Trdi diski za Xbox 360: Značilnosti uporabe

Kljub precej uglednim starostnim standardom za igranje iger Xbox 360 igralci iz vsega sveta cenijo do danes. Da bi posodabljali platformo 360, je na voljo ogromna knjižnica iger, med katere sodijo ne samo izdelki različnih platform, ampak tudi izključno za Xbox. Vendar pa je za mnoge uporabnike glavni dejavnik še vedno precej visoka cena, tudi za stare igre, da ne omenjamo priljubljenih novosti. In, kot je pogosto, so tehniki prišli na pomoč igralcem, ki so bili sposobni naučiti konzolo, da sodelujejo z igrami iz neuradnih virov.

Kaj je Freeboot

V tovarniški različici vam igralna konzola omogoča igranje iger z licenciranih diskov, ne glede na velikost vgrajenega pogona: trdi diski za Xbox 360 za 250 GB vsebujejo več nameščenih iger, vendar brez pogona, ki ne poganja nobenega od njih. izkaže, in v procesu dela konzole dostop do diska je stalno prisotna.


Ta omejitev se odstrani z namestitvijo posebne programske opreme Freeboot. Za razliko od pametnih telefonov motnje na dnu konzole ni le programska oprema, temveč tudi narava strojne opreme, ki je doma ne more storiti vsakdo: za namestitev firmware potrebuje poseben čip, NAND pomnilniški programer, orodje, kot tudi določene spretnosti. Zato je večina udeležencev ta postopek zaupana specializiranim delavnicam.
V vsakem primeru, po nadgradnji, konzola pridobi številne dodatne koristi, ki jih prinašane samo, da lahko bistveno razširi svojo funkcionalnost, ampak tudi prihranite veliko denarja za nakup licenčnih iger. Poleg tega je zdaj na voljo tudi možnost neposrednega prenosa iger Xbox 360 na trdi disk brez oviranja optičnega pogona naprave. Ampak ker vsi igralci nimajo vgrajenega pomnilnika, mnogi od njih naredijo nadomestni notranji pogon ali uporabijo zunanje.


Zamenjava trdega diska za Xbox 360

Potreba po zamenjavi ali dodajanju trdega diska na vsakega od lastnikov zlepljene konzole sam določa. Pogosto so kupili za Xbox 360 Slim, trdi disk ni opremljen. Toda igralci, ki iz enega ali drugega razloga ne uporabljajo zunanjih medijev, tudi niso dovolj. Za razliko od lastnikov tovarniške naprave lahko lastnike trdega diska Xbox 360 Freeboot izberejo, ne da bi omejili kaj drugega kot obliko: glavni tip pomnilnika Xbox 360 uporablja 25-palčne SATA standardne pogone. Zato lahko izberete katerokoli od njih z zmogljivostjo do 2 TB (samo najvišji znesek, ki ga podpira firmware).

Značilnosti postopka zamenjave

Vendar pa, preden nadaljujete neposredno z zamenjavo, ne preprečite shranjevanja podatkov trenutnega profila. V ta namen:
 • Pripravite napravo za shranjevanje USB (običajen pogon USB z zmogljivostjo 4 do 8 GB je dovolj).
 • Vstavite ga v vrata konzole, nato pa ga formatirajte v FAT 32 z uporabo FreeStyleDash (Freeboot firmware nadzor).
 • Shranite podatke profila (vključno z nastavitvami, avatarji in shraniteigre)
 • Ko uspešno shranite podatke, lahko začnete zamenjati trdi disk. Za Xbox 360 vseh generacij je ta funkcija sprva predvidena in naprave ni treba razstaviti. Postopek je primeren za katero koli različico Xbox 360, izdano po letu 2010, saj se razlikujejo le vrste posnetkov. Naredite naslednje:
 • Izpihnite prednastavljeno in ga postavite vodoravno na ravno površino.
 • Poiščite pokrov ležišča trdega diska in ga odprite s sponko.
 • Izvlecite tako, da povlečete posebno nalepko, originalni HDD (če je notri).
 • Novo ploščo rahlo potisnite v utor, dokler se ne zaskoči, nato pa zaprite pokrov.
 • Če je kabel HDMI odklopljen, ga ponovno priključite in ga nato vstavite.
 • Upoštevati je treba, da je treba za delovanje novega trdega diska najprej oblikovati v podprt datotečni sistem Freebot FAT32. Najnovejša programska oprema vam omogoča, da to storite s pomočjo računalnika, kot tudi standardnih orodij konzole.

  Uporaba zunanjega trdega diska

  Kot veste, so Microsoftovi inženirji pri uporabi trdega diska nastavili največjo dovoljeno omejitev 16 GB. Za različico Xbox 360 Freeboot ta omejitev ni več relevantna: zdaj bo konzola videla celoten obseg povezanega pogona. Seveda mora biti formatirana tudi v datotečni sistem FAT 32.

  Značilnosti uporabe Freeboota

  Treba je razumeti, da so vse manipulacije z igrokonzola, ki ni dokumentirana v uradnih virih, povzroči izgubo garancije. Poleg tega lastnik razpakirane konzole ne bo mogel izkoristiti storitve Xbox Live: tak nadzorni sistem za modding bo viden prej ali slej, po katerem se bo zaklenil račun. Zato je zmožnost povezave z Microsoftovimi strežniki v novih različicah vdelane programske opreme onemogočena. Toda med igranjem na neuradnih strežnikih nihče ne prepoveduje in glede na priljubljenost programske opreme Xbox manjkajo igralci na takšnih strežnikih.

  Sorodne publikacije