Volvo S90: fotografije in ocene

"Volvo S90" je avtomobil iz poslovnega razreda. Proizvaja serijsko samo leto - od 1997 do 1998. Glede na njegove značilnosti, je varno pripisati segmentu E. Avto je mogoče najti v dveh oblikah: limuzina in vsestranski osebi. V času proizvodnje se je model štel za enega najboljših na domačem trgu. Med zasedanjem je bilo izpuščenih okoli 26 tisoč sedanov in 9 tisoč vsestranskih ljudi. Leta 2015 je družba izjavila, da je bil na papirju ustvarjen nov "Volvo S90". Upoštevajte značilnosti avtentičnega modela in modernega.

Glavne značilnosti modela 90-ih

Avto ima precej velike dimenzije: 487 x 175 x 142 cm. Medosna razdalja je bila 277 cm. Zaradi tega ima avto dostojno aerodinamično zmogljivost. Avtomobil se nanaša na težke, saj je skupna teža nekaj več kot 2 toni, opremljena z enako - 1700 kg


. Danes je to precej nenavadna odločitev, čeprav se je v 90. letih to štelo za rutinsko. Pravokotne oblike lahko vidimo tudi pri oblikovanju optike. Skupna strogost avtomobila se zmehča z bluntimi kolesi. Stranske črte so v neposredni obliki. Zaradi tega so videti precej strogi. Okna avtomobila Volvo S90, ki si jih lahko ogledate spodaj, so postala velika. Vidni kot je pomemben, zato ta avto redko pride v prometne nesreče.


Zadnji del vozila je strog in trden. Žarometi so velike, pravokotni. Navsezadnje ni odvečnih podrobnostiavtomobil pripada poslovnemu razredu. Odbijač je nekoliko zunaj celotne linije.

Tehnični podatki

Avto "Volvo S90" je bil izveden v dveh vrstah. Obe različici sta imeli bencinske motorje, vendar se njihovi tehnični podatki razlikujejo. Prva enota je proizvedla samo 180 konjskih moči, druga pa 204. Ena zbirka je prejela mehanski prenos, druga pa avtomatsko. Slednji je delal v parih s 4 koraki, prvi - iz 5.
Avto je bil opremljen z neodvisnim vzmetenjem, ki ga je mogoče najti na zadnjem pogonu. Ker je vozilo težko, je proizvajalec moral izdelati ojačevalec krmiljenja, saj je brez njega zelo težko upravljati avtomobil. Vgrajene so kolutne zavore s štirimi kolesi. Po mnenju potrošnikov so dinamične značilnosti modela na visoki ravni. Sistem ABS je zgrajen za uravnavanje varne vožnje. Prednosti vključujejo nadzor, zanesljivost montaže, mehko vzmetenje, zvočno izolacijo. Za slabosti potrošniki štejejo preveč porabe goriva, zato se avtomobil pogosto imenuje neučinkovit. Pogosto videz dobi nevtralno povratno informacijo, saj je jasno, da nihče ne more zagotovo trditi, da je to pomanjkljivost ali prednost.

Novi model

17 let po izidu končne serije "Volvo S90" je bil predstavljen isti model. Prva predstavitev je potekala v letu 2015. V proizvodnji je avto prišel maja 2016. Strokovnjaki, ki so obiskali predstavitev novega vozila, je povedal modellastnik najnovejših sistemov in funkcij, in ničesar z avtomobilom 90-ih ni ostalo.


Avto spada v premium razred, izdelan v karoseriji limuzine. Dizajn bo vsak voznik prijetno presenetil, impresivno pa je tudi število vgrajenih novih tehnologij. Oprema, vgrajena v vozilo, ne izpolnjuje mednarodnih zahtev. Prva atrakcija novega Volva S90, katere fotografije so predstavljene v članku, je odlična rešitev za oblikovanje glavne svetlobne optike. Žarometi so originalni. Lahko se spomnijo prebrisanega in strogega pogleda. Odbijač ima obsežne značilnosti, rešetka hladilnika pa ni dobila čistih linij. Vse to privlači veliko potencialnih kupcev.

Značilnosti motorjev novega modela

Avto "Volvo S90" je na voljo v štirih različnih vrstah. Vsak avtomobil ima 4 različne pogonske enote. Oglejmo jih podrobneje. Najmočnejši med njimi je motor, ki ima kombiniran dvig. Zaradi tega stroj dobi 320 litrov. z Pospešek do 100 km /h traja le 5 sekund. Motor, ki ima 4 valje, je prejel volumen 2 litra. Moč enote je bila 180 litrov. z Deluje samo z ročnim menjalnikom, ki ima 6 stopenj. Najmanjši pospešek je 8 sekund. Največ - 230 km /h.
Motor z motorjem s prostornino 2 litra deluje na 260 litrov. z Ima 4 cilindre in 1 turbino. Šteje se za standardno enoto, ki je opremljena z osnovno modifikacijo avtomobila. Zadnji motor ima prostornino 2 litra. Prisiljen je. Največja moč - 235 KM. Pospešekopravljeno v 7 sekundah.

Glavne značilnosti avtomobila

Na prvi pogled se avtomobil zdi povsem standarden. Še več, "nemški" nas spominja na daljavo. Iz avtomobilov drugih proizvajalcev se razlikujejo žarometi, izjemno dolg pokrov motorja. Vse to daje avtomobilu nepozaben pogled. Kaj bi še lahko pripisali značilnostim novega vozila? Njegovo zasnovo bodo vsi cenili, samo poglejte fotografijo. Toda kaj privlači potrošnike? Najverjetneje so tehnične specifikacije in stroški. Avto ima veliko odličnih varnostnih sistemov, ki lahko zaščitijo 80% voznika pred trčenjem z vozilom ali katerim koli drugim dogodkom.

Tehnična oprema

Več podrobnosti o motorjih je bilo že napisanih zgoraj. Vendar pa je treba dotakniti drugih vprašanj opreme. Če primerjamo model s svojim predhodnikom S80, moramo povedati, da so opazne spremembe pri oblikovanju. Na primer, vetrobransko steklo se je premaknilo za 20 cm nazaj, prednja os - naprej. Skupna teža avtomobila je bila 2100 kg. Od leta 2020 se načrtuje sprostitev tretje modifikacije avtomobila. To je 2-vratni coupe. 4 osebe se bodo udobno počutile v limuzini. V večnamenskih mestih več - v njem z lahkoto in brez sramu bodo uvrščeni pet. Na žalost, kakšne bodo tehnične lastnosti predala, je še vedno nejasno, saj so razvijalci skrivnost. Večina obstoječih motorjev, ki jih je proizvajalec izposodil od prejšnjega modela.

Kaj so razvijalci namenili največ pozornosti?

Pogled v Salon "Volvo S90" 2016lahko takoj opazite, da je proizvajalec dal velik poudarek na udobje in varnost. Sedeži so prepoznavni - tako zadaj kot spredaj. Na koncu blazine voznikovega sedeža je posebna krmilna ročica, ki omogoča nastavitev različnih segmentov stola. Poleg tega je vgrajen masažni sistem. Ona bo pomagala, da se sprostite ali, nasprotno, razvedriti. Sistem prezračevanja je glasen na previsoki hitrosti. Ta odtenek se zdi malo neprijeten, še posebej če upoštevamo, da imajo vrata največjo možno izolacijo hrupa - zvoka iz okolja ni mogoče slišati. Proizvajalec, če želi stranka, lahko dopolni avto s posebnim avdio sistemom. Njegova cena je približno 200 tisoč rubljev, vendar je res vredno. Zvok je osupljivo čist in glasen. Poudarek je bil na specifikacijah. Vendar pa niso preveč impresivni, temveč so standard za sodobne zahteve.

Prednosti in slabosti

Proizvajalec je leta 2016 v "Volvo S90" vgradil posebne varnostne sisteme, ki bodo pomagali obvladovati vožnjo na domači avtocesti. Od njih je mogoče opaziti tempomat, ki omogoča avtomatsko sledenje razdalji s sosednjim avtomobilom na cesti, sistem vsebin v voznem pasu in identifikacijo posebnih prometnih znakov. Če se vozilo premika s hitrostjo do 130 km /h, deluje prekoračitev. Delovanje sistema je na višji ravni, vozniki pa nenehno govorijo o tem. Glavna stvar - ne pozabite, da ta možnost ni popoln avtopilot, ampak le pomočnik. Funkcija lahko pomaga preprečiti napake, kovožnjo in s tem vozniku omogoči varno vožnjo. Če na cesti ni velike množice avtomobilov, lahko varno očistite roke s kolesa in odprete steklenico vode: sistemi bodo prevzeli nadzor nad vami. Zaradi funkcije, ki prepozna pešce, je na poti lažje opaziti jelen, los in druge živali. Nadzorna plošča omogoča tudi nadzor nad slepimi območji: ko pride nevarnost, začne opozarjati voznika. Vgrajeni sistemi za 24-urne kamere in parkirne avtomobile. Sodeč po mnenju potrošnikov, ni mogoče imeti takšnega niza razpoložljivih funkcij v nesreči. Montaža večine modelov Volvo S90 -2016 (fotografija v članku) bo potekala na Švedskem. Po zmerni ceni bo takšen dar postal zaklad. Upoštevajo se pozitivne strani avtomobila, kakšne so slabosti? Najpogostejša slabost, po mnenju voznikov, je, da se udobje pri vožnji konča z odličnim asfaltom.

Povzetek

Če pogledamo fotografijo, lahko rečemo, da je novi Volvo S90 2016. resnično izgleda elegantno in trdno. Proizvajalec je vdelal posebno virtualno kombinacijo naprav, obdelavo na najvišji ravni in ergonomija bo zadovoljila vse motoriste. Na splošno je opisani model zelo zanimiv in neverjeten. Lahko celo rečemo, da so se nekateri od znanih avtomobilov razreda E drugega proizvajalca (BMW, Mercedes-Benz) zdeli zelo resen konkurent. Približni stroški vozila - 2 milijona rubljev.

Sorodne publikacije