Omrežna kartica nima sprejemljivih nastavitev IP: reševanje težave

Nenavadno je, da se mnogi uporabniki operacijskih sistemov Windows, od sedme različice in več, pogosto soočajo s problemom povezovanja z lokalnim omrežjem ali internetom, medtem ko diagnostični pripomoček v rezultatih opisa navaja, da "modul Ethernet ni dovoljen Nastavitve IP ». Položaj ni katastrofalen, vendar je rešitev mogoče rešiti z več metodami, ki so predlagane za nadaljnjo obravnavo.

Adapter nima veljavnih nastavitev IP: Kaj je problem?

To se lahko zgodi tudi, če je trenutna povezava nastavljena nepravilno (ni pomembno, ali se uporablja dostop Wi-Fi ali povezava z žičnim Ethernetom) ali če obstaja težava s ponudnikom.


V obeh primerih bo sporočeno, da povezava nima veljavnih nastavitev IP. Če želite preveriti v razdelku omrežnih povezav v meniju PCM na izbranem omrežju, morate izbrati vrstico stanja in nato klikniti gumb podrobnosti v novem oknu. Nato bi morali videti, če so izpolnjeni IP-naslov, prehod in strežniki DHCP in DNS. Če naslov IP vsebuje kombinacijo, ki ni 192168 in kasneje (npr. 169254, itd.), Taka povezava ne bo delovala in težava je v napačni konfiguraciji protokola na samem terminalu. V odsotnosti vrednosti za navedene strežnike se lahko domneva, da je prišlo do težave na strani ponudnika ("flared" DHCP strežnik).

Omrežje ni dovoljenoIP nastavitve: kaj storiti na prvem mestu?

Težava s povezavo je lahko začasna. Torej, ko se poroča, da internet nima veljavnih nastavitev IP, lahko preprosto prekinete povezavo z omrežjem in se nato ponovno povežete.


To storite s klikom na ikono povezave v sistemskem pladnju ali s klicanjem ustreznega razdelka z ukazom ncpa.cpl, kjer se spustni meni izbere iz kontekstnega menija in nato ponovno poveže. Ko uporabljate omrežje Wi-Fi, lahko uporabite celoten ponovni zagon usmerjevalnika tako, da ga izklopite za približno 10 sekund, ga znova vklopite in čakate na celoten zagon.

Ponavljajoči se sprejem IP nastavitev

Vendar se lahko težava pojavi tudi pri nepravilno nastavljenih omrežnih nastavitvah. Ko vam sistem pove, da adapter (ali omrežje) nima veljavnih nastavitev IP, je to najpogostejša situacija. Za odpravo napake lahko uporabite taktiko ponovnega pridobivanja IP-parametrov. To storite tako, da boste morali zagnati ukazno konzolo s skrbniškimi pravicami in nato vstaviti dva ukaza, kot je prikazano na spodnji sliki.
Nato zaprite konzolo in preverite povezavo ali poskus povezave ali isto diagnostično orodje. Verjetno obvestila, da modul nima veljavnih nastavitev IP, ne bodo več prikazana.

Ročna nastavitev parametrov

Toda to morda ne bo pomagalo, zlasti ko je nastavljen samodejni sprejem IPnastavitve trenutnega protokola. V opisu težave se lahko znova prikaže povezava, ki kaže, da vmesnik nima veljavnih nastavitev IP.
Izhod iz te situacije bo nastavil pravilne vrednosti v ročnem načinu. Če želite izvesti te operacije, se morate prijaviti v razdelek omrežnih povezav in z nizom lastnosti se vrniti v konfiguracijo protokola (običajno IPv4). Sam bo moral predpisati IP naslov (naslov usmerjevalnika, v katerem je bila spremenjena zadnja številka), prehod (vrednost naj bi sovpadala z naslovom usmerjevalnika v primeru brezžičnega omrežja) in DNS strežnike za nastavitev vrednosti štirih osem ali dveh osem in dveh četrtin.

Ponastavitev nastavitev

V nekaterih primerih prejšnja operacija morda ni potrebna. Ko povezava nima veljavnih nastavitev IP, lahko včasih ponastavite nastavitve. V tem primeru boste morali ponovno poklicati ukazno vrstico in narediti naslednje z uvedbo ustreznih ukazov, kot je prikazano na slikah.
Po izvedbi vseh ukazov lahko ponovno preverite stanje omrežja. Včasih se problem odpravi brez težav na ta način.

Čisti zagon sistema

Pogosto, ko gre za določitev sporočila, da modul nima veljavnih nastavitev IP, lahko pomaga pri tako imenovanem čistem zagonu sistema, to je pri zagonu z največjo prekinitvijo nepotrebnih storitev.
Za izvedbo takega prenosa se boste morali prijaviti v konfiguracijo sistema (ukaz msconfig v ukazni mizi)"Zaženi"), na zavihku splošne nastavitve nastavite aktivne vrstice selektivnega zagona in odstranite potrditveno polje iz vrstice za zagon elementov za samodejni zagon.
Nato v istem razdelku pojdite na zavihek storitve, izberite potrditveno polje v vrstici za skrivanje storitve Microsoft, ki se nahaja spodaj levo, in uporabite gumb za deaktiviranje ("Onemogoči vse") na dnu spodaj za vse, kar ostane. Pri ponovnem zagonu sistema (ki je mimogrede potrebno obvezno izvedbo) praviloma problem izgine.

Protivirusna zaščita, požarni zid, programi in gonilniki drugih proizvajalcev

Vendar se ta težava morda ne bo končala. Dejstvo je, da lahko nekateri protivirusni programi, vgrajeni požarni zid Windows in nameščeni programi povzročijo težave s povezavo.
V tem primeru je treba najprej onemogočiti protivirusno zaščito. Poleg tega lahko z ukazom firewall.cpl odprete nastavitve požarnega zidu in aktivirate zaščito požarnega zidu brez povezave, čeprav to ni priporočljivo. Na koncu preverite seznam nameščenih programov. Na primer, če je uporabnik namestil iTunes, je z njim nameščen pripomoček Bonjour, ki lahko povzroči tudi veliko težav. Morda bo njegova popolna odstranitev odpravila napako.
V slednjem primeru, ko nič ne pomaga, lahko poskusite popolnoma odstraniti gonilnik omrežnega vmesnika in ga znova namestiti s prenosom najnovejše različice s strani proizvajalca. Če želite odstraniti, uporabite upravitelja naprav in gonilnik je lahkona primer prenesite iz drugega računalnika in ga nato prenesete v svoj terminal, tako da kopirate na izmenljivi medij. Če že imate ta rezultat, lahko uporabite pripomoček Microsoft NetShell, ki ga lahko prenesete na uradni spletni strani podjetja.

Sklepna ugotovitev

Na koncu je treba dodati, da lahko vsaj ena od predlaganih metod odpravi težavo. Vse je odvisno od tega, kaj je bil glavni vzrok za neuspeh. Vendar pa v večini primerov pomaga pri ponastavitvi nastavitev, posodobitvi nastavitev IP ali ročni nastavitvi pravilnih vrednosti v nastavitvah protokola. Seveda lahko tudi neustrezna oprema ali nepravilno nameščeni gonilniki, nekateri nezaželeni programi, protivirusni programi (najpogosteje brezplačni Avast) in vgrajeni zaščitni sistem Windows negativno vplivajo na stanje povezav, če pa je pred tem vse delalo, in potem je prenehalo, očitno, problem ni v na to. Razlogi, da ne omenjamo vpliva virusov, ki lahko povzročijo tudi napake. To je posledica dejstva, da mora vsak uporabnik, tako rekoč, privzeto slediti samemu sistemu in preveriti, ali obstaja grožnja, saj lahko tudi najmočnejše varnostne funkcije preskočijo škodljive kode ali programske module, ki so se pravkar pojavili. , vendar v bazah podatkov antivirus še ni na voljo.

Sorodne publikacije