Poceni ATV: Pregled, funkcije, proizvajalci, izbire

Quad kolesa postajajo vedno bolj priljubljena. Mestno prebivalstvo je zelo primerno za potovanja v gozdove ali ceste, zato se uporablja za aktivno rekreacijo. Tudi vaščani v terenskem okolju so se hitro navadili na tak univerzalni in cenovno ugoden način prevoza. Poceni ATV-ji so enostavni za upravljanje in zelo udobni za vožnjo po različnih cestah, zato so zelo zastopani na sodobnem trgu vozil.

Glavne tehnične značilnosti ATV
Glavne tehnične značilnosti ATV vključujejo:
 • prostornino in moč motorja (do 250 cm3 oziroma 15-18 lbs);
 • največji navor (do 18 Nm);
 • število sedežev (običajno največ 1 z redko izjemo - 2);
 • največja hitrost (običajno do 65-80 km /h);
 • velikost ceste (do 320 mm);
 • največji tovor (do 200 kg);
 • zmogljivost rezervoarja za gorivo (od 4 do 10 litrov).
 • Vse vrednosti so za običajne fiskalne modele kitajskih ATV z mejnimi stroški od 150.000 do 170.000 rubljev.

  Sorte

  Glede na tip motorja, vgrajenega v vozilo, so razdeljene v tri kategorije:
 • električni;
 • bencin;
 • dizelsko gorivo.
 • Po številu oseb, ki lahko naenkrat potujejo z vozilom, so štirikolesniki:
 • enojni (najpogostejši tip takih izdelkov);
 • dvojno;
 • štirisedežnik (močni in zelo dragi modeli).
 • Po namenu in obsegu je mogoče vse mopede razdeliti (čeprav relativno pogojno) v več skupin:
 • utilitarni (univerzalni modeli splošnega namena);
 • avtocesta (z dovolj visoko najvišjo hitrostjo - do 110 km /h);
 • šport, namenjen za tekmovanje v težkih cestnih razmerah;
 • otroci, posebej zasnovani za različne starostne skupine.
 • Vodilni proizvajalci proračunskih modelov

  Sodobni trg motornih koles je precej velik. Vodilni japonski in ameriški proizvajalci motornih koles proizvajajo štirikolesnike. Kljub temu so med razpoložljivimi napravami te kategorije vodilni kitajski ATV-ji. Najpomembnejši proizvajalci, ki so najbolj zastopani, so: Irbis, Armada, Kayo, ABM, Avantis. Postopek se posodablja skoraj vsako leto. Izboljšave so usmerjene ne le k izboljšanju oblikovanja izdelkov in udobja, temveč tudi k posodobitvi tehničnega "polnjenja".

  Kaj morate iskati pri izbiri

  Pri izbiri kvadrocikla morate najprej sami ugotoviti, v katerih cestnih razmerah ga nameravate izkoristiti. Seveda je za dolge razdalje off-road potovanja z nepredvidljivimi ovirami na poti potrebna velika in močna naprava. In takšni izdelki nikakor ne pripisujejo kategorije poceni ATV. Športni modeli so precej dragi. Ampak za potovanje v gozdu in slabopereperschennoy podeželju takšno orodje je mogoče kupiti po dostopni ceni.

  Naslednja točka, na katero je treba biti pozoren, je proizvajalec. Proizvajalci, ki imajo široko paleto modelov in so dolgo delali na trgu za ta segment vozil, si zaslužijo več zaupanja. To pomeni, da je proizvodni produkt glavni cilj njegove dejavnosti, tehnološki cikel proizvodnje vključuje vse faze, od razvoja in testiranja do serijske proizvodnje. Toda, če ima proizvajalec samo 2-3 modele ATV-jev, potem je verjetno ta izdelek soroden ali pa je majhno podjetje, ki se ukvarja z majhno proizvodnjo, kar pomeni, da bo težko najti rezervne dele.

  In tretji, nepogrešljiv pogoj za izbiro - tehnične značilnosti ATV, dovolj za doseganje vaših ciljev. Hitrost, največja obremenitev, število sedežev in velikost cestnega lumna - glavni parametri, ki so običajno zanimivi za navadne uporabnike.

  Komunalni kvadratiki

  Pregled ATV bi se moral začeti z najbolj priljubljenimi, enotnimi, univerzalnimi in zelo poceni izdelki za vožnjo na gozdnih in primestnih pogonih, vključno s premagovanjem ne preveč težkega prehoda. V to kategorijo spadajo modeli z bencinskim motorjem 150 cm3 in največjo hitrostjo 55-60 km /h. Vodilni v prodaji tovrstnih štirikolesnih motornih koles so ATV, Turbo ATV 150U, Apache 150 in Kayo AU150. Vsi ti modeli so v mejah 105000-115000 rubljev in tehnične lastnosti so zelo podobne. Vendar je v prvih dveh izdelkih prostornina rezervoarja za gorivo 42-45 litrov, vendar v izdelku izKayo - 72 litrov, kar pomeni, da ima prednost v avtonomni vožnji brez polnjenja, moč motorja pa je nekoliko večja - 98 litrov. s konkurenti - vse 83 9 litrov. z v tem zaporedju.

  Športna ATV

  Naslednja manj priljubljena kategorija takšnih vozil - športne poceni štirikolesniki z zmogljivostjo motorja 250 cm3 s kapaciteto 15-19 litrov. z in velik navor 17-18 NM. Priljubljeni modeli tega razreda z zelo podobnimi tehničnimi lastnostmi Irbis ATV 250S, Kayo TOR 250 AVM Scorpion 250 stanejo od 127.000 do 157.000 rubljev.
  Posebna značilnost Irbisovega športnega avtomobila je mehanski prestavni sistem, ki omogoča športniku, da najbolj natančno prilagodi štirikolesnik pogojem določenega dela dirkališča. Na modelih Kayo in AVM je nameščen avtomatski menjalnik. Izbira je odvisna samo od osebnih preferenc kolesarja.

  Najbližji konkurent Honda - športni model TRX250X s podobnimi parametri (16 KM, 178 NM) je že 230000-20000 rubljev.

  ATV za otroke

  Na vprašanje, koliko najcenejših stroškov ATV je, je odgovor zelo preprost: v 30.000–70000 rubljah je vse odvisno od otrokove starosti. Vsi proizvajalci motornih koles te kategorije proizvajajo izdelke za otroke, raznolikost odraslih modelov pa lahko zavide. Prostornina motorja v starosti od 3 do 10 let običajno ne presega 50-70 cm3, največja hitrost pa 40-45 km /h. Vendar pa je za otroke, stare od 3 do 6 let, še vedno priporočljivo kupiti modele z električnim motorjem.
  Torej je za najmanjše to povsem primernopoceni ATV E-800 iz Speedyja z 800-vatnim elektromotorjem in fiksnim omejevalnikom hitrosti na treh položajih (510 ali 20 km /h). Cena - 29000 rubljev. Izdelek modela Avantis Hunter 7 (prostornina motorja - 50 cm3 največja hitrost - 40 km /h) je zdaj približno 64000 rubljev. Dobavni komplet vključuje oddaljeno zaustavitev motorja, ki staršem omogoča, da v nujnih primerih utišajo motor. Omejevalnik oskrbe z gorivom vam omogoča, da nastavite ne preveč "zaseden" način overclockinga.
  Quad kolesa "Irbis Apollo 70U" z bencinskim motorjem s prostornino 70 cm3 s kapaciteto 46 litrov. z in največja hitrost 45 km /h je predvidena za starost od 8 do 14 let (v skladu s priporočili proizvajalca). In stroški takšne "igrače" bo že 67000-68000 rubljev.

  Sorodne publikacije