Matična plošča ASUS B85M-G: opis, specifikacije, pregledi

ASUS proizvaja različne komponente za osebne računalnike. Na zalogi ima proizvajalec matične plošče in grafične kartice, ki stanejo več kot 10 tisoč rubljev. Vendar pa družba ne pozabi na proračunske modele. V začetku leta 2017 se je na trgih pojavila matična plošča ASUS B85M-G. Izdana je za posodobitev prejšnjih generacij komponent in povečanje produktivnosti v pisarniških in multimedijskih računalnikih.

Značilnosti plošče

Pregled matične plošče ASUS B85M-G bi se moral začeti s svojimi funkcijami. Del ima velikost microATX, ki omogoča namestitev v kompaktne modele ohišij na osebnem računalniku. Z majhno velikostjo naprava vsebuje vse potrebne priključke in izhode za popolno delovanje.


Serija ASUS B85M-G podpira procesorske procesorje, ki so osredotočeni na procesorje. S skromnimi dimenzijami in dostopno ceno, naprava zažene različice procesorja Core i7 i5 i3 in četrte generacije Celeron. Vtičnica vam omogoča integracijo močnih procesorjev v matično ploščo. Opravljajo ne le vsakodnevne pisarniške in grafične naloge, temveč tudi odlično delajo pri visokih obremenitvah.

Glavne usmeritve v aplikaciji

Matična plošča ASUS B85M-G ima majhen format, vendar ima velik potencial. Uporablja se lahko za delo v pisarni, na domačem računalniku in celo pri ustvarjanju igralne naprave. Vendar pa je pri podrobnejši obravnavi plošče potrebno izostriti trenutek za razširitev in vzdrževanje sistemskih modulov. Naprava imaposodobljen vmesnik, ki omogoča povezavo in namestitev sodobnih modelov matičnih plošč. Vendar pa je zmogljivost mini različice omejena, zato ne smete pričakovati opreme za maksimalno moč ali veliko overclocking.


Različica je namenjena predvsem podpori in udobnemu delu. Tudi arhitektura konstrukcije konektorjev na napravi je zasnovana tako, da ima uporabnik vedno hiter dostop do glavnih izhodov in, če je potrebno, lahko poveže ali zamenja module brez ponovnega zagona celotnega sistema.

Office

Prvič, odbor velja za idealno možnost za pisarniški računalnik. To je posledica dejstva, da integrirani moduli in vtičnice pod CPU podpirajo najnovejšo generacijo. Hkrati cena kartice ni visoka, kar govori o segmentu množičnega trga. Vsako leto se pisarniške aplikacije povečujejo. Obravnavajo velike količine podatkov, zato potrebujete ne le podporo za večopravilnost, ki jo zagotavlja procesor, temveč tudi visoke hitrosti prenosa podatkov in zapisovanje podatkov na trdi disk. V ta namen ima vmesnik 4 SATA priključke, ki delujejo pri hitrosti do 6 Gb /s. Napredni integrirani priključki USB 3.0. Zahvaljujoč tej različici matične plošče bo enostavno obvladovati vsakodnevno in visoko obremenitev. Za dolgotrajno delovanje ima plošča priročno razporeditev modulov in hladilnika, ki preprečuje segrevanje vseh vgrajenih komponent.

Multimedija za domače postaje

Reža ASUS LGA1150 B85M-Gne zagotavlja le podpore za sodobne različice procesorja in stabilno delovanje v večopravilnem načinu, temveč tudi odlično procesira pretočni video. Sodobna arhitektura jedra omogoča povezavo različnih virov video oddajanja. Hkrati razširitev procesorja omogoča obdelavo pretoka brez dodatnih modulov.
To je najboljša sodobna rešitev, če uporabljate raziskovalni model kot multimedijski domači sistem. Z zbiranjem miniračunalnikov, ki temeljijo na tej matični plošči, lahko uživate v gledanju na velikem zaslonu videa z visoko ločljivostjo, zamrzovanju in zaviranju.
Da bi izboljšali kakovost slike za čas, uporabnikom ponujamo en priključek VGA pod grafično kartico. Vendar je treba omeniti, da plošča mini formata ne podpira vseh komponent za obdelavo videa. Preden kupite grafično kartico, se morate prepričati, da je primerna za velikost matične plošče.

Zbirka iger

Vprašanja, ki jih podpira grafična kartica ASUS B85M-G, skrbijo številni igralci računalniških iger. Z deklariranimi funkcijami in podporo procesorjev četrte generacije lahko zgradite kompakten, a produktiven sistem ne samo za delo, ampak tudi za zabavo. Grafična kartica GeForce, ki temelji na kompaktni velikosti in arhitekturi jedra, je od GTX 770 in novejših rešitev odlična rešitev za izgradnjo igralniškega sistema. Pomembno je razumeti, da je reža za povezovanje komponent le ena. Zato je možnost z grafičnimi karticami, ki delujejo v SLI načinu, takoj izključena.
Velikouporabniki uporabljajo plačilno kartico, ki temelji na osebnem računalniku in ki igra predvsem spletne igre. Ne zahtevajo veliko sistemskih virov in imajo zato dinamične načine. Če nameravate izvajati igre, ki so bile izdane v obdobju 2017-2018 z zapletom in različnimi načini, razmislite o nakupu kartice formata ATX, saj miniform obravnavanega modela ne bo mogel prenesti obremenitve pri maksimalnih nastavitvah v meniju kakovosti grafike.

Kaj prihaja s kompletom

Paket matične plošče je precej skromen. Ni vredno čakati na vrsto dodatnih zank in skakalcev iz segmenta proračuna. Naprava se dobavlja v gosto kartonsko škatlo. Da bi se izognili poškodbam med prevozom, se plošča postavi v celofan. Oblika škatle je bolj živahna. Izdelan je v celoti v črni barvi. Vse slike in logotipi so pozlačeni. Na sprednji plošči polja so predstavljene informacije o modelih in podprtih tehnologijah. Na zadnji strani je podrobnejši opis tehničnih značilnosti. Paket sestavljajo:
 • Pogon z gonilniki in niz sistemskih programov.
 • Vtiči na zadnji strani računalnika.
 • Trdi disk SATA.
 • Navodila za podroben opis modela.
 • Vsi predmeti so pakirani v embalaži. V notranjosti je nameščena kartonska stena, ki vam omogoča udobno namestitev plošče in dodatkov.

  Oblikovanje

  Oblika same plošče je v celoti skladna z zasnovo škatle za matično ploščo. V celoti se izvaja včrna barva Precej pogumna odločitev, ki temelji na dejstvu, da ponavadi izkopavajo modele v rdeči in modri barvi. Radiator in konektorji za povezovalne komponente so pobarvani z zlato barvo.
  Velikost naprave je 233 x 193 mm. Kompaktna je in ne zavzema veliko prostora. Pri izbiri primera je vredno pozornosti. Model je mogoče namestiti v bloke formata microATX. V središču plošče je priključek za procesor. Za bolj zanesljivo fiksiranje se uporablja dodatni zapah, ki modul varno drži. Rahlo nižja baterija. Izvleče ga preprosto premikanje roke na stran. Na vogalih procesorskega priključka so odprtine za montažo hladilnika. Na desni strani so 4 DDR3 RAM priključka. ASUS B85M-G ima eno režo za namestitev grafične kartice in 6 rež za povezovanje trdih diskov.

  Specifikacija

  Matična plošča ASUS B85M-G ima široko paleto funkcij. Več podrobnosti najdete v tabeli.

  Karakteristike  Priključek za CPU  LGA1150  1600/1333/1066 MHz  RAM pomnilnik  32 GB  Omrežna povezava  Realtek 8111G 10 /100/1000 Mbit /s  Hitrost omrežne povezave  10/100/1000 Mbps


  80)
  Ozvočenje  Realtek HD Audio  Število zvočnih kanalov  8

  V modeluNa obodu je 8 lukenj za pritrditev plošče na steno ohišja osebnega računalnika. Dobava ne vključuje pritrdilnih vijakov. Morali bi biti v sami PC enoti. Naprava ima 2 priključka za priključitev ventilatorjev. Uporabljajo se za hlajenje CPE. Drugi se uporablja za črpanje zraka v ohišje računalnika. Priključki za naprave USB so v dveh vrstah. Zato ne bo zelo priročno povezati številne kartice z nestandardno zasnovo.

  Možnosti hlajenja

  Vprašanje, kateri hladilnik je primeren za ASUS B85M-G, je pomembno zlasti za tiste, ki želijo ustvariti domače medijske postaje ali igralne platforme. Ventilator pomaga ohladiti procesor. Potreben bo dober model z radiatorjem, če bo plošča uporabljala družinski procesor i5 ali i7.
  Poleg visoke moči se lahko segrejejo tudi do 90 stopinj. Pravilno nameščeni konektorji vam bodo omogočili, da sprostite prostor za hladilni sistem CPU. Mesta so dovolj, ne samo za škatlo, ampak za hladilnike iz stolpov. Ojačani rob okoli plošče je podprt z navpičnimi ventilatorji z radiatorsko ohlajenim aluminijem ali bakrenim tipom do 900 g.

  Reže za razširitev

  Za podporo večopravilnega načina potrebujete ne le zanesljiv procesor zadnje generacije, temveč tudi niz razširitev za povezavo različnihnaprave in zunanje naprave. Glavna rešitev za ploščo tega formata je bila namestitev 6 priključkov za priključitev trdih diskov. Največja količina ni omejena. Zato lahko po potrebi povežete pogone s skupno prostornino do več terabajtov. Druga prednost pri večopravilnem načinu delovanja je razpoložljivost 6 USB priključkov. V tem primeru ima kartica priključke različice 3.0 v dveh kosih. Na dnu plošče so izhodi Realtek HD Audio. Odgovorni so za zvok. Izhod 3 8 kanalov zvoka lahko povežete. Naprava ima lep tok obdelave zvoka. Če želite priključiti širokozaslonske monitorje in televizorje, lahko uporabite priključek HDMI. Upravljala bo tako video kot avdio tok. Če uporabljate staro tipkovnico in miško, sta na plošči 2 PS /2 priključka.

  Primarne nastavitve

  Plošča je privzeto opremljena ne samo z nizom pripomočkov in programske opreme, ampak tudi z že vgrajenimi aplikacijami. Posodobljeni grafični meni UEFI BIOS omogoča fino nastavitev strojne opreme, ko se prvič povežete. Za razliko od starejših različic z modrim zaslonom, je nova lupina pod nadzorom kazalca računalniške miške. Poleg posodobitve vsake sekunde podatkov so na začetnem zaslonu na voljo nastavitve za izbiro načina delovanja naprave in overclockiranje posameznih povezanih komponent. Hitrost hladilnika se prilagodi s pomočjo uveljavljenih drsnikov. Dodatno so vgrajeni moduli za osnovno nastavitev vseh delov strojne opreme računalnika. V primeru, čenastavitve bodo nastavljene naravnost ali pa bodo nastavitve nepravilno nastavljene, vedno se lahko ponastavijo na tovarno.

  Overclocking matične plošče

  Značilnosti matične plošče ASUS B85M-G vam omogočajo izdelavo subtilnih nastavitev za komponente strojne opreme za overclocking. Večinoma je moč in zmogljivost odvisna od CPU in grafične kartice.
  Sistemske nastavitve omogočajo povečanje frekvence CPE na 4600 MHz. Dovolj je, da zaženete aplikacije in igre, ki zahtevajo veliko sredstev. Pri uporabi overclock sistema je pomembno, da namestite hladilnik s tipom hladilnega stolpa hladilnika. To je posledica dejstva, da ko se napetost poveča s povečanjem produktivnosti in se temperatura procesorja poveča.

  Prednosti in slabosti plačila

  Pregledi matične plošče ASUS B85M-G od kupcev so večinoma pozitivni. Edini negativni komentarji se nanašajo na obliko majhnih pristojbin in pomanjkanje podpore SLI. Med prednostmi so:
 • Moderna zasnova 5X Protection.
 • Podpira hitre vmesnike za trde diske in naprave USB.
 • Veliko priključkov za povezavo obrobja.
 • Tehnologija integrirane blagovne znamke.
 • Priročen sistem za nastavitev strojne opreme.
 • Glavne pomanjkljivosti so:
 • Okoli USB reže se nahajajo.
 • Pomanjkanje zmožnosti povezovanja grafičnih kartic v SLI načinu. Matična plošča ASUS B85M-G je dobila veliko pozitivnih mnenj strokovnjakov in olajšala uporabnike. Osnovna enota naprave je popolnoma usklajena s konstantnim in visokim nivojemobremenitve Zahvaljujoč izboljšanemu sistemu podpore za najnovejšo generacijo komponent se model uvršča na prvo mesto v segmentu proračuna.
  Plošča bo uporabna za vse vrste pisarniških sistemov in multimedijske platforme. Zaradi kompaktne velikosti in ugodne cene je privlačen v primerjavi z drugimi proizvajalci. Vendar pa je najbolje, da plošče ne uporabljate pri ustvarjanju igralne naprave.
 • Sorodne publikacije