Movie Maker za Windows 7: Kaj je program in zakaj ga potrebuje?

Verjetno so vsi uporabniki Windows 7 in starejših različic naleteli na standardne aplikacije, kot je Windows Movie Maker. O tem, kaj je in zakaj je ta program potreben, bomo nadalje razpravljali. Naj na kratko preučimo vse njegove glavne značilnosti in osnovna orodja.

Movie Maker za Windows 7: Kaj je to?

Zdi se, da kdorkoli vsaj malo ve angleško, uporabnik zlahka razume, da je ta programska oprema urejevalnik videov, ki vam omogoča ustvarjanje lastnih videov z različnimi materiali.


Razvijalci programa so naredili tako preprosto in enostavno, da bi lahko vsaka oseba, ki je popolnoma oddaljena od osnov montaže videa ali zvoka, ustvarila lastno kreacijo v nekaj minutah. Seveda, resnične profesionalne mojstrovine Movie Makerja za Windows 7 ne bodo dovolile (zaradi skrajnih omejitev osnovnih orodij), vendar je ustvariti majhno video predstavitev, ki temelji na materialu, posnetem na domačem fotoaparatu, z dodatkom družinskih fotografij in nekaterih vrst učinkov pa je lahko zelo preprosta.

Windows Movie Maker: Ključne funkcije

Najbolj koristen za vsakega uporabnika te aplikacije je, da lahko dodate ne le video ali grafiko. Preprosto uvozite zvočne posnetke ali dodajte vse vrste napisov.
Praktična uporaba programa Movie Maker za Windows 7 je, da najprej uvažate želeni material tako, da to storitev ustreznem razdelku v meniju na levi, nato povlecite potrebne datoteke na časovno premico. Takoj dodajte, tako da boste morali datoteke povleči enega za drugim.


Ko sta video ali grafika urejena v pravem zaporedju, lahko dodate zvok. To se naredi na enak način z uvozom z umestitvijo na lestvici. Vendar vsak uporabnik razume, da se dolžina videoposnetka in zvoka morda ne ujema. V samem programu lahko uporabite dodatna orodja za urejanje in raztezanje ali skrajšanje glasbe. Če želite zavrteti video, če prvotno nima kota, lahko uporabite orodja za vrtenje (mimogrede so vsa orodja postavljena na glavni plošči kot gumbi, kar vam omogoča, da zavrnete uporabo različnih menijev). Toda slika se lahko obrne le na kote, katerih vrednosti so večkratne 90 stopinj.
Ko končate prejšnja dejanja, uporabite orodja Movie Maker za Windows 7, ki vam omogočajo, da okrasite material. Seveda govorimo o učinkih. Niso toliko, kot bi si želeli, vendar je mogoče najti nekaj zanimivega. Vsak video učinek je dovolj, da povlečete na izbrani okvir, potem pa si lahko ogledate rezultat. Če je potrebno, dodajte naslove z njihovo umestitvijo na začetek ali konec videoposnetka. Če ste zadovoljni z vsem, shranite projekt z izbiro ustreznega video formata. Edina pomanjkljivost programa Movie Maker za Windows 7 pri shranjevanju projekta je, da lahko deluje le z dvema formatoma: AVI in DV, kar nekateri domači video predvajalniki nereproducirajo. Ta problem je mogoče rešiti z uporabo primitivnega pretvornika, ki bo pretvoril želeni video, na primer v format AVI ali MP4. Večino teh aplikacij lahko brezplačno prenesete in namestite.

Kako biti s sistemi nad sedmo različico? Na žalost je bil ta programski paket nazadnje obravnavan kot program, vgrajen v sistem samo v operacijskem sistemu Windows 7. V zgornjih spremembah ga kot takega ni. Vendar to ne pomeni, da ga ni mogoče uporabiti v sistemih 8 in 10. Namestitveni program lahko najdete na uradnem Microsoftovem viru. Možnost za operacijski sistem Windows 7 je v določenih sistemih popolnoma vgrajena kot vmesniški program in deluje brez težav.

Namesto izida

Tukaj je kratek povzetek vsega, kar zadeva majhen video studio Microsoft. Seveda ne boste našli orodij za ustvarjanje profesionalnih videoposnetkov in posnetkov, lahko pa hitro ustvarite video iz slik in posnetkov iz fotoaparata na zelo osnovni ravni. Na nek način lahko rečemo, da če uporabnik spozna osnove dela s tem programom, bo mogoče obravnavati tudi višje ravni programske opreme (na primer Sony Vegas Pro), saj imajo večinoma podobne vmesnike in metode dela .

Sorodne publikacije