Programi, ki prepoznajo glasbo: pregled, opis, ocene

V naši državi je veliko nadarjenih ljudi z odličnim zaslišanjem. Umetno prevajajo opombe v črke in v trenutku oči določajo ime pesmi iz njegovih prvih akordov. Toda kaj storiti drugim, ki so prikrajšani za takšno darilo? V tem primeru je vredno pozornosti posvetiti posebnim programom, prepoznavni glasbi. Pomagali bodo določiti ime pesmi, ki ni slabša od udeležencev priljubljene predstave "Ugani melodijo". Toda ne vsi ustvarjeni programi obravnavajo naloge. Zato imajo nekateri uporabniki težave pri izbiri takšne programske opreme.

Kateri program bolje prepozna glasbo

Pregledi po meri so idealni kot vir za učenje funkcionalnosti, zmogljivosti in učinkovitosti aplikacij za prepoznavanje glasbe. Razvijalci ustvarijo pripomočke za vse platforme, ki jih podpirajo pripomočki. Toda večina programske opreme je na voljo uporabnikom naprav, ki temeljijo na Androidu.


"Alice"

Voice Assistant "Alice" je odličen program, ki prepozna glasbo. Aplikacija je zamisel domačih razvijalcev in produkt podjetja "Yandex". S pomočjo najnovejših posodobitev je pomočnik prejel nove algoritme za prepoznavanje glasbe, učinkovitost programa pa se je bistveno povečala.
Voice Assistant "Alice", ki ima v lasti in prepozna glasbo, deluje hitro in enostavno. Potem ko poslušate majhen delček zanimivosti, sledi orodju za iskanje v svojih podatkovnih bazah in objavi povezavo dokompozicija, vodilna v Yandex.Music. Aktivacija programa poteka pod kodno frazo "Alice, kaj je pesem".


Pregled dela vloge zadostuje za ugotovitev, da je iskanje skladb učinkovito tudi v težkih primerih - s hrupom in prepoznavanjem manj znanih sledi.

Shazam

Če je Alisa priljubljena med rusko govorečimi uporabniki, je bila aplikacija Shazam priznana po vsem svetu. Program podpirajo vse platforme in operacijski sistemi: Android, iOS, Mac, Windows in Linux. Aplikacija je prejela ustrezno integracijo v Facebook, Twitter, Google Plus, Watsapp in druge socialne spletne storitve. To močno olajša izmenjavo identificiranih sledi z njihovimi podobno mislečimi ljudmi.
Po zagonu programa in klikom na gumb za aktiviranje program zažene način snemanja. Po poslušanju ene ali več skladb bo program podal podrobno pomoč o pesmi, ki jo boste oddali: naslov, izvajalca, album, leto izdaje itd. in drugi. Pregledi programa Shazam na Androidu so samo pozitivni. Prepoznava tudi najbolj »problematične« pesmi: s slabo kakovostjo snemanja, s tujimi zvoki in redkimi skladbami.

SoundHound

Program SoundHound je glavni konkurent Chazame. Obe aplikaciji imata zelo visoko oceno, veliko količino prenosov in veliko pozitivnih ocen uporabnikov. Programski vmesnik je sestavljen iz nekaj gumbov, kjer je največjiaktivira fragment zapisa in prepoznavanje.
Po določitvi pesmi program objavi vse znane (iz Wikipedije) informacije: točno ime, pevka, album, leto izdaje. Poleg tega so pesmi, video posnetki in celo akordi, če je skladba zelo priljubljena. Vsa zgodovina iskanja in prepoznavanje se samodejno shranita v napravo. Tako se lahko kadarkoli vrnete na te podatke in si jih ponovno ogledate. Povratne informacije uporabnikov o delu programa so večinoma pozitivne. Pravilno se spopada s težkimi nalogami (zvoki, ovire itd.) In prepozna skoraj vse pesmi.

Iskanje zvoka v Googlu Play

Google že dolgo ima svojo glasbeno trgovino, kjer se nahaja primerna baza skladb. Tukaj lahko naredite analogijo z Yandex.Music, toda namesto večstranskega pomočnika je Alice specializirana storitev z imenom »Audio Search na Googlu Play«.
Praviloma program ni vključen v osnovni nabor aplikacij za pametne telefone. Zato ga je treba prenesti ločeno iz storitve Google Play. Po namestitvi se na namizju prikaže majhen pripomoček. Če kliknete nanj, se bo aktiviral in skladba vas bo začela zanimati. Po tem bo program dal rezultat s povezavo do njega v trgovini "Google Play".
Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, program prepozna glasbo, se zelo dobro sooča z nalogami in opredeljuje kompleks za zaznavanje kompozicije, z zvoki in ovirami. Za razliko od zgoraj navedenih aplikacij, to koristnost vprašanjaSamo osnovne informacije: naslov, album in leto izdaje. Na žalost ni možnosti za iskanje in izbiro dodatne vsebine.

TrackID

Program so razvili strokovnjaki Sonyja. Prav tako ima visoke ocene v Googlu Play in številne pozitivne ocene uporabnikov. Vmesnik programa je čim bolj preprost in ga bo razumel vsak začetnik. Vse kontrole so skrčene na en sam vijolični gumb, ko kliknete na katero identifikacijo proge je v teku.
Ko je snemanje končano, program odda vse razpoložljive informacije iz baze podatkov. Velikost slednjega je precej pomembna in jo lahko primerjamo z Yandex.Music. Obstaja ena odtenka - bolj verjetno je, da boste dobili rezultat pri iskanju skladb v angleškem jeziku. Redki in slabo poznani rusko govoreči izvajalci, kot so "Ajda" ali "Tril pilula", ne bodo določili programa. Vendar bo program hitro našel vse melodije v angleščini in francoščini, tudi malo znane. Prav tako je treba omeniti, da delo programa praktično ne vpliva na sistemske vire. Zato se lahko zažene na kateri koli, celo najstarejši pripomoček. Edina in osnovna zahteva je podpora platforme Android. Takšne sistemske zahteve, zgoraj opisani pripomočki, na žalost, ne more pohvaliti. Uporabniki zapustijo program, ki prepozna glasbo, večinoma pozitivne kritike. Ljubitelji tuje glasbe so v celoti zadovoljni z učinkovitostjo programa, ljubitelji redkih nacionalnih skupin in izvajalcev se pritožujejo nad skromno bazo storitev. V vsakem primeru, če je pesem v arhivu pripomočka,nato se določi dokaj hitro, tudi ob prisotnosti zvoka tretjih oseb in hrupa v zvoku.

Sorodne publikacije