Kako vrniti "Winds 7" na tovarniške nastavitve: navodila po korakih

Microsoftov operacijski sistem "Windows 7 je zamenjal neuspeh" Novice ". Skoraj vsi uporabniki in strokovnjaki za IT pravijo, da je to najboljša operacija od nepozabnega časa XR. Vendar pa je verjel, da je že brezupno zastarela, in "ducat" je bolj v skladu s sodobno realnostjo. To je res, vendar še vedno levji delež uporabnikov sedi na "sedem". In vse jim ustreza.

Vsak OS ima navado delovati nestabilno s časom. In "Winds 7" ni izjema. Včasih so virusi prazni. Zgodi se, da nesposobni uporabniki s svojimi dejanji ubijajo sistem. Kakorkoli že, "Sedem" ima eno zelo uporabno možnost, ki bo pomagala ponastaviti sistem na njegove tovarniške nastavitve. V ljudeh se imenuje sistem povrnitve.


Več o možnostih

Zato je povratek »Vetrovi 7« na tovarniške nastavitve možen samo na napravah, ki podpirajo to možnost. Med njimi je velika večina sodobnih zvezkov in monoblokov. Klasični osebni računalniki so na žalost prikrajšani za to uporabno možnost. Treba je opozoriti, da je postopek preklica neposredno odvisen od proizvajalca, ker so lahko gumbi precej različni. Vendar je rezultat vedno en - nedolžno čisti operacijski sistem. Kot da je avto šel iz trgovine. Upoštevajte, da bodo vsi uporabniški podatki izginili. Torej, če ste dragi datotekam, bo lažje ponovno namestiti sistem. Čeprav bodo datoteke ostale nedotaknjene. Če vas ne prestraši, bomo nadaljevali.

Pogoji vračanja

Treba je omeniti, da je ta postopek na voljo le za tiste prenosnike in monobloke, ki imajo še vedno nameščen sistem proizvajalca naprave. Dejstvo je, da je družba pri namestitvi ustvarila skrito particijo na trdem disku z varnostno kopijo (varnostno kopijo) operacijskega sistema. V primeru težav lahko operacijski sistem obnovite z isto kopijo. Če pa ste sistem ponovno namestili sami, je verjetno ta del uničen, kar označuje trdi disk za novo namestitev. Potem ta metoda zagotovo ni za vas. V vašem primeru namestite nov operacijski sistem. Če imate še nameščen tovarniški sistem, je vse v redu. Torej, kako spremeniti "vetrove 7" nazaj na tovarniške nastavitve? To je mogoče storiti na več načinov.


Uporaba posebnega ključa na ohišju naprave

Ta metoda ponastavitve bo uporabna za tiste, ki se "Windows" sploh ne naložijo. Mnogi proizvajalci prenosnih računalnikov in monoblok opremijo svoje naprave s posebnimi tipkami, ki omogočajo obnovitev sistema iz varnostne kopije. To je lahko določen gumb na tipkovnici naprave ali ločena namenska komponenta. Vse je odvisno od proizvajalca prenosnega računalnika. Kako s pomočjo posebnega gumba obrniti "vetrove 7" na tovarniške nastavitve? Če imate Lenovo ThinkPad, je nekje na strani naprave čarobni gumb za reševanje OneKey. Po kliku na to se bo začelo obnovitev sistema. Natančno isto sliko v prenosnih računalnikih serije B in drugih napravah družbe Lenovo. Isti gumb (vendar z drugačnim imenom) je na voljo tudi v prenosnih računalnikih SonyVaio serija.

Uporaba tipkovnice naprave

Ta metoda je primerna za vse druge prenosne računalnike (ne "Lenovo" in ne "Sony"). Res je, da ima vsaka svojo kombinacijo. Torej, za izdelke Dell, kombinacija tipk za obnovitev OS - Ctrl + F11. Toda kako pretvoriti "vetrove 7" v tovarniške nastavitve v Rover prenosnih računalnikih? Te naprave so precej redke in muhaste. Toda imajo tudi svoj gumb za reševanje. Pritisnite in držite tipko Alt, dokler se ne začne postopek obnovitve. Načeloma so gumbi za obnovitev sistema navedeni v navodilih za prenosne računalnike. Samo previdno jih morate prebrati. Tudi naprave, ki so bile izdane pred 5-7 leti, imajo to veliko funkcijo. Lahko se uporablja. Ampak samo, če je nameščen prvotni operacijski sistem. Vseeno brez tega.

Uporaba sistemskega pripomočka Windows Vista

Kako ponastaviti "vetrove 7" na tovarniške nastavitve z zmogljivostmi operacijskega sistema? Obstaja arzenal sistemov in takšna možnost. Orodje »Obnovitev sistema« se imenuje. Vendar je treba upoštevati, da deluje le, če ta storitev ni bila onemogočena (kar je zelo priljubljeno v zbirkah »šolarjev«). Pojdite na "Nadzorna plošča" in izberite element "Arhiviranje in obnovitev". Tukaj morate klikniti "Obnovi sistemske nastavitve ali računalnik". Nato morate pregledati vse funkcije pripomočka in kliknite »Napredne metode obnovitve«. To bo element "Vrni računalnik v stanje, ki ga določi proizvajalec." To potrebujemo. Po kliku na ta element operacijski sistemponudil varnostno kopiranje podatkov. Strinjati se morate. Sistem se bo znova zagnal in začel se bo postopek ponastavitve. To bo trajalo precej dolgo, vendar bo na izhodu uporabnik prejel nedolžno čisti OS. Torej, program za tovarniške nastavitve "Winds 7" (rollback na njih) se imenuje "System Restore". To je treba zapomniti.

Obnavljanje tovarniških nastavitev v dnevnik dnevnika OS

Obstaja še ena možnost za povrnitev sistema. Lahko se zažene med zagonom operacijskega sistema. Kako ponastaviti "Winds 7" na tovarniške nastavitve, ne da bi šel v to? Preprosto preprosto. Dovolj je, da naložite operacijski sistem s pritiskom na tipko F8. Prikaže se znani meni z možnostjo izbire zagonskega načina. Obstaja tudi zloglasni "varen način". Vendar ga ne potrebujemo. Potrebovali bomo element "Odpravljanje težav z računalnikom". Ko v celoti obnovite obnovitveno lupino, boste pozvani, da izberete možnosti jezika, računa in obnovitve. Na zadnji točki morate izbrati Recovery Management in izberite element za ponovni zagon. Po tem se sistem ne bo zagnal, vendar se bo začel postopek ponastavitve na nastavitev zaloge. To je še en odgovor na vprašanje, kako nadgraditi "Winds 7" na tovarniške nastavitve.
Treba je opozoriti, da je uporaba take metode prisilnega odmetavanja potrebna le v skrajnem primeru. In ni potrebe po shranjevanju uporabniških podatkov in pogovoru. Ta metoda je zasnovana za primere, ko operacijski sistem ni zagon in nič ne pomaga. Zato bodite previdni pri tej možnosti.Ne zlorabljajte, ker ima resne posledice.

V zaključku

Tako smo razrešili možne odgovore na vprašanje, kako obnoviti tovarniške nastavitve v operacijski sistem Windows 7. Kot lahko vidite, obstaja veliko načinov. Vsi pomagajo doseči želeni rezultat. Toda le nekateri od njih lahko shranijo uporabniške podatke. Zato je zelo priporočljivo uporabiti "Obnovitev sistema" v operacijskem sistemu. Vendar, če je to iz nekega razloga nemogoče, potem je treba izbrati orodje za obnovitev je bolje, da se ukvarjajo z možnostjo, ki jo proizvajalec naprave. Bolj zanesljivo bo. Ne pozabite varnostno kopirati podatkov. Zdaj veste, kako vrniti "Winds 7" na tovarniške nastavitve, ne da bi izgubili podatke.

Sorodne publikacije