Victoria: Kako uporabljati program pod Windows?

Vse komponente računalnika, vključno s trdimi diski, lahko odpovejo ali se poškodujejo. V takih primerih je morda treba obnoviti trdi disk in to se resnično opravi s pomočjo programske opreme. Zaradi njegove uporabe lahko skrbno preverite svoj disk, popravite vse manjše nesreče pri delu. Glede na to, da veliko število uporabnikov uporablja računalnike in prenosne računalnike za vsakodnevne namene, je to, kot kaže dolgoletna praksa, dovolj dolgo za produktivno delo. In lahko od časa do časa preverite trdi disk za napake in jih popravite, še naprej delajte napravo? Da, lahko to storite, vendar morate uporabiti poseben program - Victoria.


Kaj je to?

Victoria je program za analizo trdega diska. Najprej je treba omeniti, da ga je ustvaril vodilni strokovnjak iz Belorusije. To je brezplačno in je enostavno prenesti na spletu. Različni pripomočki s široko funkcionalnostjo in preprosto zasnovo. Oblikovanje je primerno tako za začetnike kot tudi za profesionalce. Kako uporabljati program Victoria? To vprašanje je podrobneje opisano.

Za kateri OS je program primeren?

Victoria deluje na vseh različicah operacijskega sistema Windows, vključno z najbolj priljubljenimi Windows XP /7/8/10, in podpira istočasno 32- in 64-bitne platforme. Preden se seznanite s tem, kako uporabljati Victoria 446 in njene druge različice, morate to ugotovitidodelitev tega pripomočka.

Osnovni namen

Program je bil zasnovan za testiranje različnih vrst HDD, bliskavic, RAID nizov. Prav tako vam omogoča, da skrijete napake na površini HDD, če obstaja takšna priložnost. V tem primeru, trdi disk "Victoria" je sposoben preveriti v majhnem času, in lahko hitro in enostavno rešiti vse težave s tehnično opremo.

Programski načini

Pred uporabo storitve Victoria iz operacijskega sistema Windows, morate izvedeti o njeni funkcionalnosti. Utility ima več načinov delovanja:
 • API. Obstaja zbirka orodij Windows.
 • Način brez povezave z vrati.
 • Če govorimo o prvem načinu, potem je to glavni in ima celoten spekter možnosti. Njegova glavna prednost - preprostost in udobje. Zato ga pogosto uporabljajo neizkušeni uporabniki. Če govorimo o drugem načinu, potem je to bolj za strokovnjaka. Zahvaljujoč mu lahko dobite najbolj natančne indikacije in izvedete kvalitativno diagnozo zunanjega in notranjega trdega diska. V tem načinu je tudi velik nabor orodij za obnovitev.

  Funkcionalni program

  Pred uporabo programa Victoria 351 morate še vedno vedeti, kaj lahko pripomoček stori. Njena uradna spletna stran pravi, da omogoča:
 • pospeševanje delovanja osebnega računalnika;
 • ponovno vzpostavi stabilno povezavo med operacijskim sistemom in posameznimi programi.
 • Za doseganje tako pomembnih rezultatov ima korist koristen učinek na trdi disk in zagotavlja:
 • zamenjavorazvajeni sektorji trdega diska za varnostno kopiranje.
 • odstranitev golih površin.
 • popravilo poškodovanih območij.
 • Tako lahko en program obnovi delovanje celotnega pogona in podaljša njegovo življenjsko dobo.

  Orodja za popravilo sistema

  Morda celo ne boste morali vedeti, kako uporabljati program Victoria, če z običajnimi orodji za popravilo OS zamenjate vse pokvarjene sektorje na samostojni osnovi, vendar ima ta metoda nekaj pomanjkljivosti: Način DOS.
 • Uporabniku ne zagotavlja izčrpnih informacij.
 • Ne dovoljuje ročnega izbiranja metode za reševanje problema.
 • Da, Bill Gates je naredil odličen operacijski sistem, vendar pomislite, koliko ste zdaj nadomestili standardne aplikacije z drugimi, ki so vam bolj primerni. Na primer, Internet Explorer, Notebook ali Explorer. Zato je vredno preveriti, obnoviti s tem pripomočkom. Koristno bo vedeti, kako uporabljati program Victoria.

  Delo s podanim pripomočkom

  Najprej je treba opozoriti, da je glavni jezik pripomočka angleščina. Seveda lahko na spletu najdete rusko-jezikovne različice programa. Prenesite najnovejšo različico pripomočka, namestite in razumite, kako uporabljati program HDD Victoria 447 rus.

  Prenos in zagon programa

  Pred uporabo Victoria ga morate najti na spletu. Izberite zanesljivo spletno stran, prenesite pripomoček v svoj osebni računalnik. Programrazlikuje se v tem, da ne potrebuje namestitve, ima obliko arhiva. Razpakirajte izdelek, prijavite se in videli boste datoteko vcr447.exe. Če želite, lahko zaradi udobja na namizju ustvarite bližnjico. Zaženite program spodaj, vendar samo v imenu skrbnika. Kako to storiti? Z desno miškino tipko kliknite ikono programa in izberite Zaženi kot skrbnik. Preden odprete program, se prikaže več oken:
 • Neznana napaka.
 • Gonilnik PortTalk ni nameščen.
 • Neveljavna ročka.
 • Ne skrbi, to je preprost poziv strokovnjakom, ki popravljajo osebne računalnike. To je opozorilo, da ni gonilnika za interakcijo vrat. Samo pritisnite OK povsod - in vse se bo začelo.

  Začnemo delati s programom

  Zanima me, kako uporabiti Victoria 447 ali kakšno drugo različico? Nato zaženite naslednje:
 • Odprite grafično lupino programa, pojdite v polje Standart. Na desni strani boste videli vse povezane trde diske, poiščite seznam in izberite tistega, ki ga želite preveriti. Ni pomembno, če ga imate, kliknite nanj in ostali bodo prikazali vse informacije o njem.
 • Zdaj pojdite na Smart, nato kliknite na Get Smart. Prikaže se tablica, ki prikazuje dvesto štirideset parametrov vašega računalnika. Podatki se zapisujejo od prvega dne pogona in program prebere potrebne informacije iz samega sistema.
 • Poglejte peti stolpec v stolpcu Zdravje. Če vidite zelene kroge, to pomeni, da so sektorji včudovito stanje. Rumeni odtenek - indikatorji na normalni ravni, vendar ne vsi. Rdeči krogi pravijo, da so nekateri parametri neupravičeni.
 • Govoriti morate tudi o Raw stolpcu, kjer si lahko ogledate število bitov sektorjev trdega diska.
 • Preizkusi

  Že na začetku vemo, kako uporabiti Victoria, toda kaj storiti potem? Zdaj, po zgornjih manipulacijah, morate iti na zavihek Test. Načelo, da se trdi disk preskuša, temelji na merjenju časa od prejema zahteve do ustreznega odziva sektorjev - vsak posebej. Proces optičnega branja trdega diska ocenjuje vse preverjene sektorje in skozi grafično komponento prikazuje problematična področja, ki jih označujejo z barvnimi pravokotniki. Grozdi so pobarvani z določeno barvo, toda kaj pomenijo?
 • Siva. Grozd dobro bere.
 • Zelena. Odgovor je malo daljši, vendar so v dobrem stanju.
 • Oranžna. Branje je počasno. Ti sektorji upočasnjujejo delovanje celotnega pogona. Ja, zdaj so delavci, vendar bodo kmalu postali neprimerni. Njihovo število ne sme biti več kot petdeset kosov.
 • Rdeča. Sektor je poškodovan, ga ni mogoče obravnavati in še bolj obnoviti. V prisotnosti takšnih sektorjev morate razmisliti o zamenjavi trdega diska.
 • ​​
 • Modra s križcem. Proces branja v sektorju ni uspešen. Informacij ni mogoče obnoviti. Podobni sektorji zahtevajo remake, da jih disk ne uporablja pri delu. To se naredi preprosto, morate se prijavitinačin "remap".
 • Načini delovanja bodo veljali samo za področja, pred katerimi označujete. Pred uporabo programa Victoria 3.5 se prepričajte, da ste namestili vse kljukice. Zdaj lahko govorimo o naslednji fazi dela - načinih.

  Načini delovanja

  Program ima štiri glavne načine delovanja:
 • Prezri. To je standardna diagnostika trdega diska brez nadaljnjega vpliva na poškodovana območja.
 • Sprememba. To je zamenjava poškodovanih območij za varnostno kopiranje.
 • Obnovi. To je obnovitveni program za poškodovana spletna mesta, ki jih je mogoče obnoviti.
 • Brisanje. To je prepis poškodovanih strani. Možnost je učinkovita pri prisotnosti slabih blokov posnete programske opreme, zlasti če so veliki in zahtevajo najvišjo hitrost obnovitve. Informacije bodo izbrisane po uporabi tega načina. Ko se uporabijo, se vse funkcije izbrišejo.
 • Zadnji način je treba uporabiti le, če prejšnji dve ne prinašata nobenih rezultatov, ampak vse informacije na disku.

  Kaj je rezervni sektor?

  OS vedno ima prostor v stanju pripravljenosti. To običajno postane najpočasnejši del približno 8% v osrednjem delu trdega diska. Če so območja zlomljena, sistem prenese informacije v varnostno kopijo. To se izvede, ko je skeniranje trdega diska aktivirano s privzetimi pripomočki OS ali z drugim.

  Začnimo z diagnozo

  Veliko veste o tem, kako uporabljati program Victoria446 b, zdaj je treba ugotoviti zadnji del. Ko izberete način, nastavite potrebna potrditvena polja, kliknite gumb Start. Prvič je bolje, da ne spreminjate privzetih nastavitev. V podobni situaciji bo prišlo do rutinske diagnoze, vendar se na poškodovanih mestih ne bo ukrepalo. Pomembno dejstvo! Če sledite natančnim navodilom, je vse narejeno, vendar se nič ne zgodi, morda je to zato, ker pred prvo kartico Standart niste postavili kljukice. V takšni situaciji se vrnite in to storite! Z diagnostičnim postopkom lahko vizualno opazujete. V začetnih različicah pripomočka so preverjena območja prikazana kot mreža, vendar je ta predstavitev preobremenjena s procesorjem, tudi če je na njem veliko trdega diska. Zato je bilo od različice 447 odločeno, da uporabimo graf. Po postavitvi diagnoze ga boste videli. Poleg tega ga lahko v vseh različicah izklopite tako, da odstranite kljukico Grid. Ne pozabite! Postopek testiranja traja dolgo časa, vse je odvisno od vašega pogona. Čeprav testi niso priporočljivi, ni priporočljivo uporabljati računalnika, saj kazalniki morda niso popolnoma pravilni. Uporabite program Victoria 352 in druge različice. Pri tem ni težav.

  Kako zagnati program iz BIOS-a?

  Najprej morate prenesti program, po možnosti 3.5, kar je idealno za diagnosticiranje celotnega sistema. Posnemite ISO sliko na CD ali USB. To lahko storite, na primer, zaz uporabo programa SCDwriter. Če želite zapisati sliko, naredite naslednje: Izberite zavihek Disk, nato »Zapiši ISO sliko« in izberite sliko programa, ki ste ga prenesli prej. Zdaj morate iti v BIOS. Preobremenite računalnik in takoj pritisnite gumb DEL ali F2 in nato naložite zagon z diska. Kako to storiti?
 • Pojdite na Napredne funkcije in poiščite jeziček Zaporedje zagona.
 • Postavite prednostni zagon s CD /DVD-jev.
 • Zdaj pa zapustite BIOS, pri čemer vse spremembe vnaprej ohranite z nastavitvijo Shrani in zapusti. Če je vse narejeno pravilno, bo operacijski sistem naložil program, potem pa bo vse opravljeno, kot je opisano zgoraj. Program Victoria lahko uporabite iz BIOS-a. Nič ni zapletenega glede tega, glavna stvar - napisati sliko in iti v BIOS sam.

  Kakšne so kode napak in kaj pomenijo?

  Med preverjanjem se lahko zajamejo različne napake, najpogostejše pa je vnaprej vedeti:
 • UncorrectableDataError. Informacije niso berljive, napaka je lahko posledica poškodbe samega trdega diska.
 • IDNotFound. Sektor ni bil najden. To pomeni, da je mikrokoda uničena ali da je spodnji del pogona formatiran. Do napake, ki ne obstaja, lahko pride do napake.
 • Prekinjeno poveljevanje. Ukaz se ne izvaja, ker ga pogon podpira.
 • NaslovNačrtana. Govori o tem, da je nemogoče prebrati sektor. Problem je najpogosteje strojna oprema.
 • Sledenje 0 ni bilo najdeno. Umerjanje zaganjalnega valja ni možno.
 • Ali je mogoče s tem programom shraniti trdi disk?

  S pomočjoLahko zamenjate približno osem odstotkov bitov zgoraj opisanega pripomočka, popravite sistemske napake in izboljšate učinkovitost sektorjev. Seveda fizični program poškodb ne more popraviti. Če morate ozdraviti sektorje, ki jih je mogoče popraviti, potem lahko program opravi svoje delo. Na ta način lahko povečate življenjsko dobo trdega diska. Pomembno je vedeti: program ponavadi uporablja Windows in lahko povzroči neveljavne rezultate. Da preprečite to, morate zapreti vse aplikacije pred začetkom postopkov preverjanja veljavnosti in priporočljivo je, da zaustavite svoje delovanje z računalnikom.

  ali ne?

  Program je časovno preizkušen, mnogi strokovnjaki ga redno uporabljajo, ker pomaga razumeti, kje je problem in kako ga rešiti. Uporabite ga ali ne - izbira je povsem individualna, zdaj pa veste, kako uporabljati Victoria 447 in druge njegove različice.

  Sorodne publikacije