Kako priključiti miško na tablico: navodila in priporočila

Danes so tablice pridobile levji delež trga mobilnih naprav. Vsako leto postanejo te naprave bolj funkcionalne in tehnološko naprednejše. Skupaj z naraščajočo priljubljenostjo tablet in drugih prenosnih naprav se je zanimanje za vse vrste periferij, ki lahko delujejo skupaj z mobilnimi napravami, močno povečalo. Eden od najbolj priljubljenih vrst zunanjih naprav ostaja običajen manipulator tipa "miška".

Priključitev miške na tablico ne zahteva nobenih resnih manipulacij in dodatnega tehničnega znanja. Teoretično lahko zveni prav tako ne tako preprosto, vendar je v resnici proces intuitiven in preprost.


Načini povezovanja obrobja

Skupno lahko izračunate tri glavne načine, na katere se izvaja pravilna sinhronizacija miške in tabličnega računalnika. Druge možne metode so preveč problematične, težke in jih ne bomo upoštevali. Načini sinhronizacije:
 • povezovanje miške na tablični računalnik prek vmesnika USB;
 • Brezžična Wi-Fi povezava;
 • sinhronizacija z uporabo infrardečega vmesnika ali "Bluetooth".
 • Vsaka od teh metod ima tako prednosti kot slabosti, torej, kakšna vrsta povezave je odvisna od vas in zmožnosti vašega pripomočka. Imejte to v mislih, preden priključite miško na tablični računalnik.

  Kabelska povezava

  Praviloma je sinhronizacija tabličnega računalnika s periferijo neposredna povezava s pripomočkom ali izkabelsko povezavo. Metoda deluje odlično, če imate napravo z vrati USB. Da bi vsi delali po potrebi, morajo biti izpolnjene nekatere zahteve.


  Pogoji povezave preko kabla:
 • naprava mora podpirati priključeno miško in obratno;
 • Tablični računalnik mora imeti vgrajeno tehnologijo USB-Host ali OTG za povezovanje s periferijo na ravni podpore strojne opreme (temu posebno pozornost posvetite, preden miško priključite na tablico);
 • Obvezna razpoložljivost gonilnika na pripomočku za miško (najbolje je, da si ogledate uradno spletno stran proizvajalca periferije);
 • Manipulator mora izpolnjevati zahteve strojne platforme tabličnega računalnika za nadaljnjo prilagoditev na ravni programske opreme.
 • Ena od glavnih prednosti te sinhronizacijske metode je, da ste vedno na tekočem in jasno veste, kaj je povezano in kako pravilno. Poleg tega je hitrost manipulatorja in interakcija s pripomočkom omejena le z zmogljivostmi najslabše opreme. V našem primeru je vse odvisno od tehnične komponente miške. Upoštevajte tudi to pred priklopom miške na tablični računalnik.

  Povezava prek infrardečega vmesnika in "Bluetooth"

  Metoda je zelo priljubljena, ker se vsi ne želijo zmeniti s kabli in zankami. Preden brezžično miško priključite na tablični računalnik, morate naprave medsebojno sinhronizirati, če to ni bilo v samodejnem načinu.
  Za povezavo morate storiti naslednjepreprostih korakih:
 • vklopite Bluetooth ali IR vmesnik v nastavitvah tabličnega računalnika;
 • vključuje isto tehniko na manipulatorju;
 • Ko se pojavi okno mobilnega pomočnika, sledite navodilom za sinhronizacijo.
 • Infrardeči vmesnik se že premika, saj je tehnologija povezovanja nezanesljiva, čeprav je na nekaterih modelih tablet še vedno mogoče najti.

  Prednosti Bleuze

  Ko govorimo o protokolih Bluetooth, skoraj vsak sodoben pripomoček podpira to funkcijo, pri čemer so različice nadgrajene iz leta v leto in kakovost prenosa podatkov. Prav tako bodite pozorni na ta trenutek, preden priključite miško na tablični računalnik. Najbolj mobilna, kompaktna in priročna rešitev je sinhronizacija s periferijo skozi "Bluetooth", saj z minimalnim naborom karakteristik dobite največje možno.

  Povezovanje z uporabo protokolov Wi-Fi

  Za zagotovitev, da miška tabličnega računalnika pravilno deluje na protokolih Wi-Fi, morajo biti izpolnjeni številni obvezni pogoji. Če vsaj en element ni jasno sleden, ni mogoče zagotoviti normalnega delovanja manipulatorja, v večini primerov pa je to preprosto nemogoče.
  Pogoji za sinhronizacijo:
 • miška tabličnega računalnika mora imeti namenski radijski modul Wi-Fi, po možnosti enak standard kot pripomoček;
 • Manipulator ne sme biti odvisen od omrežnih protokolov tretjih strank (usmerjevalnikov), sicer mora imeti ta funkcija tablični računalnik (distribucija naslovov API);
 • mora nujno sovpadatipodatkovne maske in naslovi AIP (dovoljeni so delni ujemanja), kar pomeni, da obe napravi delujeta v istem omrežju;
 • in tableta in medved morata sama obdelati in posredovati podatke drug drugemu. Algoritem povezovanja prek Wi-Fi ne bo imenovan preprost, v primerjavi s prejšnjima metodama, zato je iskanje miške, ki deluje prek tega protokola, težko dovolj. Edine periferne naprave, za katere je ta metoda najprimernejša, so večnamenske naprave in tiskalniki, če pa imate, kot pravite, brez možnosti, lahko sledite tej poti.
 • Sorodne publikacije