce. Toda za večino oboževalcev je še vedno mogoče razširiti geografijo zmenkov, zabavo inodvrne od vsakdanjega življenja.

  Sorodne publikacije