Napaka pri dostopu do strežnika Zona: kako odpraviti težavo

Aplikacija Zona je znana skoraj vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows. Ta programska oprema vam pomaga prenesti datoteke iz interneta prek BitTorrenta. Vendar pa, kot se dogaja v vseh programih, včasih prihaja do napak. To vodi k dejstvu, da je nemogoče prenesti datoteke. Težava z uporabo se pogosto pojavlja - to je napaka pri dostopu do strežnika Zona. Kaj storiti, da ga popravimo, bomo govorili v tem članku. Spregovorimo o tem, kako jo popraviti, in ne pozabimo razpravljati o vzrokih problema.


Vzroki težave

Tisti, ki so naleteli na težavo pri uporabi programa, vedo, kako dostopati do strežnika Zona. In tistim, ki ne vedo, bomo zdaj povedali. Ko uporabnik doda novo datoteko s podaljškom Torrenta, obstaja možnost, da se v zgornjem desnem kotu pojavi rožnato ozadje: "Napaka pri dostopanju do strežnika Zona. Preverite protivirusne in /ali omrežne nastavitve." Ne mudi se, problem je rešen, o tem bomo govorili kasneje, zdaj pa poglejmo razlog njegovega videza.
Najpogosteje se ta napaka pojavi zaradi tega, kar v samem sporočilu pravi o protivirusnih težavah. Dejstvo je, da lahko protivirusni program iz nekega razloga meni, da je program Zona nevaren za računalnik, in prepoveduje izvajanje operacij, povezanih z nalaganjem datotek, zlasti z internetom. Skupaj z antivirusom lahko to storite s požarnim zidom in požarnim zidom. Na srečo je to problemrešiti. Poleg težav, povezanih s programi tretjih oseb, obstaja še ena - to so težave z internetom. Do neuspešnega dostopa do strežnika Zona lahko pride zaradi nestabilnosti internetne povezave. Enak problem je povezan z velikim številom razlogov. Ponudnik in uporabnik sta lahko odgovorna za to. Pogosto se zgodi, da računalnik zažene virus, ki nenehno prekinja internetno povezavo. Prav tako bomo govorili o rešitvi tega problema nekoliko nižje, zdaj pa že tretji razlog.


Ta razlog je zelo specifičen, saj sploh ni rešitev - gre za tehnično delo strežnikov Zona. Torej je zelo smešno, da vas napako prosi, da preverite delo vašega protivirusnega programa, v resnici pa je tukaj in sploh ni. Ampak kot je navedeno zgoraj, rešitev ni tukaj, je res, ampak samo ena stvar - čakati. Navsezadnje se bo tehnično delo končalo prej ali slej, nato pa se boste lahko vrnili na prenos datotek z interneta.

Kako popraviti napako

Še naprej govorimo o težavi, kot je napaka pri dostopanju do strežnika Zona. Kako ga popraviti, o tem se pogovorite zdaj. Najprej želim dodati zadnjo izjavo o tehničnih delih Zona. Ja, morate samo počakati, vendar počakajte razmeroma kratek čas, in takšne težave se zgodi zelo redko, zato ne oklevajte in mislite, da če se datoteka ne prenese, so razvijalci programa.

Kaj storiti, če je težava z internetom

Zgoraj je bilo tudi omenjeno, da je vzrok napake lahko slab internet ali pomanjkanje. Na srečo lahko rešite ta problemna drugi strani pa ni tako preprosto, ker je lahko vzrok za slab internet lahko zelo veliko število dejavnikov. Zaradi tega, da v tem članku ta tema ne bo razstavljena. Želim povedati samo eno stvar: najprej preverite, ali obstaja internetna povezava. To lahko storite tako, da obiščete kateri koli brskalnik. Če je, vendar še vedno piše "Napaka pri dostopu do strežnika Zona," pokličite svojega ponudnika internetnih storitev in preverite, da nima težav s povezavo. Če je vse v redu, potem je problem globlji. Obrnite se na strokovnjaka ali poskusite sami najti rešitev.
Ampak najbolje je poskusiti manipulirati požarni zid. O tem bomo govorili zdaj.

Konfiguriranje požarnega zidu

Obstaja verjetnost, da je do napake pri dostopanju do strežnika Zona prišlo zaradi dejstva, da niste omogočili dostopa do interneta prek požarnega zidu, ko ste začeli program. V tem primeru se bo program zagnal, njegov vmesnik pa bo v celoti urejen, toda za glavni namen - nalaganje datotek iz interneta, ne bo izveden. Če želite to odpraviti, morate znova zagnati program, ko ponovno zaženete okno požarnega zidu, in tokrat kliknite gumb »Dovoli dostop«. Če se okno ne prikaže, nadaljujmo s samim spreminjanjem nastavitev požarnega zidu. To storite tako, da odprete meni »Start« in nato »Nadzorna plošča«. Prvi na seznamu naj bo kategorija "Sistem in varnost" - kliknite na napis. Zdaj, pod "Požarni zid Windows", kliknite "Dovoljenje za program prek požarnega zidu Windows".
Zdaj imamo potrebne nastavitve. Na seznamu morate najti dve vrstici - Zona in Zona.exe. Pred prvim je treba označiti v stolpcu "Javno", drugi pa "Dom ali delo (zasebno)". V nasprotnem primeru pritisnite gumb "Spremeni nastavitve" in spremenite nastavitve. Nato shranite nastavitve in preverite program. Napaka naj izgine.

Sorodne publikacije