Kaj potrebujete za ogled svetovnega spleta?

World Wide Web ali World Wide Web je začel svojo zgodovino od leta 1989, ko je bilo predlagano, da se uporabi enotni informacijski prostor za gostovanje in objavljanje hipertekstnih dokumentov na fizičnih ali virtualnih strežnikih. Od takrat je internet trdno vstopil v naša življenja. Toda začetni uporabniki se ne zavedajo vedno, kaj je potrebno za ogled svetovnega spleta. To vprašanje zahteva posebno razlago, saj samo en brskalnik, kot pravijo nekateri, ni omejen.

Kaj potrebuje uporabnik za ogled svetovnega spleta?

Torej se odločite za dostop do interneta. Kaj potrebujete za to? Ne toliko, kot se zdi na prvi pogled.
Med predpogoji je več osnovnih:
 • internetne povezave;
 • prisotnost brskalnika (brskalnika);
 • podpora za protokole in osnovne izvedljive scenarije;
 • poznavanje točnega naslova zahtevane strani ali vira.
 • Upoštevajte vsako od podrobneje predstavljenih točk.

  Prvi pogoj za ogled svetovnega spleta

  Prvi in ​​glavni pogoj za dostop do svetovnega računalniškega omrežja - namestitev neprekinjenega internetnega priključka. Danes te storitve zagotavljajo podjetja, ki se imenujejo ponudniki. Ko poskusite dostopiti do strani, se preusmeritev uporabnikove poizvedbe izvede prek njenih komunikacijskih sistemov. Vendar gre za računalniške sisteme. V primeru dostopa iz mobilne naprave kotPonudnik lahko deluje tudi kot mobilni operater. Danes je 3G /4G najbolj razširjena tehnologija, ki se po svojih glavnih značilnostih, od standardnih shem namestitve internetne povezave, ne razlikuje.


  Podpora za osnovne protokole in skripte

  Drugi pogoj je razpoložljivost posebne programske opreme, imenovane brskalnik ali spletni brskalnik. O vprašanjih izbire se bomo zadržali malo kasneje, toda za zdaj si poglejmo, kakšne značilnosti naj ima.
  Ker je dostop v glavnem zasnovan na protokolih TCP /IP, ki temeljijo na posebnih identifikatorjih HTTP /WWW, je preprosto uganiti, da bi morali za ogled svetovnega spleta podpreti tako operacijski sistem kot brskalnik, nameščen v njem. V primeru identifikatorja HTTPS se uporabnik ukvarja z varno povezavo. In tukaj je pomembno, da ni blokiran. Blokiranje lahko izvedete tako v brskalniku kot tudi v samem operacijskem sistemu (požarni zid) in protivirusni programski opremi.
  Poleg tega danes na internetu ne obstajajo le besedilni dokumenti, temveč ogromna količina multimedijskih vsebin in komponent, zgrajenih na podlagi izvedljivih scenarijev. To pomeni, da za ogled svetovnega spleta potrebujete takšno podporo. V standardnih brskalnikih Windows ta kategorija lahko vključuje aktivne kontrolnike ActiveX, platforme, kot sta JAVA ali .NET Framework, in univerzalni element Adobe Flash Player, ki je nameščen v brskalniku katerekoli vrste kot poseben dodatek.

  Naslov

  Zrazumemo osnovne elemente. Kaj je še potrebno za ogled svetovnega spleta? Odgovor je točen naslov zahtevanega vira. Samo v naslovni vrstici brskalnika in kombinaciji ustreznega vira in se začne z WWW ali HTTP. Običajno se uporablja prvi identifikator, uporaba drugega pa je na voljo samo za posamezne primere (čeprav je brez tega mogoče storiti).

  Nekateri brskalniki z vgrajenimi iskalniki se lahko takoj odzovejo na zahtevo uporabnika, tudi če v naslovni vrstici ne bo vnesel naslova, recimo zahteve po ruskem jeziku. Na koncu iskanja morate samo od želene povezave od tistih, ki bodo na seznamu.

  Izbira brskalnika

  Končno, eno najpomembnejših vprašanj je, kateri brskalnik je najbolje namestiti? Tukaj lahko obstaja veliko možnosti, saj je današnja programska oprema takšnega tipa veliko.
  Priznani voditelji na tem področju so Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Edge, Internet Explorer in še veliko več. Res je, da veliko uporabnikov, vgrajenih v Windows, ne marajo sredstev, saj jih je zelo neprijetno pri delu. V zvezi s programi, kot so Amigo, Orbitum, Yandex brskalnik in podobno, so njihove aplikacije tudi vprašljive, ker so tovrstni programi pogosto napolnjeni z nepotrebnim oglaševanjem, jih lahko poljubno nastavljate in ne delujejo pravilno. Zato je izbira bolje ustaviti se na neki znani aplikaciji.

  Pred kratkim je posebna priljubljenosttehnologijo VPN. Od vseh brskalnikov so vgrajeni odjemalci samo v operi in brskalniku Tor, ki je tudi odjemalec VPN. Zato, če želite obiskati prepovedane ali zaklenjene vire, je bolje uporabiti te aplikacije. Težav z drugimi brskalniki ne bi smelo biti, saj za vsako od njih obstajajo posebne razširitve (dodatki), ki vključujejo dodatke za namestitev povezave VPN. Vendar pa vsak uporabnik izbere, kateri brskalnik mu je najbolj primeren. In vsak tak program ima svoje značilnosti, prednosti in slabosti. Kot pravijo, je vse znano v primerjavi. Opomba: Ko gre za varno brskanje po internetnih virih ali prenos informacij, mora biti protivirusna programska oprema nameščena kot varnostno orodje, saj Windows ne varuje v celoti računalnikovih virov. Toda to je ločen pogovor.

  Sorodne publikacije