Net :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID napaka: kaj je to in kako jo popraviti?

Pogosto brskalniki, kot sta Google Chrome ali Yandex, ob poskusu dostopa do spletnega mesta uporabniku izdajo sporočilo o napaki net :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID. Večina navadnih uporabnikov ne ve, kaj storiti v takšni situaciji, ker se sporočilo pojavlja vedno znova. Toda tukaj je treba spodbujati vsakogar: ta napaka je v osnovi značilna le za eno-dva vira in ne za vsa spletna mesta na internetu (čeprav je to mogoče izpolniti itd.). Nadalje je predlagano, da se preučijo vzroki za takšno neuspeh in osnovne metode za odpravo situacije. Vse rešitve so izredno preproste in vsakdo jih lahko uporablja, tudi na daljavo, brez zamisli o omrežnih nastavitvah in dostopu do interneta. Vendar pa začnimo z najpreprostejšim - ugotoviti vzroke za takšen pojav, toda šele nato se bomo odločili za izbiro optimalne metode za odpravo napake.


Kaj pomeni neto :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID?

Pojav takšnega sporočila v brskalniku običajno kaže, da lahko deluje tudi njegov lastni varnostni sistem ali orodja Windows ali protivirusna programska oprema, ki ima pogosto zmožnost izdajanja lažnih alarmov (vzemite isti Avast, za katerega obstajajo pritožbe in razočaranja. pregledi na internetu samo ne seznam).
Toda kaj pomeni sporočilo? Če prevedete vsebino, tako rekoč, v običajni jezik, bomo dobili neveljavno potrdilo o potrdilu za vir, ki ga boste obiskali. V brskalnikih z Russifiedvmesnik običajno izgleda kot sporočilo "Vaša povezava /povezava ni varna".


V primeru neto :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID potrdilo ni potrjeno, ko je dostopen, in varnost varuje spletno stran namerno z izoliranjem potrdila uporabnika od nepreverjenih izdajateljev. Včasih je to smiselno, še posebej, ko gre za zasebnost, če pa je uporabnik obiskal spletno stran brez težav in se je napaka pojavila veliko kasneje, je to očitna kršitev brskalnika.

Neuspeh neto :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID: Kako popraviti najlažjo metodo?

Mnogi strokovnjaki za začetek priporočajo zapiranje brskalnika in popoln ponovni zagon operacijskega sistema. Menijo, da so lahko takšne napake kratkotrajne in odnos z glavno težavo ni posebej pomemben. Po drugi strani pa se prikaz sporočila o napaki net :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID nanaša na nezmožnost vzpostavitve varne povezave HTTPS (ta bližnjica bo napisana na začetku naslovne vrstice). Namesto tega poskusite napisati naslov, ki se začne z HTTP. Morda bo dostop dosežen.

Nastavitev datuma in časa

Zelo čudno je, da je lahko tudi opis opisa neuspeha: net :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID povezan z nepravilno nastavljenimi časovnimi in datumskimi parametri. Najbolj zanimivo je, da spreminjanje teh nastavitev v sistemu Windows morda ne bo dalo rezultata.
Zato morate najprej ponovno zagnati in se prijaviti v primarni sistem ali UEFI BIOS. Običajno je glavni zavihek s splošnimi parametri in nastavitvami postavka datuma in časa (nekaj podobnegaStandardna namestitev CMOS-a). Spremenite nastavitve v tem razdelku, shranite spremembe in po ponovnem zagonu poskusite preveriti dostop do prej zahtevanega vira.

Onemogočanje varnostnega sistema

Toda, recimo, da brskalnik znova prikaže napako net :: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID. Kaj storiti v takšni situaciji? Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da imajo daljnosežno vlogo nameščeni protivirusni programi in vgrajeni požarni zid sistema Windows (to je požarni zid). Če želite začeti, uporabite začasno zaklepanje protivirusnega programa in preverite stanje dostopa.
Če to ne pomaga, pokličite požarni zid ali standardne nastavitve nadzorne plošče ali uporabite ukaz firewall.cpl iz menija Run in ga popolnoma izklopite. Seveda bo sistem izdal opozorilo o tem, kaj pravi, da ni priporočljivo, vendar ne bodite pozorni.

Preverjanje nastavitev proxyja

Nazadnje je lahko ena od težav z napako napačne nastavitve za IPv4. Če jih želite preveriti, pojdite v lastnost omrežne kartice prek razdelka omrežne povezave, pojdite na možnost 4 protokola IP različice 4 in izklopite uporabo proxy strežnika za lokalne povezave, če je ta možnost aktivirana.
Pomembno je omeniti, da je treba, če vaš ponudnik ne podpira storitve IPv6, njegove nastavitve adapterja onemogočiti tako, da počistite potrditveno polje.
Če to ne deluje, potem ko ste shranili nastavitve in ponovno znova zaženite sistemUporabite IP nastavitve četrte različice, vendar kot naslov strežnika DNS napišite brezplačno Googlovo konfiguracijo namesto samodejnega prejemanja naslovov.

Nastavitve šifriranja

Zadnja možnost za rešitev problema brez uporabe radikalnih metod, kot je ponastavitev ali celo ponovna namestitev sistema, je sprememba možnosti skupne rabe v centru za upravljanje omrežja.
V tem primeru gre za namestitev 128-bitnega šifriranja in aktiviranje dostopne točke v omrežje z zaščito z geslom (prva tri mesta so nekoliko višja, popolnoma jo onemogočite).

Nasveti na koncu

V tem primeru ostane reči, da vse obravnavane rešitve, tako ali drugače, odpravljajo težave pri pojavu te napake. Pri tem ni potrebno uporabiti le več metod hkrati, ker še vedno ni jasno, s čim je povezan glavni neuspeh. Če želite svojo nalogo poenostaviti, lahko najprej onemogočite vse razširitve brskalnika, vendar to deluje samo z brskalnikom Google Chrome. Lahko pa uporabite nastavitve brskalnika za popolno ponastavitev. Če pa je operacijski sistem prvič nastavil napačne parametre TCP /IP v smislu privabljanja posrednika, želeni učinek morda ne bo podan.

Sorodne publikacije