Avdio sistem RCD 510

Glavna enota Volkswagen RCD 510 proizvaja isti proizvajalec avtomobilov na tovarni za sestavljanje na Portugalskem. V njeni družini je več takšnih naprav. Modele zaznamujejo razlike v funkcionalnosti in oblikovalskih zmogljivostih.

Specifikacije

Radijski sistem RCD 510 poskuša izpolniti trenutne zahteve za takšna vozila. Razlog je v razpoložljivosti do 18 radijskih frekvenc v pomnilniku. Naprava ima CD izmenjevalnik za šest CD-jev, ki je lahko opremljen z enoto Media-in. Za vse modele so na voljo kartice za kartice SD, barvni zasloni na dotik, ki prikazujejo 65 palcev. Prisotnost priključkov USB in AUX omogoča priključitev sistema zadnjih nadzornih kamer.
Vgrajeni modul Bluetooth ima povezavo z mobilnim telefonom in ga nadzira prek glasne povezave. Opozoriti je treba na združljivost naprave s senzorji za nadzor avdio sistema na volanu. Meni v napravi v angleščini, oznake ruskega jezika so prav tako podprte. V okviru varnosti delovanja je zagotovljen tajni pin.


Radio snemalnik RCD 510 je nadgrajen model svojega predhodnika RCD 500. Novi sistem vam omogoča predvajanje glasbenih posnetkov v formatu MP3 in obdelavo informacij iz zunanjih pogonov. Prejšnja različica nima zaslona na dotik, kar daje nedvomno prednost v korist novega modela 510.

Pregled naprave

Ta avdio sistem je vOriginal je na voljo za družinske avtomobile Volkswagen in je standard za modele, kot so Tiguan, Touran, Caddy, Passat, Amarok, Golf, Jetta in mnogi drugi. Toda z določenimi spretnostmi se lahko naprava uporablja v drugih znamkah avtomobilov. Naprava ima zaslon na dotik, na vrhu katerega se nahaja pogon za CD-je. Na straneh so gumbi za nadzor predvajanja diska, ekstrakcijo, hiter dostop do nastavitev zvoka in glasnosti.
Tipke na levi in ​​desni strani zaslona so Radio, Mediji, Telefon, Nastavitev, TP, TIM /DAB (odvisno od spremembe RCD 510 se lahko tipke nekoliko razlikujejo). Nekateri gumbi so podvojeni na zaslonu na dotik in opravljajo različne funkcije, odvisno od odprtega menija. Z dotikom tega funkcijskega gumba spremenite videz zaslona in naredite prehod v ustrezen meni.

Pod zaslonom je vklopljen /izklopljen rotacijski "pralni stroj" in spremeni glasnost sprejemnika, režo za SD kartico in večfunkcijski gumb. Reža za pomnilniško kartico podpira format SD in MMC do 2 GB.

Funkcija TIM - Informacije o cestnem radiju

Za sprejem najnovejših informacij o cestah v radijski napravi RCD 510 morate omogočiti funkcijo TP in konfigurirati sprejemnik do postaje za prometne informacije. Ko je vžig vklopljen, se sporočila posnamejo, največje število ne sme presegati 9, tudi če je bil magnetofon izključen. Ko je omejitev presežena, se prva sporočila samodejno zamenjajo z zadnjimi. ZaČe želite poslušati informacije, morate pritisniti tipko za izbiro TIM načina. Shranjena sporočila se predvajajo v naslednjem vrstnem redu: od zadnjega do prvega.

Način DAB

Ta način je standard za digitalno radijsko oddajanje. V glavnem meniju, ki se imenuje preklapljanje tipke TIM /DAB, obstaja možnost preklopa na DAB radio, spreminjanje DAB radijskih postaj in ansambla.
Za iskanje sprejetih postaj je na glavnem meniju radia DAB funkcija za optično branje s tipko Scan (hitro pritisnite desni spodnji gumb na RCD 510). Prav tako lahko ročno iščete sprejete skupine v tem območju frekvenc. To storite v glavnem meniju s pomočjo funkcijske tipke Man.

Medijska tipka

Ko je ta tipka aktivirana, se zažene glavni meni, ki vam omogoča nadzor predvajanja različnih medijskih virov. Da, v meniju so na voljo naslednje možnosti:
 • CD - preklop na CD, CD izmenjevalnik.
 • SD-Kart - vklop vstavljene pomnilniške kartice. Če kartica ni v pomnilniški reži, bo možnost zatemnjena v sivi barvi.
 • AUX - priključen dodatni zunanji zvočni vir.
 • BT-Audio - predvajanje zvočnih datotek, ki se predvajajo na mobilnem telefonu, ki je povezan prek Bluetootha.
 • Tipka za izbiro nastavitvenih tipk

  Ko kliknete ta gumb, se odpre glavni meni nastavitev za različne skupine. Tukaj lahko nastavite način radia, upravljate seznam shranjenih postaj, nastavite časovno obdobjeza snemanje cestnih sporočil, ko je naprava izklopljena, nastavitev digitalnega DAB načina, nadzor predvajanja in prikaz MP3 datotek, nastavitev svetlosti zaslona na dotik, vklop /izklop potrditve piska, ko pritisnete gumbe. Telefonski imenik lahko tudi posodobite v napravi in ​​vnesete sistemske nastavitve predvajalnika.

  Audiosystem RCD 510 Delphi

  Ta sprememba je zelo priljubljena med lastniki avtomobilov. Kasetofon, kot njegov original, podpira predvajanje MP3 datotek, ima priključek USB, vgrajen CD izmenjevalnik za 6 diskov, podporo za ruske oznake, zaslon na dotik, možnost priklopa kamere za vzvratno vožnjo. Priključi se na CAN vodilo, sledi uporaba prikaza odčitkov standardnega parktronika, klimatske naprave, kodiranja in naknadnega prikaza hitrosti vozila.
  Skupne slabosti tega sistema so pomanjkanje podpore za ruske menije, SMS, navigacijske funkcije, imena radijskih postaj, brez pogleda fotografij ali videoposnetkov. Ta model ima več prednosti kot minusi, za razliko od drugih podobnih naprav. Pomemben dejavnik je nižja cena v primerjavi z RCD-510 Bosch. Lahko povežete Appleove mobilne pripomočke (sistem jih prepozna kot iPod) in predvajate skladbe prek priključka USB.

  Sorodne publikacije