Music Creator za Android: Pregled več izdelkov

V tem članku je pregled več programov, ki omogočajo ustvarjanje glasbe na mobilni napravi, v kateri se izvaja Android. Ti izdelki so slabši od popolnih virtualnih studiev. Verjetno jih ne bodo uporabljali strokovnjaki. Toda zanimanje za glasbeno programsko opremo za mobilne naprave se le še slabša. In povpraševanje ustvarja predlog.

FL Studio Mobile
FL Studio je priljubljen program za ustvarjanje glasbe Android. Vendar ni zaslužila glavnega priznanja ne za uporabnike mobilnih telefonov, ampak za skladatelje, ki pišejo glasbo na svojih osebnih računalnikih. Verjetno ne bo takšnega skladatelja elektronske glasbe, ki ne bi vedel o studiu Fruity Loops.


Različica mobilnega OS se malo razlikuje od starejšega brata. Delo poteka v multitrack sekvencerju, kjer se MIDI skladbe najprej ustvarijo z orodjem Piano Roll. Obstaja tudi način urejanja po korakih. Glavna prednost te aplikacije je velika količina vgrajenih filtrov, učinkov, virtualnih instrumentov, povečevalcev, vzorcev. S preprostim vmesnikom lahko tudi tisti uporabniki, ki nikoli niso delali v podobnih aplikacijah, uporabljajo vso to različico.

Ključne značilnosti

Takoj po prenosu programa 133 so na voljo orodja. Poleg uradne strani, lahko namestite več kot dvesto. Toda za njih bodo morali plačati. Trend razvoja virtualnih studiev vodi v dejstvo, da jih bodo kmalu podprli vsinajljubši VST in VSTi vtičniki.
Android Music Creation je popolnoma združljiv z namiznimi urejevalniki Fruity Loops. To pomeni, da lahko računalnik in pametni telefon hkrati delujeta na enem projektu. Izvoz in uvoz datotek MIDI bo drugim orodjem omogočil ustvarjanje skladbe.


Glavna pomanjkljivost programa je visoka cena. Kakorkoli že, ko si enkrat videl otroka razvijalca, se vsak uporabnik strinja, da si zasluži nagrado. Vredno je reči, da je aplikacija zelo zahtevna glede sredstev pametnega telefona. Na "šibkih" napravah se upočasni, zvok se reproducira s prekinitvami in zamudami. Tudi pri klavirskem zvitku je delo neprijetno. Vendar pa razvijalci redno objavljajo posodobitve, ki uporabnikom dajejo upanje za boljšo optimizacijo.

Caustic 3

Caustic 3 - Zelo močan in prefinjen program za ustvarjanje glasbe Android. Aplikacija je zelo podobna namizni različici Reasona. Caustic ima veliko manjkajočih izkušenih uporabnikov FL Studio. Program vključuje različne izenačevalnike, ločeno avtomatizacijo za vse kontrole, sposobnost spreminjanja višine zvoka.
Še ena prednost Caustic je podpora za nestisnjene datoteke WAV z 8-32 bitov. Zagotavlja najboljši zvok med takšnimi programi. Caustic je ustvaril veliko število virtualnih glasbenih inštrumentov, vendar jih je potrebno nekaj časa za iskanje, prenos in namestitev. Moram reči, da niso vsi kakovostni, zato mora uporabnik izbrati prave. Glasbeni ustvarjalec za AndroidPodpira formate FL Studio, SFZ in SoundFont. Zvočni motor je dobro optimiziran. Ko je predvajanje zvočnega zapisa minimalno. Odvisno so predvsem od strojne zmogljivosti pametnega telefona ali tabličnega računalnika.
Glavna pomanjkljivost kaustika je njegova kompleksnost. Širina nastavitev bo privlačna za skladatelje, ki imajo izkušnje z delom s podobno programsko opremo. Začetniki morajo porabiti veliko časa za branje priročnikov in navodil. Tudi logični in precej standardni studijski vmesnik ga ne bo shranil. Aplikacija ima dve različici. Prvi lahko prosto prenesete in ga uporabite poljubno časa. Kot pri drugih brezplačnih programih za ustvarjanje glasbe na Androidu pa je njegova funkcionalnost omejena. Za uporabo vseh funkcij programa bo treba plačati.

Dubstep Drum Pads 24

Mala aplikacija Dubstep Drum Pads 24 je namenjena predvsem tistim uporabnikom, ki želijo ustvariti elektronsko skladbo Dubstep. V primerjavi z zgoraj opisanimi studii, uporabniku ne ponuja veliko funkcij. Njegov glavni adut je preprostost. Dubstep glasbeni program za Android vam omogoča ustvarjanje lastne skladbe za tiste ljudi, ki sploh nimajo minimalnega znanja in veščin za komponiranje. Izkušeni glasbeniki bodo cenili uporabnost kot zabavno. Moram reči, da razvijalec ni poskušal tekmovati z resnimi izdelki. Aplikacija ima samo eno okno z dvanajstimi domenami. S klikom na njih boste skladbi dodali nove zvoke in učinke. S svojo postavitvijo in ustvarilisestavo. Glasbo, ki ste jo prejeli, lahko uvozite v MP3.

Sorodne publikacije