Resolucija zaslona 4: 3. Glavne značilnosti

Težko si je predstavljati vsakdanje življenje brez uporabe najsodobnejše tehnologije. Mobilni telefoni, pametne ure, tablični računalniki, računalniki - s katero koli napravo, s katero se družba sooča večkrat na dan, da zadovolji različne potrebe. Veliko ljudi ugotavlja, da so naše življenje z uporabo naše tehnike postalo veliko lažje, zanimivejše, zanimivejše in varnejše. Ampak ali je res?

Kaj morate vedeti o ločljivosti zaslona

Da bi uporaba tehnologije ne le poenostavila rešitev pomembnih nalog, temveč bila tudi varna, morate imeti določeno znanje o tem, kako uporabiti dovoljenje 4: 3 : 416: 9 ali druge obstoječe različice. V nevednosti obstajata dve vprašanji hkrati: kaj pomenske številke pomenijo in kako lahko vplivajo na varnost zdravja ljudi


Številke poleg besede "resolucija", 4: 3, na primer v izvirnem pomenu, označujejo razmerje zaslona (dolžina in višina) med seboj. Analizirane vrednosti pa določi proizvajalec, da določi glavne tehnične značilnosti zaslonov različnih naprav. Zlasti ločljivost zaslona 4: 3 določa, katera tehnologija velja za obravnavano napravo: QVGA, VGA, PAL, SVAGA, SXGA +, UGA ali QXGA, ki označujejo kakovost prikazanih slik.

Kakšen je učinek razmerja zaslona

Vsi vemo, da uporaba pripomočkov v daljšem časovnem obdobju vpliva na oči. To še posebej velja za zabavne programe. Zada bi zagotovili manj naprezanja oči, slika na zaslonu ne sme biti podaljšana ali ocenjena. Obstaja veliko dokazov, da je pri uporabi ločljivosti 4: 3 prikazana slika videti najbolj jasno in jasno. S tem razmerjem delo na računalniku ne povzroča veliko neugodja. Zato velja, da je za mnoge računalniške in mobilne igre optimalna ločljivost 4: 3.
Toda s prihodom tehnologije na zaslonu postaja resolucija 16: 9 vse bolj priljubljena. Z uporabo priporočenih nastavitev vsak od nas zmanjša tveganje za slabovidne vidike z dolgim ​​prenosom časa prek računalnika ali druge naprave.

Sorodne publikacije