Navodilo, kako "zaviti" list v "Ward"

Microsoft Ward je eden izmed najbolj priljubljenih urejevalnikov besedil, ki je trenutno na voljo. Glede na to se zdi nesmiselno, da v njem ni funkcije, kot je sprememba orientacije lista. Vsakdo je navajen na delo s knjigami (list se nahaja navpično), krajina (list je vodoravno) pa se uporablja redkeje, vendar je v tem članku mogoče razpravljati o tem, kako v Vordi vodilo obrnemo vodoravno.

Predgovor

Preden obrnete list v Ward, je vredno malo govoriti o odtenkih, ki jih morate vedeti, preden začnete. Najprej, bodite pozorni na dejstvo, da ko boste spremenili orientacijo listov, se bo spremenila zbirka gotovih listov, pa tudi prevleke. Omeniti je treba razlike v različicah programa. Ta člen se bo štel za "Ward" 2016, vendar predstavljena operacija velja za vse druge različice. Upoštevajte, da priročnik za spreminjanje orientacije lista na dodan program morda ne bo primeren za različne različice Warda, vendar bodo razlike majhne: v nekaterih karticah se bodo imenovale drugače, ampak samo orodje, vendar bo vsebina enaka.


Po uvodu lahko neposredno nadaljujete z navodili, kot v "Ward" obrnite list.

Obrnite črko na celoten dokument

. Najprej odprite dokument, v katerem želite spremeniti položaj lista. Nato odprite zavihek Postavitev in v njem poiščite orodje skupine možnosti"V tej skupini je gumb" Orientation ", ki ga morate klikniti. Omeniti je treba, da se v prejšnjih različicah programa zavihek" Postavitev "imenuje" Postavitev strani ". Po kliku na gumb se bo pojavil meni, v katerem boste pozvani. Dve možnosti sta: "Book" in "Landscape". Izberite tisto, ki jo želite, in kliknite nanj .. Zdaj veste, kje je "Vordie" album, in kot posledica operacij se orientacija spremeni v želeno.


Združite usmerjenost knjige s pokrajino v enem dokumentu

. Ugotovili smo, kako obrniti list v "Vordi". Vendar, kot je navedeno zgoraj, bo uporaba te metode spremenila svoje stališče v celotnem dokumentu. Poglejmo zdaj, kako razširimo list v "Vardo", ne da bi spreminjali orientacijo sosednjih listov, saj je lahko tudi potrebna. Zato najprej označite del besedila, ki ga želite postaviti na list, ki se nahaja vodoravno. Vredno je narediti majhno pripombo, ki pravi, da bo po vseh manipuliranih manipulacijah, ki bodo predstavljene spodaj, samo album izbran, celotno besedilo bo preneseno na naslednje strani, ki se nahajajo navpično. Če označite besedilo, pojdite na kartico Layout. Na njej v isti skupini orodij kliknite gumb "Polja". V meniju boste morali izbrati element "Dodatna polja".
Odpre se pogovorno okno, v katerem morate v polju "Orientacija" pod zavihkom "Polja" označiti "pokrajino". Nato poiščite spustni seznam"Uporabi" in izberite "označeno besedilo", sicer bo ležeča usmeritev strani veljala za vse strani. Na koncu kliknite gumb »V redu«.
Zdaj lahko opazujete, kako je bil del besedila, ki ste ga predhodno dodelili, premaknjen na stran, katere orientacija je krajinska, medtem ko je ostalo besedilo ostalo na listih knjig, zaporedje besedila pa je ostalo nespremenjeno. Tukaj je samo, kako lahko združite različno usmerjene črke v enem dokumentu.

Zaključek

Nazadnje bi rad omenil še en način tiskanja besedila na različnih listih. To bo ustrezalo manjšini, saj včasih zaplete ta proces, vendar bo jasno tistim, ki prej niso razumeli. Torej je bistvo preprosto - besedilo iz dokumenta, ki ga želite postaviti v album, premaknite, drug dokument s tem oblikovanjem (kako to narediti, najprej prebrati) in ostalo pustite v dokumentu z orientacijo knjige. Posledica tega je, da natisnete samo dva dokumenta in zaporedoma združite črke.

Sorodne publikacije