Brisalci avtomobilov. Velikost brisalcev

Kot veste, morajo biti brisalci (brisalci) avtomobila občasno spremenjeni. Tudi, ko je čas, da to storimo, ni potrebno posebno znanje. Od umazanega ali izlitega dežja je vetrobransko steklo daleč od zaydesha. Torej, če čopiči prenehali, da se spopadejo s svojo glavno funkcijo: na steklo med njihovim delom ostaja neočiščena črt, tako da je čas za spremembo na nove. Tukaj imajo vozniki pogosto vprašanje, kaj izbrati optimalno obliko in velikost hišnikov, da se lahko bolje spoprimejo s svojo nalogo.

Opozoriti je treba, da se gostejši čistilci držijo površine stekla, boljši rezultat, v mnogih pogledih je odvisen od njihove zasnove: okvir, okvir ali hibrid.

Brisalci brisalcev

Ta vrsta brisalcev je osnova iz kovinskega ali kompozitnega materiala, ki drži ščetko s pomočjo tečajev. Ta zasnova, zahvaljujoč štirim vpenjalnim mestom, zagotavlja visoko gostoto oprijema in posledično dobro čiščenje stekla.
Vendar pa za tovrstne vremenske razmere zmrzal in sneg "brisalci" niso najboljša izbira. Dejstvo je, da je v zimskem času zibalna roka v krakih zgibov zamrznila in se ustavila, "rezilo" čopiča je pritrjeno v enem položaju in ne ponavlja zavojev stekla, zaradi česar je ostala nepoškodovana.


Vendar pa je v trgovinah z avtomobili mogoče najti "brisalce", katerih okvir je zaprt z gumijastim predpasnikom. Zahvaljujoč temu, premikajoči se elementi brisalcevzaščiteno pred prodiranjem vlage. Toda med vožnjo z visoko hitrostjo se njihova zmogljivost močno zmanjša. Zaradi pokrova postane taka krtača preveč okorna, pretok zraka pa ga dvigne iz stekla. Čistila za preproge veljajo za univerzalne in primerne za vsak avto, glavna stvar - vedeti, kakšna je velikost rezbarjev za določen model avtomobila.

Brisalci brez okvirja

Iz naslova je jasno, da v konstrukciji te vrste brisalcev ni nobenega okostja, ki ga nadomesti jeklena plošča, temveč igra vlogo vzmeti, ki stisne čopič na steklo.
Tak model ne ustvarja odpornosti proti protitoku zraka in je primeren za uporabo v vsakem letnem času. Samo v tem primeru je treba poznati potrebno velikost hišnikov. Dejstvo je, da jeklena plošča ne more ponoviti ukrivljenosti stekla, zato so takšna čistila izdelana in izdana pod določenimi znamkami avtomobilov.


Hibridna čistila za steklo

Ta vrsta brisalcev v bistvu predstavlja iste okvirne ščetke, le v izboljšani različici. Sam okostje je zaščiteno s plastičnim ohišjem, ki poleg zaščite oblikovalca čistega vozila igra tudi vlogo neke vrste spojlerja, zaradi katerega se "hibridi" odlično počutijo pri hitrosti brez izgube učinkovitosti.
Ta možnost je verjetno boljša: je vsestranska in vsestranska. Zato morate pri nakupu poznati samo velikost brisalcev. Vendar se je treba zavedati, da takšni brisalci vetrobranskega stekla bistveno presegajo svoje "protipostavke" po vrednosti.

Malo o materialih krtač

Krtače, praviloma,iz gume ali silikona. Druga možnost je dražja, vendar to ne pomeni, da je boljša. Silikon slabše očisti površino od vode in na steklu pusti tanek sloj vlage, ki zmanjša vidljivost. Toda proračun gume "rezila" popolnoma spopasti s to nalogo. Toda pri nakupu je vredno preveriti prisotnost grafitne prevleke na njihovi površini, ki izboljša drsenje na steklu. To lahko storite tako, da držite prst na čistilni površini, medtem ko mora sled na črni prah ostati na njih.


Velikost je pomembna

Doslej je vsak avtomobilizem v nenehnem in ostrem konkurenčnem okolju, zato poskuša diverzificirati paleto izdelkov, da bi zadostil potrebam kupcev. Nekatere od teh strojev se lahko poenotijo ​​med seboj, pri tem pa so medsebojno zamenljive. Na primer, velikost brisalcev serije VAZ "Samara" (VAZ-2108210921099 211321142115) je samo 510 mm, enaka dolžina pa so dani brisalcem, nameščenim na VAZ-21102111 in 2112.
Težje je uvažati avtomobile. Dolžina brisalcev ni odvisna samo od modela stroja, temveč tudi od leta izdaje. Na primer, velikost brisalcev Kia Rio v karoseriji limuzine, izdane od leta 2000 do 2004, je ustrezala: 533 mm - od voznikove strani, 457 mm - od potnika. In isti model, ki je bil izdelan od leta 2005 do leta 2013, že ima dolžino krtače 559 mm od voznika, od potnika (na desni) - 406 mm. Podobna situacija z drugimi tujimi avtomobili. Recimo, da je bila velikost brisalcev "Nissan Almer" hatchback izdaja od 1995-1999naslednje: 533 mm - levo, 483 mm desno in 356 mm zadaj. Od leta 2000 do 2005: 559 mm, 406 mm, zadnja stran ostane nespremenjena. Iz zgornjih primerov je jasno, da je treba pred nakupom novih ščetk natančno vedeti, kakšno dolžino proizvajalec priporoča za določen model avtomobila, saj je lahko celo v enem avtomobilu drugačna. Mimogrede, relativno novi modeli večdimenzionalnih brisalcev začel namestiti in na domačem "Lada". Torej je na "Kalini" velikost desne krtače 600 mm, leva pa le 400 mm. Pri Priori - 530 in 500 mm. Na Ladi Grant so hišniki enaki kot na Kalini. Toda na vseh treh modelih s potniške strani lahko postavite krtačo za 10 mm dlje, kot je priporočeno, saj ne bo slabše.

Ni vedno bolje

Mnogi vozniki menijo, da če brisalci avtomobilov nosijo dlje, kot je priporočeno, bodo zajeli večjo površino stekla in se bo zato pregled izboljšal. Pri nekaterih modelih je to res dovoljeno. V istem VAZ-u "Samara" namesto standardne 510-milimetrske krtače je možno s voznikove strani postaviti čistilec dolžine 530 mm, vendar mora potnik ostati priporočena velikost (510 mm). Vendar je v večini primerov takšna sprememba nezaželena.
Preveč dolgi brisalci so slabo pritisnjeni na površino, tako da ostanejo neočiščena območja. Poleg tega se lahko držijo med seboj in se držijo gumijastega tesnila iz stekla, ki ga poškodujejo. Z eno besedo, kupovanje brisalcev, je treba najprej natančno vedeti, kakšna je njihova priporočena velikost, in prednosti pri oblikovanju - to je primer posameznika.

Sorodne publikacije