Android za Android: pregled najboljših aplikacij

Dobra polovica lastnikov mobilnih pripomočkov se bo strinjala, da Apple pripravlja boljše programe za svoje naprave, ki so stabilni in prilagodljivi. Na splošno platforma iOS deluje kot enoten, dobro uravnotežen in dobro uravnotežen mehanizem.

Ena izmed najbolj zanimivih aplikacij za jabolčni OS je pomočnik Siri. Seveda bi lastniki Android-pripomočkov radi dobili podoben analog in na svoji platformi, vendar tukaj ni vse tako rožnato, kot bi bilo zaželeno. Alternative, seveda, in niso slabe, in nekatere aplikacije so skoraj prehitele zmogljivosti znanega "Siri". Toda specifičnost operacijskega sistema Android ne omogoča, da bi v celoti razkrili vse zmožnosti virtualnih pomočnikov, vsaj do sedaj.


Pregledali bomo seznam najbolj opaznih glasovnih asistentov za Android, ki jih lahko najdete v Google Pleiades. Seveda se primerjav s Siri ne moremo izogniti, toda ko se primerjamo z najmočnejšimi, postanemo boljši.

Pomočnik Dragon Mobile

To je eden izmed najbolj priljubljenih Android pomočnikov z enostavnim in preprostim imenom. Pripomoček se brezplačno distribuira, vendar z nekaterimi omejitvami. Mnogi uporabniki imenujejo "pomočnika" popolnoma dostojno alternativo "Siriju".
Asistent daje uporabniku zelo bogat nabor funkcij: navigacijske zemljevide, delo z dnevniki in zapiski, vozne rede vlakov, filme in še več. Jasna prepoznava glasu je ena od ključnih funkcijta pomočnik za Android.


Polna različica ima še več funkcionalnosti, vendar stane denar, nekatere funkcije pa so blokirane za brezplačno licenco. Vendar za navadnega uporabnika to ni kritično, saj so urne valute ali organizacija virtualnih regalov za časopise daleč od najpomembnejših orodij.

"Dusya"

Dusia Assistant for Android se nekoliko razlikuje od drugih analogov in je odlična alternativa Siriju. Aplikacija izniči uporabniško interakcijo z zaslonom, celotna funkcionalnost pa je zasnovana za glasovni nadzor. Kot tak pomočnik preprosto ne obstaja, vendar obstaja okno z nastavitvami za izbiro načina aktiviranja, potrebne slušalke in drugo.
Delo z aplikacijo se lahko začne s potegom pripomočka, dvigom ušesa ali glasovnim ukazom. Prav tako je treba opozoriti, da je kakovost prepoznavanja govora odvisna neposredno od mikrofona v napravi, tako da program ne bo deloval na ultraproračunskem kitajskem potrošniškem blagu.

Značilnosti pomočnika

"Dusya" je domači razvoj, tj. Vsa funkcionalnost in upravljanje v ruskem jeziku. "Androida" pomočnik je zelo primeren za majhne besedne zveze, kot je "koliko je ura?", "Kakšno je vreme?" Ali "Kje sem?". Aplikacija lahko prevzame nadzor nad telefonskimi moduli in upravlja "Bluetooth", Wi-Fi, napiše SMS, opravi klice itd. Novice iz iskalnika Yandex in upravljanez viri RSS. Na voljo je tudi podpora za domači kino s protokoli CWMC. Poleg tega so slednje vključene tudi v upravljanje pametnih pripomočkov v hiši: svetloba, ekspanderji, peči in še veliko več.

Pocket Assistant

Ta pomočnik za Android bo postal vaš popoln virtualni pomočnik in v polnem pomenu besede: osebnost aplikacije je modelirana v 3D na zaslonu pametnega telefona. Program odlično deluje z prepoznavanjem glasu, pod pogojem, da ima vaš pripomoček dober mikrofon.
Prikazana 3D animacija je videti kot risanka, vendar ne vpliva na delo uporabnika, temveč samo pomaga uporabniku, da bolje razume odgovore uporabnikov za Android. Poleg izbire je na voljo več vrst pomočnikov, pri čemer je videz vsakega od njih mogoče spremeniti v nekatere njegove osebne preference. Zadnja možnost je na voljo samo v plačani različici, za brezplačno licenco pa bo na voljo samo ena vrsta animacije. Program lahko organizira vaš delovni čas ali prosti čas: prikaže vam urnike minibusov, napovedi kinematografov in po želji predstavi vaše načrte s priročnim seznamom. Pripomoček vam bo omogočil tudi upravljanje sporočil SMS, klicev in večpredstavnosti v pametnem telefonu.

ANDY

Aplikacijo odlikuje enostavnost in intuitivna funkcionalnost. "Andy" kot pameten pomočnik in bo postal odličen pomočnik za študente in samo žejno znanje uporabnikov. Za program je mogoče reči, da je osredotočen na poizvedbe v zvezi z zgodovino, nekaterimi znanstvenimi raziskavami, vero, živalski svet, filozofijo initd.
Aplikacija ne bere samo besedila, temveč jo tudi podvaja na zaslonu, tako da tisti, ki učijo tuje jezike, ta pomočnik nikakor ne bo mogel. Poleg funkcij enciklopedije hoje pa ima pomočnik naslednje standardne funkcije za te programe: sms, klice, beležke, navigacijo in budilko.

Značilnosti pripomočka

Program je razdeljen na licenco brez licence. Kritična žlica katrana v tem primeru je oglas, ki dobesedno vzhaja iz vseh razpok. Poleg tega veliko število tretjih oseb blokov in pop-ups, ki bistveno vpliva na produktivnost pripomočka, ki se čuti v delu celotnega vmesnika kot celote. Plačana različica popolnoma odpravi oglaševanje plus dodaja nekatere funkcije. Slednje niso nujno potrebne za povprečnega uporabnika, toda zaradi normalnega in tihega delovanja z aplikacijo brez pojavnih oken lahko kupite ta izdelek, bolj stane po zelo nizkih stroških, v primerjavi s prejšnjimi pomočniki.

Sorodne publikacije