Kje je AppData na Windows 7 in kako ga odpreti?

Mapa Data Data (Podatki sistema) Application Data je imenik, ki zbira ogromne količine nastavitev programske opreme, podatkov, pa tudi datotek, ki pripadajo igri, programom itd. Sčasoma se velikost te mape začne povečevati, zato je na trdem disku primerno mesto. V tem imeniku so privzeto trije razdelki. V programu Local lahko najdete shranjevanje za različne nameščene igre. Tudi tiste, ki so že dolgo odstranjene. LocalLow shranjuje podatke o varnih programih. V imeniku Roaming so shranjene vse začasne informacije: zgodovina brskalnika, zavihki, nastavitve za nekatere pripomočke.


Kje iskati?

Zdaj pa poglejmo, kje se AppData nahaja v operacijskem sistemu Windows 7 in vseh naslednjih Microsoftovih operacijskih sistemih. Privzeto je ta imenik skrit. V operacijskem sistemu Windows XP je pot do nje izgledala takole: sistemski pogon: Dokumenti in nastavitve »Uporabniško ime« Aplikacijski podatki. Za vse sodobne operacijske sisteme, ki se začnejo z "Winds 7", boste v sistemski particiji trdega diska lahko našli pravo mapo v uporabniškem imeniku "App.data".

Kaj naj odstranim?

Ko ste ugotovili, kje so aplikacijski podatki v sistemih Windows 7, boste najbrž morali hitro izbrisati vsebino trdega diska, ker je potrebno veliko dragocenega mesta! Vendar pa ne priporočamo hitenja z odstranitvijo. V primeru popolnega uničenja boste izgubili nastavitve, shranili in ostale začasne datoteke. Previdno preglejte vsebino map in se odločite, da je ne boste nikoli potrebovali. Nekatere datoteke vam ne bodo dovolile izbrisa samega operacijskega sistema, ker sože vključeni v računalnik. Če se AppData nahaja v operacijskem sistemu Windows 7, si lahko ogledate tudi mape drugih proizvajalcev, ki jih lahko varno odstranite.


V mapi Temp se nabere velika količina smeti. Sam imenik ne more biti izbrisan, ampak vse njegove vsebine je treba občasno izpirati. V ta namen mnogi uporabniki namestijo programe po meri. Na primer, Ccleaner, ki lahko izvede opisana dejanja v samodejnem načinu ob zagonu.

Kako odpreti dostop?

Prvič, kraj, kjer je AppData na Windows 7 skrit pred uporabnikom. Če želite, da je imenik viden, potrebujete:
  • Za zagon, zaženite Explorer, nato kliknite na gumb "Razporedi" na vrhu vmesnika.
  • V meniju izberite "Možnosti mape in možnosti iskanja".
  • Na zavihku Pogled poiščite element "Prikaži skrite datoteke in mape", ga preverite in zaprite okno s tipko OK.
  • Odprite zgoraj opisano pot in začnite delati z datotekami v aplikacijskih podatkih.
  • Prav tako ne morete iskati, kje je AppData v sistemu Windows 7, in samo uporabite aplikacijo Run. Odprite jo s kombinacijo tipk Win + R in vnesite% appdata%, nato kliknite V redu.
    Kot lahko vidite, je v vašem računalniku preprosto najti mapo z aplikacijskimi podatki.

    Sorodne publikacije