Kako ustvariti prazno datoteko v sistemu Windows za začetnike

Za začetek, pojasnite izvor, osnove. Da bi še bolje razumeli vse, se morate seznaniti z izvirnimi koncepti. Na primer, kaj je datoteka na preprostem jeziku: gre za določeno količino strukturiranih informacij, ki jih združuje skupna vsebina in se zbirajo v eni lupini. Datoteka je bolj ali manj jasna, kar pomeni, da gre za katerokoli besedilo, večpredstavnostno informacijo uporabnika katerega koli segmenta in velikosti. Seveda Več kot. Vendar pa obstaja še en nejasen koncept - nekakšna razširitev datoteke. Kaj je to? Razširitev se uporablja za podajanje vrste datoteke. Z drugimi besedami, pomaga računalniku določiti program, s katerim ga je mogoče odpreti, in tudi pomaga osebi, da hitro razume vrsto informacij, ki jih vsebuje.


Tako je datoteka sama informacija, razširitev imena datoteke je vrsta.

Potreba po ustvarjanju informacij brez posebne vrste operacijskega sistema Windows: puščanje

Če želite rešiti številne tehnične naloge v operacijskem sistemu Windows, morate ustvariti informacije brez vrste, to je datoteko brez razširitve ali prazne. Kako ustvariti prazno datoteko v sistemu Windows? Članek predstavlja odgovor na to vprašanje v obliki preprostega primera fotografij, da lahko neizkušeni uporabniki razumejo celoten proces. Torej bomo najprej določili, in vrsta informacij se prikaže na računalniku sploh. Običajno razvijalci operacijskega sistema Windows prikrivajo razširitve za vse uporabnike za preproste uporabnike, vendar to ne velja za ta priročnik. Za testiranje bomo ustvarili najpreprostejšo besedilno datoteko in jo poimenovali "Kakoustvarite prazno datoteko ":
 • Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite meni Raziskovalec.
 • V kontekstnem meniju postavite kazalko na vrstico "Ustvari".
 • Iz predstavljenih datotek izbiramo besedilno datoteko.
 • V oknu Raziskovalca se pojavi datoteka z označenim naslovom »Nov dokument z besedilom« - sistem ponuja preimenovanje. Izvedite to dejanje.


  Pokličimo ga, bodimo pozorni na dejstvo, da poleg imena, na desni strani ni več nobenih navodil. To je le znak, da je vrsta informacij skrita v nastavitvah sistema Windows.
  V meniju Raziskovalca gremo v zgornji levi kot, kjer se nahaja vrstica »Datoteka«, kliknemo nanj, prikaže se drug kontekstni meni, v katerem iščemo vrstico »Parametri« in kliknemo nanj.
  Obstaja tudi kontekstno okno s tremi zavihki, v katerem želite iti na zavihek "Pogled" in v njem izberite vrstico z oznako "Skrij razširitve za registrirane vrste datotek". Odstranimo jo na kljukici, pritisnemo "Uporabi" in "Ok" od spodaj. Potem se vrnemo v našo datoteko in vidimo spremembe v njej.
  Tako po imenu besedilnega dokumenta vidimo simbol "." In tri latinske črke txt. To je latentna razširitev datoteke, v tem primeru razširitev besedilne datoteke.

  Nadaljujemo z datoteko in njeno vrsto

  Zdaj rešujemo glavno nalogo - ustvariti prazno datoteko brez razširitve v sistemu Windows:
 • Z levim gumbom miške izberite želeno datoteko.
 • Pritisnemo desni gumbv kontekstnem meniju izberite vrstico "Preimenuj".
 • Ime datoteke je označeno, premaknemo kurzor iz imena datoteke v njegovo razširitev, v našem primeru .txt in tipko tipkovnice Backspace, izbrišemo vse znake samega imena datoteke.
 • Prikaže se opozorilno polje, v katerem je pritisnjeno krepko "Da".
 • Za shranjevanje naših dejanj pritisnite tipko Enter.
 • Kot rezultat takšnih dejanj dobimo želeni rezultat - prazno datoteko brez njenega tipa.

  Informacije o datoteki in sprememba njegove oblike: sklep

  Navedeno navodilo, čeprav je namenjeno neizkušenim uporabnikom, vendar bo koristno tudi za tiste, ki bodo zbirali tehnične ukrepe pod podatki praznih datotek (preverjanje zunanje shranjevanje, preverjanje ali shranjevanje datoteke sistema brskalnika itd. sami ali z drugimi podrobnimi navodili. Če uporabnik še vedno ni seznanjen z zgoraj navedenimi postopki in pogleda ta priročnik zaradi radovednosti - v praksi ga ne bi smeli bolje uporabljati ali pa dokončati dejanje, morate nujno shraniti kontrolno točko Windows (da se izognete morebitnim težavam z računalnikom). Razširitve datotek lahko spreminjate ali brišete v ukazni vrstici ali v drugih operacijskih sistemih, vendar je to druga zgodba.

  Sorodne publikacije