Prstni odtis na prenosnem računalniku: kaj storiti? Kako rešiti problem?

Sodobna tehnologija - zelo krhki izdelki in jih skrbno obravnavamo. Toda tudi najbolj natančen lastnik ni imun na takšne incidente, kot je naključen padec pripomočka. Po tem bo morda opazil, da je ključ poplavljen na prenosnem računalniku. Kaj storiti v tem primeru?

Vzrok

Ne glede na to, kaj se je zgodilo s prenosnim računalnikom, je vzrok tehnične lepljivosti (ne upošteva se funkcija "pritrjevanja ključev") vedno sprememba položaja blazinice, na kateri je ključ. Prenosni računalnik je lahko čim dražji, sistem priključkov pa je enak skoraj vsem - primerljiv je s kolesom.


To se zgodi brez kakršnega koli očitnega razloga, preprosto stisne in poplavi ključ na prenosniku. Kaj storiti? Takoj takoj opraviti popravilo? Ne, lahko poskusite razumeti sebe, glavna stvar - da ostanejo točni.

Rastavitev tipkovnice prenosnika

Če nimate dostopa do interneta, lahko tipkovnico predogledate tako, da lahko zberete vse gumbe v istem vrstnem redu. Če želite odstraniti gumbe za bledenje, potrebujete pinceto, tanek izvijač ali zaponko. Pomembno je, da se ne potrudite, saj je platformo enostavno razbiti. Običajno se gumb enostavno loči. Ko je ključ ločen, se je potrebno prepričati, da je čist, da ni napolnjen s tekočinami (posebno škodo prinesejo sladke pijače), na peronu pa ni tujih predmetov in smeti. Če najdete katero od zgornjih elementov, ga je treba tudi odstranitinato nazaj gumb. Praviloma je dovolj, da ga preprosto namestite in pritisnete. Ampak to se zgodi, da po takem postopku, še vedno držijo tipke na tipkovnici laptop. Kaj storiti naslednje?


Vzmet

V vzmetnem mehanizmu ključa lahko pride do težav. Platforma je pritrjena s ključavnicami na dvigalo, ki ima več gibljivih elementov in se enostavno odstrani. Po odklopu se je potrebno prepričati, da montaža deluje dvigala. Če najdete poškodbo, lahko poskusite vzeti dvigalo z redko uporabljenim ključem: to običajno pomaga. Če rezultat ni pridobljen, najlažji način za nakup novega dvigala v računalniški trgovini.

Voda in pijače

Pogosto je razlog, zakaj so se ključi na prenosnem računalniku začeli držati navzgor, izgubiti tekočine na tipkovnici. V vsakem primeru, takoj ko voda vstopi v napravo, jo je potrebno navlažiti s papirnato brisačo (in toaletni papir se prilega) in takoj izključite iz omrežja, da preprečite izgorevanje notranjih delov prenosnika. V nasprotnem primeru bodo morda potrebna resna in draga popravila. Aparat lahko tudi obrnete s papirnimi brisačami ali jih razstavite za nadaljnje sušenje. Upoštevati je treba, da če je naprava še v garanciji, potem po demontaži ne bo več mogoče zaprositi za servis za garancijsko popravilo. Vendar pa zaliv laptop tekočine pade pod točko "nepravilno delovanje", tako da popravila v tem primeru, najverjetneje, še vedno ne bo prost. Ne priporočamo, da napravo vklopite čez dan. V tem časumorate odstraniti vse ključe in jih drgniti z alkoholom. Zakaj ne bi vključili prenosnika? Torej, če ni bilo veliko tekočine, potem lahko še naprej deluje brez kakršnih koli očitnih težav, toda vsaka vlaga, ki je prizadela kontakte, sproži korozijo. Računalnik bo morda kmalu propadel in uporabnik ga ne bo nikoli povezal z razlito kavo pred mesecem dni.
Smeti in prah, ki so tudi vzrok lepljenja, je lažje priti s pomočjo računalniškega sesalnika ali vložka s stisnjenim zrakom.

Manj pogoste težave

Igralci se pogosto soočajo s situacijo, ko je ključ poplavljen na prenosnem računalniku. Kaj naj naredim, če se to zgodi? Pravzaprav je navodilo isto. Ker je gumb izpostavljen resnim mehanskim vplivom (v tem primeru - pogostem stiskanju ali zadrževanju), je treba preveriti pravilnost mehanizma in ga zamenjati, če je poškodovan. Včasih postane pregrevanje razlog, da je ključ poplavljen na prenosnem računalniku. Kaj storiti s termopaste ne vem vsi uporabniki, tako da lahko preprosto zaupate specialist. Če je lastnik prepričan v svojo moč, je treba razstaviti prenosnik, ga očistiti pred prahom in zamenjati termično pasto na vseh potrebnih mestih. Opozoriti je treba, da je verjetno, da bo možnost popravila garancije po tem izgubljena.

Če nič ne pomaga

, se pojavi in ​​tako, da se na prenosniku nenadoma prižge ključ. Kaj storiti, če težava ne uspe ali nima časa? Dejansko, ko delo zavre, to ni vedno mogočePoskrbite, da bo težava odpravljena. Zaslonska tipkovnica ni pomočnik, če morate vnesti več strani besedila, zato je najlažje priključiti tipkovnico USB. Da, to je težavno, vendar začasno rešuje problem. To bo še posebej pomagalo, če je treba zamenjati prenosno tipkovnico, ker traja nekaj časa, v najbližji računalniški trgovini pa lahko kupite najcenejšo zunanjo tipkovnico in nadaljujete mirno delo.

Sistemske težave

Včasih je težava pri delovanju tipkovnice na prenosnem računalniku rešila preprost ponovni zagon. Včasih so razlog tudi gonilniki in v tem primeru jih je treba ponovno namestiti. Gonilnike je najbolje prenesti s uradne spletne strani proizvajalca, zato bo lastnik prepričan, da namesti dokazano programsko opremo. V nekaterih primerih lahko težave s tipkovnico povzroči slab stik s postavitvijo tipkovnice z matično ploščo. Na večini naprav je tipkovnica nameščena na vrhu z nekaj ključavnicami. Skrbno jih je treba odstraniti, začeti z ekstremom, odstraniti /dvigniti tipkovnico, povezati pljuč, nato pa vse obrniti.
Pri nekaterih modelih morate za dostop do stikov razstaviti celotno napravo. Glavni nasvet je, da stvari ostanejo urejene. Glavni del računalnika se enostavno loči drug od drugega, tako da vam ni treba dodatno prizadevati, da bi se izognili poškodbam. Treba je shraniti vse cogs, ker v primeru izgube kupiti točno enako lahko težko. Najpogosteje lastnik lahko razume, zakaj se držitipkovnico na prenosnem računalniku. Če niste prepričani v svoje sposobnosti, bodo računalniški mojstri z lahkoto in hitro izvedli kakršno koli popravilo in čiščenje vaše naprave, glavna stvar - kontaktirati preizkušene storitve.

Sorodne publikacije