Kako pretvoriti laptop nazaj na tovarniške nastavitve? Navodila za obnovitev tovarniških nastavitev

Kako priti laptop nazaj na tovarniške nastavitve in zakaj ga potrebujete? Takšna dejanja so morda potrebna v več situacijah, na primer, če pride do okvare, ki ovira delovanje operacijskega sistema, in tudi, če je Windows "zamašen" zaradi nepotrebnih programov, starejših gonilnikov in različnih komponent. Podobni razlogi lahko povzročijo, da računalnik deluje precej počasneje, včasih pa je problem zaklepanja sistema Windows odpravljen s ponastavitvijo BIOS-a.

Kdaj bo mogoče obnoviti prenosnik

Kako prenesti prenosni računalnik na tovarniške nastavitve, če je operacijski sistem ponovno nameščen? Na žalost v tem primeru ni vedno mogoče. Veliko jih je po namestitvi naprave namestilo operacijski sistem, ki je priložen napravi, medtem ko je odstranjevanje datotek trdega diska, potrebnih za obnovitev. Če je skrita particija za obnovitev izbrisana, prenosnik ne bo ponastavljen na tovarniške nastavitve.

Vendar pa v takem primeru obstaja izhod: na primer, vse, kar potrebujete, je lahko na diskih, ki so priloženi napravi. Poiščete lahko obnovitev particij slik na internetu, tudi na torrentih. Poleg tega je na uradnih straneh proizvajalcev je prodaja disk izterjave.

Rezultat

Preden posodobite tovarniške nastavitve na prenosnem računalniku, morate vedeti, na kaj bo prišlo. Najprej se izbrišejo vse datoteke, čeprav se v nekaterih primerih čisti samo sistemski diskmorate varnostno kopirati vse pomembne podatke. Drugič, sistemska particija se formatira in operacijski sistem se samodejno znova namesti (programi in gonilniki po meri se izbrišejo), ne da bi morali vnesti ključ. Gonilnik in programska oprema, ki ju je namestil proizvajalec naprave, se samodejno namestita po prvem zagonu operacijskega sistema. Če je celoten postopek končan, bo uporabnik prejel prenosni računalnik v prvotnem stanju programske opreme, tako kot je bil kupljen v trgovini. Ne more rešiti le nekaterih težav. Na primer, če je naprava izklopljena zaradi pregrevanja, se bo po obnovitvi tovarniškega stanja BIOS-a najverjetneje nadaljevala.

Acer

Vsak proizvajalec ima svojo shemo za obnovitev BIOS-a. Kako pretvoriti laptop Aceer v tovarniške nastavitve? Dejstvo je, da je vse veliko lažje kot na računalnikih drugih podjetij, vse bo trajalo dobesedno nekaj minut. Najprej morate izklopiti računalnik, nato ga vklopiti tako, da držite tipko Alt. Hkrati morate pritisniti tipko F10 s periodičnimi dvema klikoma na sekundo, potem pa sistem vpraša uporabnika geslo. Če ta naprava v preteklosti še ni bila ponastavljena na tovarniške nastavitve, je privzeto geslo šest ničel (000000). Nato se bo prikazal meni, v katerem bo mogoče ponastaviti tovarniške nastavitve (v angleški različici Factory reset). Vendar pa obstaja še en način, da prenesete prenosnik nazaj na njegove tovarniške nastavitve. Windows (7 Vista ali novejši) je priložen napravam Acer, ima poseben pripomoček,ki se imenuje eRecovery Management. Iskati ga je treba v programih, ki jih je namestil proizvajalec. Ko ste zagnali, uporabite zavihek Obnovitev.

Lenovo

Tukaj je še eno podjetje, ki z operacijskim sistemom pošilja skupek nepotrebnih programov, ki upočasnjujejo in zamašijo operacijski sistem, vendar med njimi obstaja pripomoček, podoben tistemu, opisanemu v Acer, imenovan OneKey Rescue System . Toda, če se ne morete prijaviti, kako naj dobim prenosnik nazaj na tovarniške nastavitve? Lenovo je svoje naprave opremil s posebnimi gumbi za vstop v BIOS okolje, mimogrede, to je značilnost vseh prenosnikov tega podjetja: BIOS je naložen šele po kliku na gumb, brez bližnjic na tipkovnici.
Tako imenovani gumb Novo je precej značilen, majhen okrogel gumb z ikono okrogle puščice, obrnjeno v desno. Običajno se nahaja v bližini gumba za vklop, vendar je lahko na vhodni moči, v družini prenosnikov Yoga pa je na levi strani, med vtičnico za slušalke in kontrolnikom glasnosti.

Navodilo

Ko najdete gumb, morate najprej izklopiti prenosni računalnik in nato pritisniti gumb Novo, namesto gumba za vklop. Na zaslonu se bo pojavil meni, ki bo imel obnovitev sistema. Ta program bo uporaben, če uporabnik zanima, kako vrniti prenosni računalnik na tovarniške nastavitve. Windows 7 in novejši bodo prav tako lahko ustvarili varnostne kopije iz pripomočka "Lenovo". V tem primeru lahko sistem znova povrnete, tako da v naslednjem meniju izberete ustrezno postavko. Če ni obnovitvene točke, bi morala bitikliknite "Obnovi iz prvotne varnostne kopije".


Program ima zelo uporabniku prijazen vmesnik, intuitiven celo za začetnega uporabnika. Po končanem obnavljanju boste morali ponovno vnesti vse uporabniške podatke kot po nakupu. Potem, ko ste namestili vse potrebne gonilnike in programe, lahko naredite obnovitveno točko in naslednjič obnovite sistem.

Dell

Skoraj vse sodobne naprave, pa naj gre za tablete, telefone ali prenosne računalnike, imajo skrit vmesnik za ponastavitev nastavitev in ta proizvajalec se ne razlikuje. Kako obrniti Dell laptop na tovarniške nastavitve? Nimajo "čarobnega gumba", kot v "Lenovo", vendar vse ni tako težko, tudi začetnik se lahko spopade. Za začetek morate izklopiti računalnik in po vklopu, ko se na zaslonu prikaže logotip Dell, morate pritisniti tipko F8, če je operacijski sistem Windows 7 ali starejši, ali kombinacijo Ctrl + F11, če je XP. Prikaže se okno s razširjenimi možnostmi zagona. Nato s tipkami izberite jezik vmesnika in kliknite "Naprej". Pripomoček vas bo pozval, da vnesete uporabniško ime in geslo - to so podatki, ki jih uporabnik uporablja za prijavo v sistem. Nato morate izbrati element za obnovitev tovarniške metode (Dell DataSafe Restore in Emergency Backup) in ponovno "Next". V naslednjem oknu je na voljo možnost »Obnovi računalnik« in kliknite nanjo, nato pa še »Naprej«.
Če je obnovitvena točka, jo lahko poskusite prenesti, in če ni, bo v novem meniju pripomočka na voljo le en izvod operacijskega sistema -tovarne Morate izbrati obnovitveno točko brez shranjevanja datotek in kliknite "Naprej". Zadnja zahteva programa bo potrditev dejanja, za izbiro »Da, nadaljuj« pa morate uporabiti tudi tipkovnico. To sproži postopek ponastavitve na tovarniške nastavitve. Običajno postopek traja do dvajset minut. Po dokončanju se bo prenosni računalnik samodejno znova zagnal in uporabnik bo pozvan, da konfigurira operacijski sistem.

Toshiba

Kako pretvoriti laptop Toshiba v tovarniške nastavitve? Navodilo za povrnitev se lahko šteje tudi za eno najpreprostejših. Najprej morate izklopiti prenosni računalnik, nato pritisnite in držite "0" na tipkovnici. Tu je treba opozoriti, da ključ iz digitalne enote, ki se nahaja na desni strani tipkovnice, ne bo delovala. Ko je tipka "nič" pritisnjena, vklopite računalnik. Ko se značilne peščene zvoke sprosti: sprožite zagon obnovitvenega orodja, lahko sledite njegovim navodilom.

HP

Če želite obnoviti tovarniške nastavitve na HP-jeve računalnike, morate najprej zaustaviti prenosni računalnik in dobiti vse pomnilniške kartice, izmenljive trde diske in druge naprave. Nato vklopite računalnik in pritisnite tipko F11 na tipkovnici, dokler se na zaslon ne naloži obnovitveno okolje - HP-jev sistemski pripomoček, imenovan Recovery Manager (lahko ga zaženete neposredno iz operacijskega sistema s klikom na bližnjico na seznamu programov).
Ko prenesete pripomoček, morate izbrati Obnovitev sistema - Obnovitev sistema,potem bo uporabnik pozvan, da shrani vse podatke. Če je razlog za ponastavitev nastavitev okužba računalnika z virusi, je bolje, da ne shranjujete nobenih podatkov, da bi preprečili obnovitev težave v prihodnosti.
Postopek obnovitve se začne samodejno in ne zahteva udeležbe uporabnika. V tem primeru je mogoče računalnik večkrat ponovno zagnati. Po zaključku postopka bo prenosni računalnik prišel v tovarniško stanje, namestil bo gonilnike za programsko opremo in programsko opremo HP, ki jih lahko pustite ali odstranite.

O popravilu računalnika

Pogosto ljudje kličejo proizvajalce računalnikov, da ponovno namestijo operacijski sistem. Zato se bo razdelek za obnovitev izbrisal iz računalnika in naslednjič, ko bo uporabnik moral znova poklicati storitev in plačati denar za tisto, kar je lahko storil s pripomočkom za obnovitev. Sam program bo namestil operacijski sistem, ki bo tudi licenciran, z vsemi tovarniškimi gonilniki in aplikacijami. Zato morate pred vzpostavitvijo stika s storitvijo poskusiti uporabiti vgrajeno particijo za obnovitev, ki včasih prihrani ne le denar, temveč čas. Vsakdo mora vedeti, kako obnoviti tovarniške nastavitve na prenosnem računalniku, saj lahko po obvladovanju preprostih navodil lastnik naprave kadar koli vrne v čisto stanje.

Sorodne publikacije