Kako vklopiti jezikovno vrstico v operacijskem sistemu Windows 7: vrstni red akcij, obnovitev, nasvete programerja

Jezikovna vrstica, ki je odgovorna za prikaz trenutnega jezika in prilagajanje sprememb postavitve tipkovnice, ki jih večina uporabnikov ne uporablja skoraj nikoli v sistemih Windows katere koli generacije, lahko izgine v najbolj neprimernem trenutku, ne da bi bila vidna iz teh razlogov. Po tem se seveda delo z besedilnimi dokumenti ali uporaba neke vrste jezika, ko obiščete internetne strani, počuti neprijetno. Nato poskusimo pogledati, zakaj te nastavitve "vzletijo" in kako omogočiti jezikovno vrstico Windows 7 in podobne spremembe. V bistvu so praktično vse metode med seboj podobne, vendar se lahko v najnovejših različicah sistema in nekaterih posodobljenih zbirkah razlikujejo. Najprej pa se na kratko pogovorimo o razlogih za izginotje samega panela.


Zakaj je jezikovna vrstica onemogočena?

Na splošno ni jasno, zakaj se to dogaja. Toda na podlagi dejstva, da se panelni prikaz nanaša na delovanje sistemskega procesa, lahko domnevamo, da storitev deluje nepravilno, ne teče zaradi kratkotrajnih napak v samem operacijskem sistemu, da so konflikti pod vplivom programov tretjih oseb, ki ovirajo zagon storitve (tudi zaradi prisotnost virusov v računalniku). Pogosto lahko naletimo na situacijo, ko uporabnik neodvisno spremeni nastavitve jezika in plošče, vendar onemogoči njegov prikaz v sistemski vrstici. Redko, vendar obstajajo težavedelovanje različnih optimizatorjev programske opreme, ki s poskusom vzpostavitve najboljše učinkovitosti za računalniški sistem preprosto deaktivirajo, kot se jim zdi, nepotrebno za uporabnika storitve, kar blokira njihove glavne procese.


Kako na najlažji način omogočiti Windows XP in jezikovno vrstico?

Zdaj pa preidimo na praktična dejanja in predpostavimo, da je jezikovni izmenjevalnik nenadoma izklopljen (izginil), čeprav so v meniju PCM, ki se kliče po sistemski vrstici, njegove nastavitve aktivne. Kako vklopiti jezikovno vrstico Windows 8 spodaj ali višje, ker teoretično ni bil onemogočen s strani uporabnika?
Če želite to narediti, lahko uporabite privzeti oddelek za jezik (in regionalne standarde) na nadzorni plošči, v ustreznem zavihku, kliknite gumb za spremembe tipkovnice in nato v jezikovni vrstici nastavite aktivno točko jezikovne vrstice v opravilni vrstici. Če je izbrana ta možnost, vendar se plošča še vedno ne prikaže, poskusite onemogočiti popravljanje plošče, shranite nastavitev in jo ponovno aktivirajte. Če to ne pomaga, je možno, da morate po deaktiviranju pritrditve plošče najprej v celoti ponovno zagnati sistem in ga nato ponovno omogočiti. Opomba: Privzeto se v sedmi različici sistema in spodaj začetna plošča v razdelku samodejno naloži skupaj z glavnimi komponentami sistema Windows in tam predstavi kot proces ctfmon.
Vključite jezikovno ploščo v spremembo operacijskega sistema Windows 7 in spodaj lahko preko konfiguracije (msconfig), kjer je zagonska karticamorate le potrditi polje za ustrezno storitev. V osmi in deseti različici je samodejni nalaganje dostavljeno neposredno upravitelju opravil, toda iskati storitve tam točno v teh sistemih je neuporabno (preprosto ne obstaja). In kako omogočiti vrstico z jezikom Windows 8.1 in nad njo? V ta namen lahko uporabite drugo metodo, ki je primerna za vse različice sistema.

Kako omogočiti jezikovno vrstico v operacijskem sistemu Windows 7 z uporabo ukazov?

Skoraj vse osnovne storitve, ki jih je mogoče izvajati ročno, z redko izjemo, da so na voljo za zagon prek menija Run, ukazne vrstice, konzole PowerShell ali upravitelja opravil.
Zato lahko uporabite zgornja orodja in preprosto nastavite ukaz za izvedbo v obliki ctfmon.exe, ki ustreza izvedljivi začetni datoteki plošče. V primeru Run Console lahko izpustimo datotečno pripono in zaženemo, kot to zahteva skrbnik (niti samega ukaza niti lupine, v kateri se bo izvajal).

Zagon storitve iz datoteke

Kot je jasno, se pri zagonu ukaz izvede točno za datoteko. Skoraj vse te datoteke lahko najdete v mapi System32. Kako omogočiti jezikovno vrstico Windows 8 ali katero koli drugo spremembo?
Zdi se, da so vsi že spoznali, da je v določenem imeniku zelo enostavno najti isto izvršljivo datoteko ctfmon.exe in jo začeti z dvojnim klikom. Ko omejite dostop do določenih storitev ali spremenite konfiguracijo, lahko datoteko zaženete kot skrbnik, čeprav ni verjetno, da bi omejitve konfiguracije sistematako močno, da bo morda potrebna.

Ukrepi v registru

Zdaj pa razmislimo o problemu zagona plošče v najnovejših različicah operacijskega sistema Windows, ker, kot je že bilo omenjeno, v postopku samodejnega nalaganja ni postopka in zgornje metode morda ne dajejo razloga za ustrezen učinek.
Vključitev jezikovne vrstice za Windows 10, kot v spodaj navedenih razvrščenih sistemih, pa je mogoče narediti najbolj temeljito, z uporabo nekaterih sprememb nekaterih nastavitev sistemskega registra. V urejevalniku (regedit) morate premakniti vejo HKLM drevesa imenikov in tam najti oddelek Run, kot je prikazano na zgornji sliki. Parameter CTFMon mora biti na desni, za katerega je vrednost nastavljena kot celotna pot do izvedljive datoteke začetka storitve. Če takega ključa ni, ga je treba ročno izdelati, z izbiro parametra niza v meniju PCM, dodeliti ustrezno ime in nastaviti želeno vrednost, ustrezno lokacijo datoteke v mapi System32. Po zaključku operacije mora biti računalniški sistem v celoti ponovno zagnan na obvezen način. Upoštevajte, da je v veji HKLM lahko veliko datotek Run, zato se morate sklicevati samo na tisto, ki je prikazana na zgornji sliki.

Dodajanje storitve zagonu, če se ne prikaže na seznamu

Vendar, če govorimo o tem, kako omogočiti jezikovno vrstico Windows 7, lahko ponudimo preprostejšo metodologijo, ki logično ustreza dejanjem, ki se uporabljajo v registru, z edino razliko. da se storitev lahko postavi v zagonsko particijo in brez vmešavanja v register.

Za izvedbo takšnih dejanj je dovolj, da ustvarite bližnjico za izvedljivo datoteko storitve tako, da jo postavite na namizje ali jo shranite neposredno v imenik z izhodno datoteko, nato pa jo razrežite in prilepite v zagonsko particijo, tako da jo pokličete iz ukazne konzole Zaženi "Shell: startup", ki se vnese brez narekovajev. Zato se mora računalnik po premiku bližnjice na določeno lokacijo za pravilen začetek storitve, kot v primeru urejanja registra, v celoti ponovno zagnati.

Popravljanje plošče pri konfiguriranju sporočil

Kako vklopiti jezikovno vrstico za operacijski sistem Windows 7 in druge sisteme, imajo malo okvare. Zdaj morate narediti nekaj dejanj, da izključite odklop plošče in izginotje nalepk v sistemskem pladnju.
Če želite to narediti, lahko uporabite nastavitve obvestil o lastnostih opravilne vrstice in meniju Start ter na seznamu, ki se prikaže po kliku na gumb za spreminjanje nastavitev, aktivirate samo storitev in izberite potrditveno polje za stalni prikaz vseh ikon na pladnju.
Če govorite o tem, kako vklopite jezikovni menjalnik v operacijskem sistemu Windows 10 z isto tehniko, morate uporabiti nastavitev centra za sporočila, izberite možnosti za prikaz ikon sistemskih storitev in stikalo za prikaz na indikatorju vnosa v aktivnem stanju.

Neobvezno dejanje

Vendar se lahko domneva, da nobena od zgoraj navedenih možnosti ni delovala. Kako vklopiti jezikovno vrstico za Windows 7 in druge sisteme, saj verjetno obstaja več možnosti? Načeloma lahkouporabite namestitev majhnega, a zelo uporabnega pripomočka, imenovanega Punto Switcher, ki lahko samodejno spremlja pravilnost vnosa besedila, spremeni jezik ali postavitev tipkovnice, ko zazna napake. V sistemskem pladnju bo definitivno prikazala ikono plošče.

Kratki rezultati

Če povzamemo, je mogoče ugotoviti, da je na podlagi nasvetov strokovnjakov najbolje, da se začetek uporabe storitve, recimo, iz menija Run, s poznejšo nastavitvijo sporočil. Vendar pa lahko veliko uporabnikov (če nič drugega ne pomaga), svetujete ročno sobo bližnjice izvršljive datoteke v zagonski particiji ali, še preprosteje, namestite avtomatiziran pripomoček, ki sledi pravilnosti tipkanja. Seveda, ne smemo pozabiti na vpliv na sistem vseh vrst virusov ali eksplicitno nasprotujočih si sistemskih storitev uporabniških aplikacij, zato je po potrebi bolje opraviti popoln računalniški test za prisotnost groženj, kot tudi morebiti odstraniti na novo nameščene neželene programčke, ki bi teoretično lahko bili. povzročajo nastanek takšnih konfliktov.

Sorodne publikacije