Kako se prijaviti v BIOS na Windows 10: Navodila

Sprostitev vsake nove različice operacijskega sistema Windows povzroča uporabnikom veliko vprašanj. Konec koncev so nekatere spremembe tako opazne, da dejanja, ki so jih uporabniki prej izvedli, da bi dobili nekaj rezultatov, ne delujejo več. Eno najbolj priljubljenih vprašanj je, kako se prijaviti v BIOS na Windows 10?

UEFI ali BIOS?

To se pogosto imenuje UEFI, za katerega je značilna prisotnost vizualnega grafičnega vmesnika za nastavitve. To je nova različica programske opreme matične plošče, ki je nadomestila standardni V /I sistem. UEFI dodelitev je popolnoma enaka kot njegov predhodnik - konfiguracija strojne opreme, funkcije prenosa in informacije o trenutnem stanju celotnega sistema.


Ker ima nov operacijski sistem hitri zagonski način, ki je vrsta spanja, ko je prenosni računalnik ali računalnik vklopljen, uporabnik morda ne bo videl vabila, navede, katere tipke pritisniti. Pogosto lahko slišite naslednjo pritožbo: "Nimam časa, da grem v BIOS Windows 10". Vendar to ni težko.

Prijava v nastavitve UEFI

Kako torej grem v BIOS v Windows 10? Za to je treba operacijski sistem nujno nastaviti na način UEFI. Privzeto je tako. Uporabnik mora biti sposoben prijaviti se v sam operacijski sistem ali priti na zaslon, ki vnese geslo za prijavo. V prvem primeru morate samo klikniti na ikono za obvestila in natoizberite element, imenovan "možnosti". Nastavitve se bodo odprle, kjer boste morali izbrati »Posodobitev in varnost« in nato »Obnovi«. Obstaja element s posebnimi zagonskimi možnostmi, v katerem morate klikniti na gumb za ponovni zagon. Ko se računalnik znova zažene, bo uporabnik lahko videl modri zaslon z izbiro dejanja.


Ta zaslon zahteva postavko "Diagnostics" in vsebuje "Advanced Options", ki določa parametre vgrajene programske opreme UEFI. Na koncu je treba samo potrditi rešitev s pritiskom na gumb za ponovni zagon. Po ponovnem zagonu se bo uporabnik lahko prijavil v BIOS preko operacijskega sistema Windows 10. Natančneje, to bo nastavitev UEFI, toda vse stare navade, ki jih še vedno imenujem BIOS. Najverjetneje se boste morali dolgo časa rešiti.

Poseben primer

Zgodi se, da se uporabnik ne more prijaviti v operacijski sistem iz enega ali drugega razloga, vendar ima možnost vstopiti v zaslon za vnos gesla. Kako se v tem primeru prijaviti v BIOS na Windows 10? Če želite to narediti, morate takoj pritisniti gumb za vklop, nato pa držite tipko Shift in pritisnite Nadaljuj, da izvedete. Nato bodo na voljo posebne možnosti za prenos in nadaljnji ukrepi bodo popolnoma enaki, kot je opisano zgoraj.

Kako se prijaviti v BIOS na Windows 10, ko je računalnik vklopljen?

Obstaja tudi tradicionalna metoda za vnos nastavitev, ki je vsem znana. Primeren je za UEFI. Če želite to narediti, morate v trenutku vključitve pritisniti tipko Delete, kije nastavljen na privzeto vrednost na večini stacionarnih računalnikov. Za prenosnike je pogosteje ključ F2. Pomembno je, da imate čas, da ga pritisnete, preden se operacijski sistem začne nalagati. Začetni zaslon praviloma prikaže napis, ki pravi, da morate za vstop v nastavitve pritisniti tipko. Če ni nič takega, lahko uporabnik pregleda dokumentacijo za prenosni računalnik ali matično ploščo računalnika, ki mora vsebovati iste informacije.

Prijava s hitrim zagonom

Pri prijavi v BIOS v operacijskem sistemu Windows 10 se na ta način pojavijo težave, povezane s tem, da je prenos zelo hiter in uporabnik nima vedno časa, da pritisne želeno tipko, tudi če lahko vidite napis na kaj točno. Kako se v tem primeru prijaviti v BIOS na Windows 10? Če želite odpraviti težavo, lahko funkcijo takojšnjega prenosa preprosto onemogočite. Če želite to narediti, morate z desno miškino tipko klikniti na ikono »Start«, izberite »Nadzorna plošča« in nato »Napajanje«. V levem delu dejanj gumba za vklop lahko spremenite nastavitve, ki trenutno niso na voljo. V spodnjem delu, v razdelku z možnostmi zaustavitve, morate odstraniti kljukico, ki vam omogoča, da omogočite hitri zagon, in nato shranite spremembe. Zdaj lahko izklopite računalnik ali ga znova zaženete, nato pa se poskusite prijaviti v BIOS z želeno tipko. Treba je opozoriti, da se zgodi, da se monitor priključi na diskretni video vmesnik in uporabnik morda ne bo videl zaslona.in obvestila o tipkah za prijavo. Kako se nato odpraviti v BIOS na Windows 10? Pomoč lahko znova poveže monitor z integrirano grafično kartico z dostopom do matične plošče. Od starosti mobilnih naprav se uporabniki "pilul" iz istega operacijskega sistema zanimajo tudi, kako oditi v BIOS na tabličnem računalniku. Windows 10 je skoraj enak računalniški različici. Zato morate priključiti tipkovnico USB in izvesti enaka dejanja, kot je opisano zgoraj.

Sorodne publikacije