Kratek pregled Audi A3 Sedana

Audi A3 Sedan je avtomobil nemškega avtomobilskega koncerna, ki je izdelan od leta 2012 in do sedaj. Model je eleganten in nepozaben dizajn, visoka zanesljivost, visoka zmogljivost, visoka varnost in seveda odlično udobje. Avtomobilski navdušenci dobesedno privlečejo in ne brez razloga, saj se lahko po ceni A3 varno imenuje eden najboljših limuzin v svojem razredu. Oglejmo si ta model bolj podrobno.

Videz

Torej, začnite iskati avto, ki ga želite s svojim videzom. Izgleda, da je A3 Sedan v redu. Takoj prepoznava korporativni slog podjetja. Sprednja stran limuzine je toliko kot športni avto. V očeh takoj vrže "zlobne" luči zanimive oblike z LED optiko in seveda ogromno rešetko radiatorja, ki krasi logotip podjetja.


Odbijači imajo kratko, visečo in športno obliko. Na robovih odbijača so odprtine pod dovodi zraka, ki so prekrite z drobno mrežo. Na sliki Audi A3 Sedan pred nami je zelo dober avto. Zadnji del avtomobila ni nič manj impresiven. Tukaj je tudi zaželeno omeniti "agresivne" in nepozabne žaromete z LED elementi, gladkim in majhnim spojlerjem, odbijačem s kratkim izbočenjem in jasno izbrano obliko, kot tudi izpušnim sistemom. Poleg tega Audi A3 Sedan izgleda prav tako elegantno. Oblika je napolnjena z gladkimi linijami, prehodi in zaokroževanjem, vendar obstajajo tudi ravne, ostre in jasne črte, ki dobesednopoudarite posamezne elemente in dele vozila. No, seveda, ne morete si pomagati, vendar upoštevajte luksuzna, legirana platišča, ki postanejo resnična dekoracija limuzine.

Če na kratko ocenimo "tuj", potem je tu avto, za katerega dajemo "pet", in tak avtomobil bo očitno dodeljen v splošnem toku med drugimi avtomobili.

Specifikacije Audi A3 Sedan

Zdaj je čas, da gremo na značilnosti avtomobila. Še posebej zanimivo je več kategorij: motorji, menjalnik, vzmetenje in podvozje. Razmislite o vsakem od teh elementov podrobneje.

Motorji in menjalniki

Seveda začnite z motorji, ker je to „srce“ avtomobila. Skupaj za limuzino dal dve bencinski enot v obsegu 14 in 2 litra. Prvi ima zmogljivost 150 "konjev", kar omogoča avtomobilu, da pospeši na sto v 82 sekundah. Največja hitrost je omejena na 224 km /h, poraba goriva v mestnem načinu pa obeta proizvajalcu na območju 9 litrov, kar na splošno ni slabo, zunaj mesta pa 4 litre.
Drugi motor - 2 litra, ima prostornino 190 litrov. kar omogoča limuzini, da pospeši do 100 km /hv 62 sekundah. Največja hitrost lahko doseže 242 km /h, poraba goriva motorja pa je nekoliko večja - 72 litrov v mestu in skoraj 5 zunaj. Po vrsti konstrukcije so motorji enaki - to so klasični inline "štirikolesniki" s prečno razporeditvijo in direktnim vbrizgavanjem. Turbina je prisotna na obeh enotah.
V zvezi z gonili sta oba motorja potekala v parih s klasično 6-stopenjsko mehaniko ali zrobotski menjalnik S-tronic za sedem hitrosti. Obe škatli so zelo zanesljivi, visoko kakovostni in imajo odlične parametre prenosa.

Podvozje in vzmetenje

Kot vzmetenje na Audi A3 Sedan spredaj stoji klasičen neodvisni obesek z McPhersonom in neodvisen vzmet za več stebrov.
Ampak to še ni vse. Kot dodatne možnosti ima kupec izbiro okrepljenega vzmetenja, športnega vzmetenja z bolj togimi vzmetmi in nekoliko nižje razdalje 15 mm ter športno podvozje S-line, ki ima še manjšo razdaljo 25 mm od standarda in je opremljeno s še bolj togimi vzmetmi popolnoma drugačne nastavitve.
Tip pogona avtomobila je spredaj, pa tudi komplet 4x4 Quattro. Lumen ceste je majhen - 14 cm, tako da morajo biti na podeželskih cestah in frontah čim bolj natančni.

Stroški

Na koncu je vredno povedati o ceni novega Audi A3 Sedana. V najbolj popolni seriji z motorjem, model 14 stane od 1760.000 do 185.000 rubljev. Kot je za različico z motorjem 2 litrov, potem bo stala že v znesku 1940000 do 2000000 rubljev. No, za pogon na vsa kolesa različica A3 bo moral plačati približno 2 milijona 110 tisoč rubljev (brez dodatnih paketov možnosti).

Sorodne publikacije