Kaj je Flash Player: Splošni koncepti in funkcije

Očitno večina uporabnikov, ki pojasnjuje, kaj je Flash Player, ne potrebuje. Zavedajo se: brez tega programčka ni mogoče reproducirati večpredstavnostnih vsebin, objavljenih na internetu. Vendar pa lahko za uporabnike, ki obvladajo osnove dela z operacijskimi sistemi in spletnimi brskalniki, navedete nekaj nasvetov za uporabo te razširitve. Najprej pa se poglejmo, kaj je to.

Kaj je Flash Player?

Prvotno je ta programček razvil Sun Microsystems. Šele pozneje se je pojavil podoben programski izdelek podjetja Macromedia. Na koncu, videl tako priljubljenost programa, IT-velikan Adobe in izkoristil nakup vsega, kar je bilo povezano z razvojem na področju multimedije, vključno z združitvijo pod krilom svojih hčerinskih družb.


Toda kaj je Flash Player v izvirnem pomenu? Na začetku razvoja tehnologije flash je bil predvajalnik ustvarjen v obliki ločeno nameščenega predvajalnika za predvajanje animiranih videov v tej obliki. Sčasoma se je predvajalnik Flash Player za Windows spremenil kakovostno in postal izključno vtičnik za sisteme, ki temeljijo na brskalniku.
Vendar se je Apple odločil, da ne bo prenehal z izdajanjem univerzalnega predvajalnika in vtičnika v enem paketu, imenovanem QuickTime. Danes je v večini primerov primerjal razširitev SWF-ja in dodatne formate, kot so FLA ali slikovni objekti.


Kaj potrebujeteje ta razširitev?

Ko že govorimo o tem, kakšen je Flash Player, se ne moremo izogniti vprašanju, kako je ta igralec postal brskalnik z dodatki. Dejstvo je, da z razvojem internetnih tehnologij z možnostjo objavljanja večpredstavnostnih vsebin na spletnih straneh nihče ni bil posebej zasnovan, raje pa je raje uporabljal povsem besedilni del. In ko gre za razumevanje, da uporabnik, ki vstopa na stran, ne želi le prebrati besedila, temveč tudi gledati video ali poslušati glasbo, se je odnos do tega vtičnika dramatično spremenil.

Kako deluje predvajalnik Flash Player za Windows?

Sedaj je glavni programček delal samo kot razširitev, ki je nastavljena za spletne brskalnike. Kot samostojni igralec je zelo težko najti.
Včasih je morda potrebno ročno omogočiti vtičnik, če se to ne zgodi samodejno. Ampak prav pri vključevanju v brskalnike (in samodejno, in v vseh) za predvajanje vsebine ne morete preživeti. Tudi sam predvajalnik ne potrebuje ročnega zagona, ker se predvajanje začne z običajnim pritiskom ustreznega gumba ali brez njega, vtičnik pa je naložen v skladu z reproducirano vsebino. Lastni vmesnik nima te aplikacije, čeprav lahko mesta predvajajo popolnoma drugačno grafično lupino pri predvajanju zvoka ali videa, ki jo neposredno ustvarijo ustvarjalci internetnega vira. V operacijskem sistemu Windows 10 Flash Player deluje na enak način na vseh drugih sistemih. V tem primeru niti uporabljeni brskalnik niti operacijski sistem nista pomembna. V postopku namestitve se upošteva samo arhitekturaposodobitev Če pogledate razvoj tovrstnih sistemov, so strokovnjaki Microsofta že dolgo sposobni ustvariti podobno orodje in ga vključiti v kadrovanje, vendar očitno niso v naglici, da bi se vključili v takšen razvoj. In res, zakaj, če je že pripravljena rešitev? Druga stvar je, da lahko korporacija odkupi ta razvoj in nato uvede svoje lastne avtorske pravice. Toda s podjetjem Adobe ni mogoče tekmovati z Microsoftom.

Vprašanja o namestitvi vtičnika

Vendar smo malo zmedeni. Oglejmo si, kako namestiti Windows 10 Flash Player, saj po prvi namestitvi sistema ni vključen v originalni komplet. Najprej morate prenesti namestitveno distro z uradne strani in v nobenem primeru ne uporabljati virov tretjih oseb, ki jih lahko opišemo kot najnovejšo različico predvajalnika. Tam lahko enostavno dobite viruse.
Pravzaprav boste namestili Flash Player za Windows 7 ali drug sistem - ki ni tako pomemben. Dejstvo je, da se tudi pri vhodu v arhitekturo virov razvijalca in vrsto operacijskega sistema samodejno določi. Tukaj je glavna stvar - bodite pozorni na dejstvo, da je pri prehodu nekaj korakov na eno od njih se lahko izda priporočilo za namestitev dodatne programske opreme. Tukaj preprosto odstranite kljukico iz ustrezne postavke. Če ne, potem ne smete biti presenečeni, da bo v vašem sistemu obstajal protivirusni program ali kaj drugega. Nato, ko prenesete glavno datoteko, lahko za pravilno namestitev namestite dovoljenje za Windows 7 Adobe Flash Player.Zato morate najprej zagnati namestitveni paket kot skrbnik in nato počakati, da se namestitev dokonča. Vsi brskalniki in aplikacije, ki lahko uporabljajo ta programček (na primer stranska vrstica), morajo biti v tem trenutku popolnoma onemogočeni.

Posodobitve

Pri posodobitvah pri namestitvi samega predvajalnika sistem integrira posebno storitev, ki spremlja izdajo novih posodobitev. Izpolni zagonski del in se začne s sistemom.
Nekateri ljudje prekinejo to storitev. Nič ni groznega glede tega. Ugotovitev, da je vtičnik zastarel, je lahko povsem elementarna, ko bo na določenem spletnem mestu, ko boste poskušali predvajati medije ali izvajati skripte, vir izdati sporočilo o napaki in potrebo po namestitvi najnovejše različice predvajalnika.
Še enkrat, preusmeritve bodo izvedene na uradni spletni strani razvijalca. Ampak to je zanimivo. Posodobitve se ne izvedejo samodejno. V grobem boste morali ponovno prenesti distribucijo in sami namestiti vtičnik, ne da bi se prej odpovedali dodatnemu partnerju.

Kaj lahko še uporabljam?

V zvezi s tem se lahko zaključi vprašanje, kaj je Flash Player. Vendar, če vam ta vtičnik ni všeč, lahko uporabite podoben razvoj iz Macromedie kot razširitev Shockwave Flash, ki je izvirni predvajalnik in ni nič manj pomemben.

Sorodne publikacije