Kako obrezati sedem kartic pod nano in mikro formati?

Vsako leto obstajajo novi, naprednejši modeli telefonov in seveda vsi želimo kupiti nekaj "cool" in funkcionalnega. Toda preden spremenite svoj preprost telefonski klic s sodobnim iPhoneom, malo ljudi misli, da bodo morda morali spremeniti obliko kartice SIM. Da bi se vaša stara kartica uvrstila v gnezdo novega telefona, se bo morala zmanjšati na pravo velikost. Tukaj je samo, kako to narediti prav, in vse sedem kartic se lahko reže? In če potrebujete nano-sedem kartico, kako rezati veliko, da ne poškodujete stikov?

Kaj so sim kartice?

Torej, kaj so sedem? Do danes lahko srečate tri vrste: nano, mikro - in navadne - velike. Slednji se v salonu ne prodajajo več, vendar jih uporabniki še vedno najdejo. Če želite in imate majhne sposobnosti, lahko veliko storite pri prvih dveh vrstah.


In vendar ne moremo izrezati vseh sedmih kart, vse je odvisno od čipa. V zelo starih simbolih je čip prevelik, in če se sprašujete, kako urediti staro sedem kartico za nano, boste morali to razburiti - to je nemogoče. Takšni čipi so zelo trdni in krhki, zato ne bodo dobili potrebne velikosti. Vendar pa obstajajo še druge velike sim kartice, ki so tudi stare, z vgrajenim čipom, ki je nadgrajen. Tukaj jih je mogoče varno rezati po potrebnih parametrih.

Kako rezati kartico pod mikro-sedem?

Velika sedma kartica se razlikuje od mikro - dejstva, da je čip v njemprilepljen na plastično podlago, iz katere se je treba znebiti. Če pogledate delovno površino zemljevida, lahko vidite, da je v določenih celicah umazanija. Glavna naloga - prepričati se, da so te celice na zemljevidu ravno padle v kontakte slotov. Mere mikro-sedmih - 15 x 17, v standardu - 25 x 15 mm. Tako s pomočjo ostrih škarij odrežemo ves dodatni del, da ne poškodujemo kontaktne blazine. Ne pozabite narediti vogala, sicer lahko vstavite kartico na napačno stran telefona.

To je vse, in če je delo opravljeno pravilno, bo domača micro-SIM kartica delovala brez težav.

Kako obrezati sedem kartic za nano-?

Kako narediti mikro-sedem, ugotovimo, kaj je nano format? Paradoks: bolj sodobni telefoni, manj imajo režo za kartice. V zadnjih generacijah pametnih telefonov pogosteje obstajajo reže za nano sim kartice (kot standardni pridelki, bomo povedali spodaj). Še manjši so od mikro in zato morajo še bolj zmanjšati. To že potrebuje resnično spretnost, saj je pod nano - za rezanje sedem kartic doma, ne da bi poškodovali čip in stike, je zelo težko. Da bi bilo vse uspešno, lahko uporabite predlogo, na primer, da pritrdite veliko kartico, ki je nepotrebna nano - in jo izrežete točno na njej. Če se ne pojavi, se predlogo popolnoma prilega, natisnjena na tiskalnik. Nato je potrebno natančno obrezati sedem kartic ob robovih in jih polirati. Morda boste morali zmanjšati debelino samega zemljevida. Za touporabite smirkov papir. Bodite pripravljeni na to, da vedno obstaja tveganje, da ga pokvarite, zato, če niste prepričani, je morda bolje, da to zagotovite izkušeni osebi.

Koristni nasveti

Pred rezanjem sedem kartic pod nano ali mikro, pripravite ostre škarje (idealna manikura), svinčnik, brusni papir, predlogo. Morda boste potrebovali dvostranski trak za dodajanje predloge na velik zemljevid (čeprav je zelo priporočljivo, da poškodujete čip).
Svetovalci salonov mobilnih telefonov se odlično zavedajo, kako urediti sedem kartic za nano- ali mikro- in če ste v dvomih, jih lahko prosite, naj to storijo namesto vas. Značilno je, da take storitve niso cene in gredo kot tip-staffers v žepih, tako da ne morete pričakovati, da vam pomaga brezplačno. Še bolje pa je, da vprašate za spremembo zemljevida v ustrezno obliko in shranite telefonsko številko. Če želite to narediti, se boste morali obrniti na strokovnjaka vašega mobilnega operaterja, ki bo vnaprej vzel potni list. Če je bila številka registrirana na tretjo osebo, žal ne boste uspeli. Da bi kartico SIM uspešno zamenjali z novo, jo morate registrirati na vaše ime. Glavna stvar, ne pozabite uvoziti vse stike pred telefonskim imenikom, sicer tvegate izgubo vseh povezav.

Sorodne publikacije