Mikroprocesor Snapdragon 625. Značilnosti in specializacija čipa

Specifikacije Snapdragon 625 ga postavi kot mikroprocesor srednjega razreda v seriji Qualcomm. Uradno je bil uveden leta 2016 in je namenjen uvajanju cenovno dostopnih in funkcionalnih mobilnih naprav z dobro zmogljivostjo in cenovno ugodno ceno. V tem majhnem pregledu bodo opisane in obravnavane njegove tehnične specifikacije. Poleg tega bodo upoštevane prednosti te CPE.

Namen mikroprocesorja
Kot smo že omenili, je za kompilacijo pametnih telefonov v srednjem cenovnem razredu do leta 2016 dodeljen mikroprocesor modela Snapdragon 625. Značilnosti tega čipa omogočajo ustvarjanje zelo funkcionalnih mobilnih naprav. Hkrati pa je njihovo avtonomno delovanje precej dobro. Poleg tega so stroški takšnih računalniških sistemov zelo demokratični. Vsi ti dejavniki v kompleksu so pripeljali do dejstva, da je obravnavana sprememba mikroprocesorja precej pogosta v pametnih telefonih in drugih mobilnih pripomočkih srednje ravni.


Značilnosti čipa

Specifikacije Qualcomm Snapdragon 625 kažejo na prisotnost osmih računalniških jeder. Vsak od njih lahko uspešno deluje pri frekvenci 20 GHz in temelji na arhitekturi Cortex-A53. Ključna prednost slednje je energetska učinkovitost, vendar je njena hitrost daleč od najvišje ravni. Toda ta slabost je izravnana z visoko hitrostjo. Tudi ta model ima čip zaradi prisotnosti pravega 8bloki obdelave programske kode kažejo dobre rezultate pri vzporednih opravilih. Polprevodniška osnova tega modela CPU je izdelana v skladu s toleranco 14 nm. Ta okoliščina zagotavlja visoko energetsko učinkovitost pametnih telefonov, ki temeljijo na tem čipu.


RAM

Ta mikroprocesor je opremljen z vgrajenim krmilnikom pomnilnika za upravljanje. Slednji je zasnovan za delo v enokanalnem načinu z deklarirano pasovno širino 75 Gb /s. Podprte vrste pomnilnikov LPDDR3 in LPDDR4X. V prvem primeru je dejanska taktna frekvenca RAM-a 933 MHz, v drugi pa 1600 MHz. Ponovno lahko dostopnost hitrejšega pogona izboljša zmogljivost pametnega telefona. Prav tako je treba opozoriti, da je ta model čip opremljen z 4 GB RAM-a ali 6 GB.

Integrirana grafika

Specifikacije Snapdragon 625 MSM8953 kaže, da ima vgrajeno grafično kartico. Njegov model je Adreno 506. Ta vgrajena rešitev vključuje 96 računalniških modulov. Glasnost integriranega video buferja je 128 KB. Hitrost tega pospeševalnika je 650 MHz. Ta pospeševalnik se najbolj optimalno uporablja v povezavi s HD zaslonom ločljivosti 5 ", ki je ločljivost 1280x768. Tehnično pa lahko ta grafični adapter prikaže tudi FullHD sliko, v tem primeru je resolucija že 1920X1080 in diagonala zaslona pametnega telefona se poveča na 55".

Brezžične komunikacije

Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 ima precej veliko število integriranih brezžičnih oddajnikov. Na tem seznamu
 • Podpora za mobilna omrežja 2G /3G /4G. Hkrati lahko največja hitrost pridobivanja informacij v tem primeru doseže 300 Mb /s. Ta vrednost je resnična, če je prisotno 4G /LTE pokritost. V primeru istega 3G omrežja bo najvišja stopnja sprejema informacij 42 Mbps. Toda v 2G se ta vrednost zmanjša na 500 Kbit /sec. Ta hitrost vam omogoča izmenjavo samo besedilnih informacij.
 • CPU vključuje WiFi oddajnik. Omogoča vam povezavo z brezžičnim omrežjem s kratkim polmerom aktivnosti in sprejemanje podatkov iz "globalnega spleta" s hitrostjo do 150 Mb /s.
 • Tretji pomemben oddajnik je GPS. Izvaja navigacijske funkcije računalniškega sistema.
 • Dopolni celoten seznam oddajnikov Bluetooth. Ta komponenta mobilnega pripomočka omogoča ne samo oddajanje zvočnega signala brezžičnemu zvočniku, ampak tudi izmenjavo pomembnih informacij s podobnimi napravami.
 • Recenzije

  Specifikacije Snapdragon 625 je postavljen hkrati kot energetsko učinkovita, produktivna in cenovno ugodna rešitev za mobilne računalniške sisteme. To so prednosti te polprevodniške naprave. Slabosti te CPE trenutno ne obstajajo. Po 2-3, je model čipov zastarel in ta okoliščina postane njegova ključna pomanjkljivost.

  Zaključek

  V tem majhnem pregledu so bile pregledane funkcije Snapdragon 625. Ta mikroprocesor trenutno spada v rešitve srednjega razreda. Zdaj ima dovolj uspešnosti. Toda ta model ima veliko zmogljivostsilicij čip se ne more pohvaliti. Zato bodo lastniki pripomočkov, ki temeljijo na njem, kmalu morali razmišljati o nakupu nove mobilne naprave. V preostalem delu ta polprevodniški sistem nima večjih pomanjkljivosti. To je še en uspešen in iskan mikroprocesor z integriranim grafičnim sistemom razvijalca Qualcomma.

  Sorodne publikacije