BMW X5: pregledi, fotografije in pregledi

Po zagotovilih nemškega avtomobilskega proizvajalca BMW je prvi model BMW X5 križanka. V indeksu X5 črka "X" pomeni poln pogon, številka "5" pa je ta, da je bila ta crossover zgrajena na podlagi petega avtomobila, in sicer karoserije E39, toda zunaj je vozilo podobno razširjeni različici tretje generacije BMW E46 Estate. Fotografija BMW X5 je prikazana spodaj.

Pregled

Prva generacija BMW X5 je bila predstavljena leta 1999 v karoseriji E53. Izveden je bil v ZDA in je imel popoln pogon. Osnovna oprema je bila opremljena z motorjem 3 litre in močjo 226 konjskih moči. Kasneje, tri leta kasneje, se je pojavil 4,6-litrski motor s kapaciteto 350 konjskih moči. Proizvedeni so tudi bencinski 4,4-litrski motor in 4,4-litrski dizelski motor.


Leta 2004 se je BMW X5 preoblikoval, zaradi česar je bil spremenjen sistem štirikolesnega pogona, ki je postal znan kot xDrive. Zdaj je vsaka od osi dobila polno moč in ne kot v predhodno razporejenih različicah. Tudi nekoliko spremenila videz avtomobila. Namesto prve generacije je bil uveden nov E70, ki je izšel leta 2006. Postala je malo več kot prejšnja različica, v njej je bila dodatna možnost, zaradi katere je bilo mogoče zgraditi tretjo vrsto sedežev. Prenos je bil pridobljen z avtomatskim menjalnikom, popolnoma odstranjen iz proizvodnje mehanskega KP. Veliko novih elektronskih sistemov je bilo vgrajenih v novo različico, vključno s kontrolo stabilizatorjev, amortizerjev in mnogih drugih. Avtomobil je standardno opremljen s tri-litrsko oblogomotor z močjo 272 konjskih moči, na najvišjem - 4,8 litra in močjo 355 konjskih moči.

Leta 2010 je bilo izvedeno drugo preoblikovanje. Avto je dobil nove motorje. Dodan motor s 408 KM. Popolnoma vse različice so imele poln pogon, kot tudi samodejni menjalnik, ki je po preoblikovanju prejel še dve stopnji, kar je postalo osem korakov.
Tretja generacija s telesom F15 je zelo navdušeno prevzela avtomobilska navdušence. BMW X5 je dobil novo zasnovo maske hladilnika, ki je postal bolj neroden, pokrov motorja - ni tako zaokrožen. Novi odbijač je okrasil avto in mu dal svež videz. Treba je omeniti posodobljeno optiko, ki je postala LED. Na voljo je bilo korenito spremenjeno notranjost avtomobila, volan, centralni in armaturni plošči. Dodan je bil nov multimedijski sistem in zaslon na dotik.

Mnenja o BMW X5

Avto je padel v osrčje večine lastnikov avtomobilov, saj je postal eden najboljših SUV vozil. Med delovanjem lastnikov BMW X5 so upoštevali naslednje značilnosti:
 • referenčni videz avtomobila;
 • dragi materiali za notranjo opremo;
 • relativno majhna poraba goriva (vse je odvisno od motorja);
 • odlična dinamika in nadzor;
 • zanesljivost, ki jo jamči bavarsko podjetje;
 • drago vzdrževanje in stroški vozila;
 • dokaj visoko pristajanje;
 • prestavljanje tipk za nadzor glasnosti na nove različice na desni del volana.
 • Zaključek

  Ker je v proizvodnji skoraj 20 let, je BMW X5 potrdil svoj ugled pravega terenca. To je odličen avtomobil s številnimi spremembami tako karoserije kot motorjev. Lastniki ne bodo nikoli želeli preiti na drugo blagovno znamko SUV.

  Sorodne publikacije