"Suzuki Kizashi": značilnosti, značilnosti, pregledi

Suzuki je znan kot proizvajalec kompaktnih proračunskih modelov in SUV-jev. V modelski liniji je bila samo ena srednje velika limuzina po svoji zasnovi - "Suzuki Kizashi". Značilnosti, značilnosti, pregledi uporabnikov so podrobneje obravnavani.

Zgodovina

Kizashi je bil sproščen od leta 2009 do leta 2014. Sprva je bil uveden na japonskem in ameriškem trgu, od leta 2010 do Avstralije in Nove Zelandije, od leta 2011 pa do indijskega. Poleg tega je bil avto dostavljen v Evropo. V letu 2013 se je začelo postopno prenehanje proizvodnje, leta 2014 pa je bila dokončana sprostitev na Japonskem. Kizashi pa je nadaljeval v Pakistanu. Zdaj je cena avtomobila na sekundarnem trgu povprečja 700-900 tisoč rubljev. Kljub dobremu delovanju, avto ni bil priljubljen zaradi več razlogov. Prvič, v času njegove prisotnosti na trgu je prišlo do svetovne gospodarske krize. Drugič, proizvajalec je leta 2012 zapustil ameriški trg. Tretjič, Kizashi je imel slabo izbiro modifikacij z enim samim motorjem. Četrtič, strošek za avto, ki se je prvič pojavil v segmentu blagovne znamke, je bil precenjen.

Telo

"Suzuki Kizashi" je bilo predstavljeno izključno v karoseriji limuzine. Izdelana je bila iz jekel visoke trdnosti, laserskega varjenja in galvanizacije, ki je zagotavljala visoko togost. Zahvaljujoč temu je model dobil najvišjo oceno na avstralskem testu trčenja ANCAP.
Avto je postal eden najbolj kompaktnih predstavnikovsegment D. Dolžina je 465 m, širina - 182 m, višina - 148 m. Medosna razdalja je 27 m, proga je 1565 m za obe osi. Masa tare je 149-155 t, skupna je 2-203 t.

Motor

Model je bil opremljen z enim 4-valjnim motorjem s prostornino 24 litrov aluminija J24B, izposojenega pri Grand Vitari. Za Suzuki Kizashi so se lastnosti povečale: zmogljivost - 185 k.s (180 KM za različico z variatorjem, 178 KM za stroje na lokalnem trgu) pri 6500 vrt /min, navor - 230 Nm pri 4000 vrt /min.
Avtomobili za lokalni trg so opremljeni s povečano zaščito radiatorja in karterja. Novinarji in uporabniki opozarjajo na relativno visoko prostornino motorja z več kot 4000 vrtljaji, po povratnih informacijah pa motor zagotavlja dobro dinamiko, še posebej pri visokih vrtljajih.

Prenos

"Suzuki Kizashi" je opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali variatorjem. Osnovna izvedba pogona na prednja kolesa. Kot opcija za CVT stroj je bil na voljo polni pogon i-AWD iz SX-4 z možnostjo ročnega odklopa zadnje osi.

Podvozje

Sprednja stran je opremljena z vzmetenjem McPherson, večmotornim pogonom na zadnja kolesa.
Večina preizkuševalcev (Drive.ru, Kolesa, Mail.ru itd.), Tako kot uporabniki, opozarja na relativno visoko togost. Hkrati na lokalnih trgih stroji, za razliko od mnogih analogov, nastavitve niso spremenile. Zagotavljajo dobro upravljanje, hitre reakcije, nizke ročice. Hkrati pa so na modifikaciji štirikolesnega pogona novinarji nagnjeni k pretirani rotaciji na izhodu iz zavoja in neustreznemu vhodu.

Krmilni mehanizemima konstrukcijo "zobniški prenosnik" in je opremljen z električnim ojačevalnikom moči. Glede na izjave Mail.ru in Kolesa so povratne informacije dobre za ojačevalnik moči. Vsa kolesa imajo kolutne zavore, ki se spredaj prezračujejo. Opremljen z ABS z EBD in BAS. Novinarji opozarjajo na njihovo učinkovitost in vzdržljivost, tudi na progi. Suzuki Kizashi je namestil 16-, 17- in 18-palčna platišča velikosti 215/60215/55 in 235/45.

Zmogljivost

S skoraj enako močjo enega motorja (pri variantah z variatorjem je moč manjša za 5 litrov., Za lokalne različice - za še 2 litra). Hitrejši avtomobil z menjalnikom: pospešek do 100 km /Leto traja 78 sekund, maksimalna hitrost je 215 km /h. Različica CVT zaostaja za sekundo pri pospeševanju in pri hitrosti 10 km /h.
Stroj z MKPP je tudi najbolj ekonomičen. Na 100 km v mestni porabi goriva je 106 litrov, na avtocesti - 63 litrov, v mešanih pogojih - 79 litrov. Različica večkolesnega pogona z variatorjem jo presega za okoli 05 litrov. Vrednosti teh potnih listov se po mnenju lastnikov ne razlikujejo veliko od dejanskih. Polmer obračanja je 55 m, zračna razdalja je 145 mm

Notranji

Na lokalnem trgu za Suzuki Kizashi so bile možnosti predstavljene v treh različicah. Podnožje je iz tkanine, vrh pa je opremljen z usnjeno notranjostjo. Standardna oprema vključuje klimatsko napravo z dvojnim pasom, električni paket (steklo, ogledala), dostop za odklepanje, avdio sistem, komplet zračnih blazin , ogrevane sprednje sedeže, ogrevanje zadnjega stekla, ESP itd.prisotnost električnega strešnega okna, ksenonskih žarometov z napravo za pranje, meglenk, parkirnih senzorjev, električnih prednjih sedežev, tempomata, sistemov za pomoč pri parkiranju in zagona, multimedijskega sistema z avdio sistemom 450 W, senzorja za dež itd.
25) Test.ru Drive.ru označite visoko kakovost notranjosti salona "Suzuki Kizashi". Hkrati je usnjena obloga spolzka. Po mnenju novinarjev Kolese so materiali običajno tradicionalni za proizvajalca, vendar so zelo dobri v strogi obliki. Ergonomija je dobra, tudi zahvaljujoč prilagoditvi volana v dveh smereh, vendar njihov obseg še vedno ni dovolj za visoke ljudi. Zaradi velike medosne razdalje je dolžina prostora v zadnji vrsti dovolj za tako kompaktno vozilo. Hkrati se zaradi nizke strehe zmanjša višina. Na splošno je Kizashi bližje razredu C na zadnji strani prostora.
Prostornina prtljažnika je prav tako majhna za segment (461 litrov). Poleg tega, ko je polna obremenitev preprečena z masivnimi tečaji pokrova.

Pregledi

Večina lastnikov ima dovolj "Suzuki Kizashi". Mnenja kažejo, da jim je všeč dobra vodljivost, nizka poraba goriva (10-13 l v mestu), dinamika, zanesljivost, privlačna oblika, kakovost notranje opreme, avdio sistem. Hkrati pa upoštevajte togost vzmetenja, hrup motorja, nizko zračnost, šibek barvni in lak material. V zvezi s popravili so rekli predvsem o zamenjavi potrošnega materiala.

Sorodne publikacije