Nokia 6500: funkcije, primerjave s konkurenti in povratne informacije

Nokia je do leta 2007 prevzela vodilno vlogo pri drugih blagovnih znamkah mobilnih telefonov. Glavni konkurenti finskih izdelkov so bili naprave Sony Ericsson in Samsung. Da bi vrnili prejšnjo prednost, je družba izdala novo "Nokia 6500". Pod enim imenom so skrivali dva povsem različna modela. Eden se je razlikoval v klasični zasnovi primera, oblika pa je bil drugi drsnik. Presenetljivo je, da se tudi po desetih letih aktualnost teh telefonov praktično ni zmanjšala. Klasična oblika, ki ne ustreza trendovskim trendom, zahteva vrsto funkcij, ki vam omogočajo, da rešite večino vaših dnevnih opravil, in to ni le nedvomna prednost modela Nokia 6500. Trenutno se ta telefon ne uporablja samo kot dodatna naprava za klicanje, ampak je tudi zelo sposoben delovati z glavno vlogo. Seveda, to ni pametni telefon v običajnem pomenu besede, ampak njegova funkcionalnost vam omogoča, da obravnavate večino ciljev.

Classic in slide: poiščite razliko med modeli

Pozicioniranje teh naprav vam bo pomagalo najti vse razlike med njimi. Seveda je najbolj očitna zasnova primera. Za začetek upoštevajte "Nokia 6500" drsnik. Sestavljen je iz dveh delov. Na vrhu so mehke tipke in zaslon, spodaj - tipkovnica. Te plošče so opremljene z visokokakovostnim mehanizmom, ki omogoča enostavno odpiranje in zapiranje.


Telefon s predpono Classicje tipičen monoblok. Lokacija vseh predmetov je standardna. Na sprednji strani je naprava razdeljena na dva bloka. Na prvem mestu najdemo zaslon, drugi pa številsko tipkovnico in nadzorno ploščo. Poleg očitnih razlik, ki so izražene v konstrukciji takega elementa, kot je primer 6500 "Nokia", obstajajo še drugi, ki niso posebej opazni na prvi pogled. To je strojna "polnitev". Drsnik vodi opremo in zasenči njeno funkcionalnost Nokia 6500 Classic. Na kratko, nemogoče je opisati potencial teh naprav, zato se poglejmo podrobneje o značilnostih vsakega elementa.


Značilnosti oblikovanja klasičnega telefona

Strižnost in elegantnost sta zelo izražena v klasični različici tega modela mobilnega telefona. Privlačno okrašena stanovanja izberejo ugledni ljudje, ki morajo vedno imeti statusni izgled. Telefon Nokia 6500 Classic je predstavljen v majhni paleti barv - le dve različici. Kupite lahko tudi črno in bronasto kopijo. To napravo v času izdaje lahko upravičeno imenujemo inovativna, kot v Nokia linijo pred tankimi telefoni ni bilo. Zahvaljujoč tej rešitvi so v oblikovanju na voljo nove izboljšane funkcije. Primer jasno gleda na pravokotno obliko, vendar so se oblikovalci odločili, da popolnoma opustijo ostre vogale. Istočasno je bila zgornja stran obraza levo, spodaj pa obokana. Sprednje in zadnje površine so iz plastike. In aluminijasti oblikovalci so uporabili okvir.
Enota gumba in zaslon Nokia 6500.uokvirjena s kromiranim okvirjem. Med številskimi tipkami so okrasne omejitve. Čeprav so ločeni s širino gumbov, ostanejo mirujoči. Zahvaljujoč jim je enostavno klicati številko ali besedilo slepo. Pokrov baterije pokriva nekaj več kot polovico zadnje plošče. Na vrhu se izpelje luknja za zvočnik, sestavljena iz petih trakov enake dolžine in širine, dvosmerne osvetlitve in "okenske" komore, ki je uokvirjena s kromiranim okvirjem.

Zunanja zasnova «Nokia 6500» (drsnik)

Različica drsnika je predstavljena samo z eno barvno različico - srebrno. Prava izbira je bila izbira oblikovalcev črnih vložkov. Uporabljali so jih na vrhu in na dnu za zdravljenje. Ti elementi so narejeni iz plastike. Drugi primer, ki je predstavljen v srebrni barvi, je kovinski. Površina teh delov je jeklena s posebnim grobim reliefom. Takšna odločitev se lahko imenuje izvirna. V roki je naprava udobna, dotik je zelo prijeten.


Zasnova tega modela je naprednejša. Drsnik je sestavljen iz dveh delov, od katerih je eden gibljiv (zgornja plošča). Pot pokrova je precej gladka. Plošča, ki pokriva baterijo, se enostavno odstrani. Spomnimo se, da je bil v klasični različici ta proces zelo zapleten. Ergonomija "Nokia 6500 S" (drsnik) - na najvišji ravni. Tu je ves prostor funkcionalno vključen v pomembne elemente. Na primer, na dnu strani je prikazan samostojen gumb kamere. Pred njo (na vrhu) je tipka za glasnost v obliki "swing".
OsnovaPrimer drsnika ima spodnjo ploščo. Je veliko debelejši od vrha, ki se uporablja za postavitev številčne tipkovnice. Tipkovnica je standardna za finske proizvajalce. Zgornja (premična) plošča je okrašena z zaslonom in mehkimi tipkami. Luknja zvočnika je jasne pravokotne oblike. Prekrivala je sprednjo kamero. Pod zaslonom je ime podjetja - NOKIA. Na zadnji plošči so vsi elementi levo na levo. Na samem vrhu je bliskavica, pod njo je objektiv fotoaparata, sledi logotip, na dnu kovinskega pokrova pa lahko vidite originalni zvočnik, katerega luknja je običajno urejena s pomočjo ozkih prog.

Classic: specifikacije

"Nokia 6500 Classic", ki je razred slikovnih naprav, v strojni opremi popolnoma ne zaostaja. Prvič, zasnovan je z zahtevno uporabniško izkušnjo. Stopnja uspešnosti je precej visoka. S programi telefon deluje shustro, glistches in obešalniki niso videli lastniki. Sistemski vmesnik, po mnenju mnogih, si zasluži le pohvale. To je udobno, oblikovanje zaslona je lepo za oko. Ta model deluje na znani platformi S40. Firmware tretje različice. Prilagajanje in upravljanje telefona Nokia 6500 bo enostavno za uporabnike, ki so se že ukvarjali z modelom Nokia 6300. Razlike med napravama so zanemarljive: zasnova ikon in meni predvajalnika glasbe. Telefon ima veliko pomnilnika. Za shranjevanje različnih programov je uporabniku na voljo skoraj 1000 MB. Sistemske datoteke so velikosti do 80 MB. DrugiLastniki lahko razpolagajo z lastno presojo. Naprava ne podpira dela z izmenljivimi pogoni.

Slide: Specifikacije

Telefon Nokia 6500 (drsnik) deluje na isti platformi kot različica Classic. Ni razlik v zasnovi glavnega zaslona (lupinski vmesnik) niti v vnaprej nameščeni programski opremi. Zato ni treba podrobno obravnavati osnovnega sistema tega modela. Kar se tiče značilnosti integriranega pomnilnika, drsnik uporablja popolnoma drugačno rešitev. Prostor za shranjevanje je le 20 MB. Pri mobilnih telefonih takšni kazalniki niso dovolj za udobno uporabo in, kar je najpomembnejše, za odkrivanje celotnega potenciala naprave. Razvijalci so napovedali pomanjkanje spomina. Drsnik ima zunanjo režo za shranjevanje. Njegovo skladišče se lahko uporablja za namestitev ne le aplikacij, iger, ampak tudi videov, fotografij, glasbe.

Nokia 6500 Classic: opis zaslona

Klasična različica telefona Nokia 6500 je opremljena z inovativnimi funkcijami zaslona. To je mogoče pojasniti z uporabo nove tehnologije OLED. Neizpodbitna prednost zaslona so takšna merila, o katerih še nihče ne more niti sanjati. Prvič, to je najboljša kombinacija kakovosti slike s številom prikazanih odtenkov. Zaslon diagonala je dva palca. 16 milijonov barv se lahko prikaže na klasični različici. Ločljivost - 320x240 px. Vidni koti se praktično ne spreminjajo glede na naklon. V vsakem vremenu informacije na zaslonu ostanejo berljive, tudi ko je sonce svetlo, se steklo ne zardi.

Nokia 6500 Slide: značilnosti zaslona

Če primerjamo zaslone dveh telefonov z istim imenom finskega proizvajalca, je treba omeniti, da je drsnik dobil večji diagonalni zaslon (2.2?). Druge značilnosti so ostale enake. Edina stvar, na katero uporabniki posvečajo pozornost, je uporaba tanke plastike. Na ta način so razvijalci zaščitili zaslon pred mehanskimi poškodbami. Prav tako je treba omeniti, da je ta površina, v primerjavi s steklom v modelu Classic, veliko lažje očistiti. Pomembno je, da je ta plastika nastavljena na raven telesa. Ni vrzeli, ki bi povsem izključevale grozde na mestih spojev umazanije in prahu.

Kamera: primerjalna značilnost

Za razliko od "klasične" različice, lahko slika "Nokia 6500" ustvari z dvema kamerama: glavno in sprednjo. Zadnji (tip - QCIF) ni visoke ločljivosti in se uporablja predvsem za video klice. Zadnja kamera je opremljena z 32-megapixel senzorjem. Največja velikost fotografije je 2048 x 1536 slikovnih pik. Dobra kakovost fotografij zagotavlja optika Carl Zeiss. Fotoaparat hitro izostri. Pri šibki svetlobi lahko aktivirate bliskavico. Strojna oprema Nokia 6500 Classic je nekoliko bolj skromna. Naprava uporablja 2 megapixel optiko. Največja velikost fotografij je 1600 x 1200 px. Obstaja način snemanja za videoposnetke z ločljivostjo QCIF. Kakovost kamer teh dveh naprav je trenutno zelo nizka, vendar ne pozabite, da so se telefoni pojavili v prodaji leta 2007. In od takrat je že minilo deset let. Seveda, za ta izraz so bile mobilne naprave močnesprememb, zato optike ne bomo ocenjevali po sodobnih standardih.

Avtonomija: primerjava modelov

Telefon Nokia 6500 v primerjavi s katerim koli sodobnim pametnim telefonom je veliko slabši glede trajanja baterije, vendar ne v smislu avtonomije. Kot veste, trenutno proizvaja takšne pripomočke, ki so opremljeni ne le z velikim funkcionalnim, temveč tudi z intenzivnimi viri. Takšno "polnjenje" hitro absorbira življenjsko dobo baterije, tako da lahko vsak uporabnik prešteje najmanj 12 ur dela brez ponovnega polnjenja. V tem kazalniku je Nokia 6500 (obe spremembi) veliko boljša od vseh pametnih telefonov. Zaradi tega klasični model uporablja akumulator BL-6P velikosti 830 mAh. Izdelana je z litij-ionsko tehnologijo. Naprava bo delovala pet ur in pol, če bo uporabnik nenehno govoril z naročniki. Toda v stanju pripravljenosti lahko računate na skoraj pol meseca (12-15 dni). Drsnik ima nameščeno baterijo BP-5M. Je litij-ionski tip. Kapaciteta baterije - 900 mga. V primerjavi s klasičnim modelom se je življenjska doba baterije v stanju pripravljenosti povečala za 5 ur - z aktivnimi pogovori, za 10 ur.

Mnenja

Po predstavitvi so modeli Nokia 6500 takoj pridobili popularnost med domačim kupcem. Trenutno ni težko najti ocene za različico "drsnik" in "klasično" različico. Od začetka prodaje so mobilni telefoni finskega proizvajalca prodali ogromne količine. Ali razvijalci niso bili razočarani zaradi novih dosežkov? Razumimo. Koristi uporabnikov v teh modelihnašel veliko število. Prvič, to je eleganten dizajn, ki izgleda trdno, vendar hkrati eleganten. Kakovost zbiranja in gradiva za pripombe se niso pojavili pri številnih lastnikih. V tej zadevi je finski proizvajalec vedno imel visoko palico, ki ni dovolil, da se zmanjša celo na najbolj uspešna leta podjetja. Funkcionalnost in strojna "polnitev" sta omogočila, da se čim bolj odstranijo vse omejitve in v celoti uživajo inovativni razvoj, ki je pomemben za leto 2007. Slabosti vključujejo tista merila, ki lastnikom niso ustrezala glede na posamezne zahteve. Na primer, to je material primera klasične različice (plastika). Pogosto se slišijo tudi pripombe o resolucijah kamere. Po mnenju mnogih uporabnikov lahko bolj ali manj kakovostne fotografije dobijo le dobro osvetlitev. Prav tako so bili lastniki razočarani nad dejstvom, da so razvijalci uporabljali samo en univerzalni priključek. Je večnamenska, uporablja se tako za stereo slušalke, polnilnik in za povezavo z računalnikom. Pri branju pregledov je pomembno razumeti, da je vsaka oseba individualna, zato preprosto ni mogoče izpolniti vseh uporabniških zahtev v eni napravi. Zato je priporočljivo neodvisno preveriti svoja čustva v zvezi s temi modeli.

Konkurenti na domačem trgu

Modelski podatki finskega podjetja nimajo neposrednih konkurentov. To je mogoče pojasniti z visoko stopnjo funkcionalnosti, ergonomijo in seveda elegantnim dizajnom. Če pa pogledate Nokia 6500 posebej, jo lahko najdetetelefonov, s katerimi je prišlo do konkurence. Klasična različica, zahvaljujoč dokaj tanki telesu, je zasenčila praktično vse modele monobloka form faktorja. Če ste pozorni le na načrtovanje, potem je konkurent Nokia 6500 Classic postal Samsung U100. Vendar je bila strojna oprema in funkcionalnost slednjega preveč slaba od finskega telefona. Bolj resen "boj" je bil med modeli Sony Ericsson W880i in Motorola SLVR L9. Vse te naprave so pripadale skoraj eni cenovni kategoriji. Z avtonomijo in ločljivostjo fotoaparata je njihova zmogljivost en nivo. Vendar pa je Nokia postala velika prednost zaslona. Njegove lastnosti na glavi so višje. Razvijalci so uporabili zaslon visoke ločljivosti, ki je imel visok barvni prenos. Slider, v nasprotju s klasično različico, je takoj prevzel vodilni položaj segmenta slik. V tej kategoriji bi lahko ta model tekmoval s Samsungovimi korejskimi telefoni. To je najnovejša generacija naprav - U700 in U600. Razlike med njimi so v oblikovanju in uporabljenih materialih. Nokia zmaga zaradi kovinskih elementov primera.

Sklep

"Nokia 6500" (obe različici) na začetku prodaje se je takoj zaljubila v kupca. Strokovnjaki menijo, da je najvišja ocena podjetja služila ravni priljubljenosti. Izbira dizajna v kombinaciji s funkcionalnostjo je postala odlična rešitev, ki je dopustila, da je večina modelov predstavljenih v istem segmentu. Seveda o kakovosti ne morete molčati. Oba telefona delata celo deset letnapak Mnogi ljudje jih uporabljajo za klicanje, ker so 100% prepričani v kakovost mobilnega signala, glasnost zvočnika in mikrofon ter trajanje baterije. To je zaradi teh telefonov, da ne morete skrbeti, kaj bo lastnik zamudil pomemben klic.

Sorodne publikacije