iTunes ni nameščen: kako odpraviti težavo?

Ko poskušate namestiti multimedijsko aplikacijo Apple iTunes na sisteme Windows, lahko pogosto naletite na napake, ki so povezane z nezmožnostjo namestitve tega paketa v okolje operacijskega sistema. S tem, kar je tako rekoč povezano v globalnem smislu, zagotovo ni znano. Vendar se lahko celo v primeru napak monterja uporabi ena univerzalna rešitev, ki odpravlja ta problem. O tem bomo nadalje razpravljali.

Zakaj iTunes ni nameščen?

Naj začnemo govoriti o odnosih med konkurenčnimi korporacijami Microsoft in Apple. Salt je, da je aplikacija iTunes, prilagojena sistemu Windows, neposreden izziv za trg zabave. Jasno je, da je Apple, ko je ustvaril platformo za Windows, poskušal premakniti Microsoft in osvojiti svojo nišo. Po drugi strani pa se zdi, da Microsoft ne odneha in nenehno postavlja palico v kolo za skoraj vse Appleove izdelke.


Pravzaprav iTunes ni nameščen iz najpreprostejšega razloga: varnostni sistem Windows ustvarja lastne zasebne omejitve (storitve požarnega zidu, TrustedInstaller, Windows Defender, super skrbnik itd.). Včasih celo zagon namestitvenega programa v imenu skrbnika ne pomaga in sistem z neverjetno dosledno stopnjo napak v fazi namestitve programa.

iTunes ni nameščen v operacijskem sistemu Windows 7: popravljanje težave z namestitvenim programom

Vendar pa je kljub vsem tem negativnim trenutkom izhod tam. Če iTunes ni nameščen, morate najprej, kot priporočata oba razvijalca, prenesti s uradne strani podjetja Apple.najnovejšo različico programa, namenjeno za nadaljnjo namestitev. V nekaterih primerih to reši problem. Ampak ne vedno. Ko iTunes ni nameščen, morate poiskati načine za izogibanje omejitvam.


Po mnenju velike večine uporabnikov in strokovnjakov je najbolj temeljna odločitev spremeniti razširitev datoteke EXE na ZIP. To lahko storite v katerem koli upravljalniku datotek Norton Commander. Lahko pa uporabite tudi Explorer, samo preden preimenujete meni pogleda, morate omogočiti prikaz razširitev za registrirane vrste datotek.

Ponovna namestitev dodatne komponente

Torej iTunes ni nameščen. Kaj storiti naslednje? Kot kaže praksa, je ena od možnosti, ki skoraj vedno deluje, popravilo, odstranitev in ponovna namestitev programske opreme Apple Software Update. Ko zaženete namestitveni program glavnega programa, je ta element najprej nameščen.
V tem koraku pri iskanju rešitve problema, ki iTunes ni nameščen, se morate prijaviti v oddelek programov in komponent prek nadzorne plošče, poiskati na seznamu nameščenih aplikacij zgornji element in uporabiti obnovitveno točko prek PCM.
Po tem, ponovno, prek PCM na programski liniji, morate izbrati izbris. Po zaključku standardnega postopka boste morali sami očistiti register (regedit iz menija Run). Če želite začeti, lahko aktivacijo iskanja uporabite s kombinacijo Ctrl + F, kjer je v glavnem polju vneseno ime appleta in prehod iz njega.s tipko F3. Jasno je, da je treba izbrisati vse zapise, ki jih najdete, in nato v celoti ponovno zagnati sistem.
Če iTunes ni nameščen, morate razpakirati preimenovani arhiv in zagnati datoteko namestitvenega programa za posodobitev, ki je prikazana na zgornji sliki. Po zaključku operacije morate iz istega imenika uporabiti izvirni namestitveni program glavnega programa.

Dodatni koraki

Ta metoda, ko iTunes ni nameščen pod nobenim pretvezom, vam omogoča, da odpravite težavo v večini primerov. Vendar pa to morda ne bo delovalo, ker se lahko v sistemu aktivirajo dodatne omejitve. Kako se jih znebiti? Preprosto preprosto. iTunes ni nameščen v sistemu vsaj zato, ker lahko blagovno znamko blokira namestitveno datoteko. V takem primeru morate preprosto vnesti nastavitve požarnega zidu in ga ob namestitvi programčka preprosto onemogočiti. Vendar pa bo globalna rešitev ustvariti novo pravilo za izdelavo namestitvenega programa iTunes na seznamu izjem. Enako velja za Windows Defender, včasih pa tudi protivirusni program, ki ga je treba začasno ukiniti. V nekaterih paketih boste morda morali uporabiti nastavitve, da boste program uvrstili na seznam zaupanja vrednih, in znižali stopnjo zaščite. Tudi v samem sistemu lahko poskusite najti možnost UAC (nadzor računa) in nastavite drsnik, ki je odgovoren za stopnjo zaščite v najnižjem položaju, shranite spremembe, znova zaženite sistem in izvedite namestitev.na novo Na splošno, če iTunes ni nameščen, takšne integrirane rešitve pomagajo v skoraj vseh situacijah, ko pride do napake namestitvenega programa. Edina stvar, na katero je treba posvetiti posebno pozornost, je prenos najnovejše različice glavnega programčka in začetek namestitve v imenu skrbnika.

Sorodne publikacije