Kako odstraniti zaklepanje iz operacijskega sistema Windows in Mac OS?

Ena od funkcij katerega koli sodobnega operacijskega sistema je zagotavljanje vzdrževanja uporabniških podatkov. Najlažji način za to je zaščita računa z geslom. Ta pristop je primeren, ko uporabnik dela z zaupnimi podatki ali ko več ljudi dela na enem računalniku. Na primer, na igralnem avtomatu je stalna potreba po geslu lahko nadležna. O tem, kako odstraniti ključavnico iz računalnika in se znebiti potrebe po trajnem vnosu z geslom, bomo opisali v tem gradivu.


Zaklepanje zaslona Windows

Večina uporabnikov računalnika na svetu, tako kot večina naših bralcev, ki uporabljajo operacijski sistem Windows od Microsofta. Računalnik, v katerem se izvaja ta operacijski sistem, lahko zaklenete na več načinov. Za prisilno ali takojšnje zaklepanje, ki deluje, takoj, ko zapustite delovno mesto, običajno uporabljate bližnjice na tipkovnici.
Vindous vam omogoča uporabo dveh takšnih kombinacij. Tradicionalni Ctrl + Alt + Del povzroči blokiranje okna, v katerem je potrebno vašo željo nadalje potrditi s pritiskom na tipko za vnos. Druga kombinacija programa Win + L teče brez potrditve in vodi do takojšnjega zapiranja namizja iz oči tretjih oseb. Vsak uporabnik "oken" bi moral vedeti, kako odstraniti ključavnico s tipkovnice računalnika. V ta namen se uporablja znana kombinacija s tremi prsti, tj. Hkratno pritiskanje gumbov Ctrl+ Alt + Del. Na ta način monitor prikažete iz stanja mirovanja, če je bil v njem, ali pa preprosto odprite okno za vnos gesla. Ta varnostna možnost se običajno uporablja za stroje, ki so del domene ali delovne skupine. Enostavnejša možnost zaklepanja, ki se običajno uporablja na domačih sistemih, odpre okno za vnos gesla takoj po zbujanju monitorja, brez uporabe bližnjic na tipkovnici.


Odklepanje Windows

Vindous, začenši z NT sistemi, uporablja delitev uporabnikov v tri kategorije:
 • administratorji;
 • navadni uporabniki;
 • gostje.
 • Za popolno odstranitev ključavnice iz računalnika z operacijskim sistemom Windows morate imeti dostop do nje. Torej, če je vaš račun v računalniku v skupini »Skrbniki«, lahko začnemo. Če želite začeti, moramo priklicati meni »Zaženi«. Da ne bi vas motila razjasnitev uporabljene različice oken, bomo uporabili še eno kombinacijo tipkovnice. V vseh različicah operacijskega sistema Windows deluje na enak način in opravlja isto funkcijo.
  S pritiskom na tipko Win + R pokličete okno za ukaz »Zaženi«. V posameznem polju za vnos podatkov morate vnesti ukaz za dostop do menija za napredno upravljanje za uporabniške podatke. Izberete lahko katero koli ekipo po lastni presoji:
 • netplwiz;
 • nadzor uporabniških gesel 2.
 • Nadzorno okno vsebuje seznam uporabniških računov, ki so registrirani v vašem računalniku. Ko končate, potrdite polje poleg možnosti »Zahtevaj vnos imena«.in geslo ". V istem oknu na zavihku "Napredno" lahko takoj izbrišete kombinacijo Ctrl + Alt + Del in tako prekličete njeno uporabo v sistemu.

  Windows 7 v domeni

  Zgoraj opisana metoda je idealna za računalnik, ki deluje na preprostem domačem omrežju ali sploh brez dostopa do interneta. Vzemite bolj kompleksno možnost z delom v domenskem omrežju in si oglejte, kaj storiti v tem primeru in kako odstraniti zaklepanje računalnika. Windows 7 uporablja Microsoftovo tradicijo za uporabo registra kot sistemske nastavitve baze podatkov.
  To priložnost bomo uporabili in uporabili že znani ukaz »Zaženi«. Vnesemo regedit vnosno polje in spadamo v svete svetnike "Vindous" - urejevalnik registra. Tukaj bomo potrebovali podružnico HKEY_LOCAL_MACHINE. Po njej gremo v oddelek SOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon. Spremeniti morate naslednje tipke:
 • DefaultUserName;
 • Privzeta geslo;
 • Ime privzete domene.
 • V vsakem od njih morate priklicati kontekstni meni in z možnostjo "Uredi" vnesti uporabniško ime, geslo in domeno, v kateri se izvaja računalnik. Svoje ukrepe dopolnjujemo tako, da vrednost parametra AutoAdminLogon zamenjamo z 0 na 1.

  Funkcije sistema Windows 10

  V najnovejših različicah oken se je povečalo število nastavitev, ki zagotavljajo zaklepanje računalnika. Vse zgoraj navedene metode dobro delujejo v "ducatih", ker ni nič drugega kot še ena lepa sladkarija na starem sladkarije z imenom Windows NT. Poglejmo, kje drugje lahko najdete in kako odstranite zaklepanje računalnika.
  Windows 10 previdno postavite dodatnoKonfiguriranje varnosti v razdelku »Nastavitve« - »Računi« - »Možnosti prijave«. Ko pridete do spletnega mesta in vprašate, ali mora Windows ponovno vstopiti, v spustnem meniju izberite Nikoli. Na ta način boste OS izgubili navado, da zahtevate geslo, potem ko ste odšli, da nalijete še eno skodelico kave.

  Zaklepanje MacOS-a

  Appleov operacijski sistem je po razširjenosti operacijskega sistema Windows drugi na svetu. Seveda se odstotki, ki kažejo doseg uporabnikov za te OS, včasih razlikujejo. Toda to je povsem druga zgodba. Poglejmo, kako je v MacOS-u organizirana zaščita uporabnika in kako odstraniti zaklenjeni zaslon na računalniku pod njegovim nadzorom. Operacijski sistem "Apple" je podoben Unixu. V letih razvoja je prevzela in razvila najboljše, kar dokazuje stabilnost in enostavnost uporabe. Ker je UNIX prvotno vseboval orodja za ločevanje uporabniških pravic na preproste in administrativne, se je vse to ohranilo v MacOS-u.
  Vse nastavitve so priročne in sestavljene na enem mestu. Če želite razumeti, kako odstraniti ključavnico iz računalnika, pojdite na razdelek "Zaščita in varnost". V prvem zavihku bomo našli parametre, ki so odgovorni za shranjevanje uporabniških podatkov. Tukaj lahko spremenite geslo in nastavite čas, po katerem ga bo sistem zahteval po neaktivnosti.

  Razveljavi zaklepanje v MacOS-u

  Uporabo gesla lahko prekličete tudi v sistemu, kot je opisano v prejšnjem razdelku zavihka z nastavitvami. OS nas opozarja na možen neželen dostop do informacijin vas pozove, da zbrišete vse osebne podatke. Soglasje za takšno operacijo bo izbrisalo vsa predhodno shranjena gesla ali druga gesla, prenesena iz drugih naprav, in druge podatke, ki se uporabljajo za brskanje po internetu. Rezultat naših dejanj bo možnost prijave v sistem brez gesla. To ne bo potrebno, ko vklopite ali zbudite monitor po uporabi ohranjevalnika zaslona. Potreba po uporabi bo omejena na izvajanje upravnih operacij z računalnikom, na primer za namestitev nove programske opreme ali posodobitev že nameščene.

  Inteligentna varnost

  Ne glede na to, kako odstraniti ključavnico iz računalnika, mora uporabnik kljub temu sporočiti, da dejansko odpira dostop do njega vsem, ki jih zanima. To dejanje lahko primerjamo z obešanjem ključev od apartmaja do noža blizu vrat.
  Ko odstranite ključavnico iz računalnika, neprekinjeno zaupate svojemu poslovanju s komur koli, ki ga bo uporabil za seboj ali z vami. V tem primeru bo razumen korak uporaba alternativnih ukrepov za zaščito informacij. Na primer, lahko delate s šifriranim zunanjim pogonom ali zaščitite z geslom mapo s pomembnimi ali dragocenimi podatki.

  V zaključku

  V našem članku smo govorili o tem, kako odstraniti ključavnico iz računalnika, v katerem delujeta dva od najbolj razširjenih operacijskih sistemov na svetu. Ker vemo, kako to storiti in posledice, ki lahko vodijo do vaših dejanj, prepustimo izbiro za vas. Priročnost in varnost - daizgleda kot alternativa.

  Sorodne publikacije