Na kratko o tem, kaj pomeni beseda "Yandex"

Težko si je predstavljati sodoben internet brez posebnih iskalnikov, ki se dopolnjujejo z milijoni novih internetnih strani z vsega sveta z zagotavljanjem določene skupine strani, odvisno od vsebine vsebine. Pred iskanjem je bilo treba napisati določena imena strani, nato pa vsakič, ko vtipkajo v brskalnik. Toda stvari se spreminjajo in zlasti internet. S prihodom iskalnika "Yandex" je ruski jezik interneta prejel dostop do potrebnih informacij v ruskem jeziku. Kaj pomeni beseda "Yandex"? V tem članku gre za to.


Kaj je "Yandex"?

"Yandex" je poseben iskalnik, ustvarjen v oddaljenem letu 1997. V tistem času iskalnikov praktično ni bilo, zlasti za rusko govoreči segment globalnega interneta. Prej so morali ljudje na znanih naslovih strani, ki so vsebovale sezname internetnih strani, izvedeti, ali v najbolj smiselne namene napisati v angleščino nekaj naslovov. Ne dejstvo, da bi se ta izbor naslovov lahko okronal z uspehom.

Milijoni spletnih strani se ustvarjajo dnevno. Vsaka od njih vsebuje vsebino za določene teme, kot je glasba. Zdaj si predstavljajte, da sedite za računalnikom, imate odprt brskalnik, veste o obstoju takšne strani, vendar ne morete storiti ničesar več, kot pa čarobno ubiti različne naslove in ne dejstva, da bo želeni rezultat v ruskem jeziku. Kot veste, je zdaj internet sestavljen iz 70% lokacij, kjer


Ustvarjanje iskalnika v ruskem jeziku je bil nedvomno preboj za celotno CIS, od koder je priljubljenost »Yandexa« ohranjena do danes, čeprav je tam svet veliko drugih iskalnikov, ki niso slabši tako glede funkcionalnosti kot glede količine iskanih informacij. Vprašanje pa je, kaj beseda "Yandex" pomeni, da ne ve vsak uporabnik. V tem članku vam bomo podrobno predstavili zgodovino te čudovite besede, spremenili ruski internet.

Kaj pomeni beseda "Yandex" in kje izvira?

Ni veliko znanega, vendar je iskalnik poseben imenik internetnih strani in ne le program, ki, ko kliknete gumb "Išči", razprši celoten internet o podobnosti med besedami v iskanju in na spletnem mestu. Absolutno ne tako. Ko ustvarite svojo lastno spletno stran, jo lahko oseba registrira na kateremkoli iskalniku, morda pa to zavrne, zaradi česar je stran vidna v iskanju, dostop do nje bo izveden le, ko v brskalnik vnesete njegov naslov.
Tako je "Yandex", tako kot vsi drugi iskalniki, velik imenik spletnih mest, med katerimi iskalnik že izbere mesta, kjer je najdena iskalna fraza. V angleškem prevodu bo imenik zapisan kot indeks. V tej besedi je veliko prevodov, zdaj pa gre le za enega od njih, ker se zaradi te besede imenuje iskalnik.
Na začetku so ustvarjalci želeli poklicati iskalnik. Še en indekser, takoše en imenik. Naslov je bil preveč sarkastičen, ker je bilo v tistem času veliko iskalcev angleščine, toda nobenih za rusko govoreče države. Zdaj v moji glavi morda že odgovor na vprašanje, zakaj "Yandex" tako imenovan. Zgornje ime je bilo skrajšano na Še ena, toda takšna varianta še ni bila všeč ustvarjalcem, potem pa je bila sprejeta odločitev, da se okrajšava "YT" in šele nato jo pretvori v samo eno rusko črko "I", nato pa jo nadomesti s prvo črko v besedi "indeks" » Tako se je izkazalo, "Yandex".

Glavni konkurenti

Kot je bilo že omenjeno v naslovu, kaj pomeni beseda "Yandex" - iskalnik je poseben imenik spletnih mest, ki išče odgovore na vprašanja v svojem katalogu, ne pa tudi v drugih iskalnikih, obstajajo tudi rešitve. V zadnjem času, v tem iskalniku, obstaja samo en velik konkurent v rusko govorečem segmentu - Mail.ru. Karkoli je bilo, Yandex še vedno ostaja vodja. Če vzamete globalne lestvice, obstaja veliko močnih konkurentov, vključno z Google, Yahoo in drugimi razvpitimi iskalniki.

Za zaključek

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti odgovor na to, kaj pomeni beseda "Yandex", in zdaj ste malo bolje seznanjeni z zgodovino sodobnega interneta.
Prav tako ne pozabite, da ga lahko vsak ustvarjalec spletne strani registrira v Yandexu. Popolnoma brezplačno.

Sorodne publikacije