Kaj je prikazovalnik? Modeli, metode in programi

Računalniška grafika je polna presenečenj, zato nam pogosto ponuja priložnost, da se seznanimo z novimi izrazi. Tisti, ki niso nikoli uporabljali takšnih programov, vam verjetno ne bodo mogli povedati, kaj je prikazovalec in za kaj je potreben. Poskušali bomo ugotoviti.

Opredelitev

Zanimivo je, da internet s to zahtevo praktično nima ničesar. Mnogi si zlomijo glavo v iskanju razlage "barvanja". Pravzaprav je vse lažje najti. V računalniški grafiki je tak proces kot upodabljanje. Program, ki izvaja ta proces, se imenuje prikazovalnik. Pri obravnavi takšne programske opreme morate razumeti, kaj je to dejanje in kje se uporablja.


Proces

Tako je upodabljanje prostoren proces, ki pretvori sliko po modelu preko aplikacije. Iz angleščine beseda pomeni »vizualizacija«. Beseda "model" ne pomeni nujno ničesar materialnega. Tu lahko govorimo o predmetih in pojavih. Na splošno lahko razlaga zagotovi geometrijske, geografske informacije. Lahko se nanašajo na razsvetljavo, prisotnost delov, snovi in ​​intenzivnost fizičnega polja.

Računalniška grafika

Na vprašanje, kaj je prikazovalec, običajno pričakujejo upodabljanje. Postopek je pogosto povezan z računalniško grafiko. V tem primeru vizualizacija poteka na zaključenem načrtu. Za 3D sceno v rastrski obliki se oblikuje ploska slika. Vizualizacija na tem področju je pomembna. Pogojno je povezan z različnimi deli računalnikagrafov Težko je reči, da obstaja določen vizualizacijski program. Ponavadi je vizualizacija vključena v paket in tridimenzionalno modeliranje in animacijo. Čeprav lahko poskusite poiskati sliko.


Metode

Ko ugotovimo, kaj je prikazovalnik, morate razumeti njegove funkcije. Očitno lahko tak program pomaga pri vizualizaciji. Toda sam proces lahko poteka na različne načine. Algoritmi tega niza dejanj. Nekateri programi uporabljajo svoje, nekatere izkoriščajo več hkrati. Ustvarjanje številnih metod vizualizacije je služilo kot sled. Odsev vseh žarkov svetlobe, ki osvetljujejo prizor, je nepraktičen. Preveč časa traja, če izračun ne upošteva približevanja ali digitalizacije. Ena od metod je rasterizacija. Deluje skupaj s skeniranjem nizov. V tem primeru se predmeti projicirajo na zaslon. In učinek perspektive se ne upošteva. Metoda regala vključuje upoštevanje od določene točke. Iz njega se pošiljajo žarki in barva piksla se določi. Če žarek doseže predmet ali ozadje, se ne razširi. Ta metoda omogoča preproste načine uporabe optičnih učinkov.
Še dve metodi sta sledenje žarka ali pot. Prva različica je podobna prejšnji. Toda, ko žarek udari v objekt, se razširi še naprej. Torej so še trije žarki. Vsakdo prispeva k barvi piksla na določen način. Torej so odsevi, sence in lom. Na ta način je slika fotorealističnapremalo sredstev. Poti sledenja so podobne zgornji metodi. Edina razlika je, da so fizikalni zakoni širjenja svetlobe bolj izraziti.

Kako deluje?

Če razumete, kaj je prikazovalec na splošno, potem je verjetno, da boste težko obravnavali matematično utemeljitev procesa. Če želite pravilno upodobiti, ga morate uporabiti s fizičnim modelom. Program izvede izračune. Ampak enačbe so lahko več, kot tudi rešitve. To smo že videli pri opisovanju metod vizualizacije.

Nastavitve

Nastavitve ozadja se lahko zelo razlikujejo. Vse je odvisno od uporabnikovih nalog in njegovih sposobnosti. Ustvarite lahko na primer hiter osnutek. To storite tako, da prenesete skript. Ukaz bo samodejno prilagajal nastavitve programa vsakokrat, tako da bo upodabljanje lutka, torej v sprejemljivi kakovosti.
Možnosti vizualizacije lahko nakazujejo metode reprodukcije modela. Na primer, lahko iščete nabor teh nastavitev za Photoshop. Na njihovi podlagi ustvarite lastne parametre ali po rahlem izboljšanju uporabite nameščene.

Programi

VRay render je celoten sistem za vizualizacijo. Pojavil se je leta 2000. Lahko ga namestite kot vtičnik za številne programe. Med slednjimi so Cinema 4D, Rhino in Autodesk 3ds Max. Ta sistem lahko uporabite kot modul mešalnika. Render 3D Max ali Autodesk 3ds Max je večnamenski program, ki ne izvaja samo vizualizacije, ampak ustvarja, spreminja tridimenzionalnournik Preprosto se spoprimite z animacijo. Trenutno je zelo priljubljen, ker ima veliko različnih funkcij za delo s 3D-sliko. Ima veliko orodij za umetnike in tiste, ki delajo z večpredstavnostjo.

Vegas Pro

To je popoln program za urejanje in nameščanje video posnetkov, kot tudi večslokovno snemanje. Težko je razmisliti o prikazovanju v Vegasu, čeprav je tudi ta funkcija tu. Če želite projekt pretvoriti v končno datoteko, kliknite na Render As, v novem oknu podajte ime videa in izberite razširitev Video for Windows, spodaj bo vrstica z izbiro predlog parametrov. Tukaj iščemo = NTSC DV. Ko boste morali počakati, da program zbere in shrani video.
Morda boste za vaš projekt morda potrebovali še eno predlogo, nato pa lahko kliknete na Custom in izberete primernejšo možnost v novem oknu. Tu lahko nastavite kakovost prikazanega videa. Spodaj je zavihek "Video", na katerem so vsi parametri prikazani posamezno za vsakega uporabnika. Pri prikazovanju videoposnetkov se pogosto ponavljajo napake. Če se želite resno ukvarjati z njo, boste morali podrobno preučiti postopek, tehnologijo in metode, da bi napake še bolj zmanjšali na minimum.

Sorodne publikacije