Motor Kawasaki ZZR 250: fotografije, recenzije, specifikacije, lastnik ocene

Kawasaki ZZR 250 se je pojavil v oddaljenem letu 1990. To je bila zamenjava za zastarele modele GPZ /GPX 250R. Sprva se je motorno kolo prodajalo na Japonskem, v Evropi in Severni Ameriki. Model spada v razred »športno-turistični«. Članek bo kratek pregled Kawasaki ZZR 250 pregledov lastnikov tega modela. Treba je takoj opozoriti, da je to motorno kolo postalo prava legenda japonske gradnje motornih koles. Ampak ne bomo napredovali in začeli postopoma razumeti vprašanje.

Motorna enota

Kot motor Kawasaki ZZR 250 je proizvajalec izbral dvovaljni štiritaktni motor, ki je bil opremljen s tekočinskim hlajenjem, s štirimi valji, nameščenimi na štiri ventile. Delovna prostornina pogonske enote je bila 248 cm3. Motor je proizvedel trdne 40 konjskih moči (23 Nm navora). Maksimalno zmogljivost motorja je mogoče doseči v območju 9500-12500 vrt /min.


Omeniti je treba, da so bili motorji „Kawasaki“ (med vodilnimi proizvajalci motorjev na Japonskem) prvi opremljeni z enostavnimi in zelo zanesljivimi dvo-valjnimi motorji v nizkoogljičnih razredih. Možno je, da preuči podrobneje pristop drugih japonskih podjetij za ustvarjanje 250-kubičnih motornih koles razredov "šport" in "športni turizem" tistega časa. Kot osnova je bil vzet motocikel z volumnom motorja 400 "kock", nato pa se je motor zmanjšal za delovno prostornino in tudi nekoliko poenostavil "sprehod". Sčasoma se je pojavil motocikel, ki je bil podoben tiru, in njegova močje bilo približno 45 konjskih moči. Ta motorna kolesa so proizvajalca drago stala, zato je bil prisiljen preceniti tržno vrednost podatkov o motornih kolesih. Hkrati ti modeli niso imeli posebne zanesljivosti in so bili značilni relativno majhen vir motorja (zaradi neverjetne moči pogonske enote, majhnega volumna motorja in velikega števila valjev - več kot dveh).

Motorna kolesa "Kawasaki" so bila izdelana drugače. ZZR 250 je odličen primer tega. Model je bil zelo uspešen, se je razlikoval po zanesljivosti in že od samega začetka prodaje je postal priljubljen na vseh trgih. Kawasaki ZZR 250 že dolgo ni bil prečiščen zaradi tega, ker je bilo v njem vse v redu. Prvi popravki tega modela izhajajo iz leta 2007. Proizvajalec je bil prisiljen izboljšati model in ga prilagoditi posodobljenim zahtevam ekologije. Ni bilo druge vrste napredka v celotni izdaji modela! Veliko govori o tem.

Revolucija

ZZR 250 je hkrati ustvaril veliko hrupa. Dejansko v razredu ni imel vrednih tekmecev. Podjetje "Kawasaki" je uspelo ustvariti uspešen model. Kolo je zelo naklonjeno kupcem. Zelo presenetljivo je, da se drugi proizvajalci (zlasti japonski) dolgo niso ukvarjali z ustvarjanjem vrednega konkurenta za ta model motornega kolesa. Ta pasivnost konkurentov je seveda bila v rokah podjetja "Kawasaki". Toda tukaj bi bilo bolj zanimivo za kupca, da bi lahko izbiral med več proizvajalci, namesto da bi kupil ZZR 250 brez alternativ, čeprav navadnih motoristov ni bilo nobenih zahtevkov. To kolo je uspelo preseči čas!

Vzmetenje motornega kolesa

Kawasaki ZZR 250 ima lahek aluminijast okvir (prve različice motornega kolesa so imele jekleni okvir, po letu 1992 pa je bil zamenjan z aluminijastim okvirjem). Zelo vzmetenje motornega kolesa je izredno preprosto, je klasična teleskopska vilica, kot tudi progresivni Uni-Trak amortizer (s petstopenjsko prednastavitvijo). Zavore v modelnem disku (za eno-batno čeljust, sprednjo čeljustno čeljust). Ni nianse ali "počasnih" obeskov. Lahko jo označimo kot zelo preprosto in zelo zanesljivo. Volan je majhen, tako kot v skoraj vseh motornih kolesih razreda, vendar z nadzorovanjem zgodbe na višini.

Zunanjost zgodbe

Oblika motocikla je ohranjena v klasičnem japonskem športnem duhu. Za model so značilne gladke črte in oblike. Obstaja določena agresivnost v obliki motornega kolesa. Barva tovarne barve modela vrže v oči. Čeprav iz prvega pogleda na motorno kolo postane jasno, da je to model razreda "športno-turistični". Treba je povedati, da je kolo elegantno in agresivno v veliki meri zaradi specifičnih litih koles. Opozoriti je treba, da so bila pri prvih izdajah modela kolesa bolj zanimiva kot pri kasnejših modelih. Toda morda je to samo stvar okusa.

Kawasaki ZZR 250: Specifikacije

Ponovite za motor: motor ima delovno prostornino 248 cm3. Dvocilindrični štiritaktni motor ima moč 40 konjskih moči (23 Nm navora). Kot prenos je nameščen šeststopenjski ročni okvirprestavljanje Verižni pogon. Teža motornega kolesa je 146 kilogramov. Maksimalna hitrost Kawasaki ZZR 250 - 160 km /h, pospešek do prvih sto - 6 sekund. Obseg rezervoarja za gorivo - 18 litrov (na posodobljenih modelih, izdanih po letu 2000, se je prostornina rezervoarja zmanjšala na 17 litrov), suha teža motocikla pa "zrasla" za dva kilograma.

Konec obdobja ZZR

Nič ni večno. Kawasaki ZZR 250 je zamenjal zastarele modele in je sčasoma zastarel. Zadnja kopija tega motornega kolesa je izšla leta 2007. Leto kasneje pa je proizvajalec predstavil kupce naslednika tega modela, postal je Kawasaki Ninja 250R. Treba je omeniti, da je na sekundarnem trgu še vedno dovolj motornih koles ZZR 250. Zelo realno je najti motorno kolo v zelo spodobnem tehničnem stanju za sorazmerno skromno količino. Kupci izberejo ta model na sekundarnem trgu zaradi svoje neverjetne zanesljivosti, poleg tega so rezervni deli za Kawasaki ZZR 250 poceni in skoraj vedno na voljo, ali pa jih hitro dostavijo specializirane trgovine. Motorno kolo ni problematično.

Kawasaki ZZR 250: pregledi

Lastniki tega motornega kolesa so srečni ljudje. Vsaj takšen zaključek lahko naredimo z analizo pregledov tega motornega kolesa. Model se skoraj ne zlomi. Najpomembnejše pravilo, po mnenju lastnikov, je kompetentno in pravočasno vzdrževanje motornega kolesa ter uporaba kakovostnih rezervnih delov in tehničnih tekočin. Včasih lahko najdete odgovor, ki pravi, da motociklu manjka moč. To ni ravno tako, najverjetneje, ta pregled pustioseba, ki je že "premagala" 250-kubični razred in je čas, da razmisli o močnejšem in obsežnejšem motorju. ZZR 250 je zaradi svoje prostornine motorja zelo spodoben.

Stroškovna učinkovitost

Kawasaki ZZR 250, ki ga je uradno trdila ekonomičnost porabe goriva, je 32-49 litrov bencina na sto kilometrov poti. To je v teoriji, v praksi se izkaže, da je približno 45-60 litrov na sto kilometrov teka (povprečje). Toda natančna vrednost porabe goriva je vedno odvisna od načina vožnje, kakovosti bencina in učinkovitosti vašega motornega kolesa. V vsakem primeru motocikel ni preveč pohlepen, vendar ga tudi ni mogoče imenovati gospodarska basna, pri čemer je vse običajno brez presenečenj (prijetno ali neprijetno).
Opozoriti je treba, da je kolo zelo zvest ruskemu gorivu. To je zelo pomembno, saj so nekateri modeli motornih koles zelo občutljivi na slabo gorivo in vse to lahko privede do resnih težav z gorivnim sistemom zgodbe, vendar ZZR 250 ne bo imel takšnih težav.

Cene

Stare ZZR 250 lahko kupite danes za znesek od 2 do 25 tisoč dolarjev, če upoštevate možnosti iz tujine in brez uporabe Rusije. Če pogledate možnosti na našem trgu, potem bodo začeli z oznako 80 tisoč rubljev. Kot kaže praksa, modeli, ki ne tečejo v Rusiji, so v dobrem tehničnem stanju in dlje, zato lastnikom ne prinesejo nobenih skrbi. Vendar vsak izbere model za svoje cilje in finančne zmožnosti. Pri nakupu motornega kolesa, bodite pozorni na njegovo tehnično stanje, potem ne preživijo polovico motornega kolesa (ki v Rusiji inbrez tega ne predolgo), da bi odpravili vse pomanjkljivosti, ki so ostale od prejšnjega lastnika. V vsakem primeru, spet, rezervnih delov niso zelo drage, in motorno kolo napravo je precej preprosta, to je, obstaja možnost neodvisnega popravila zgodbo, brez zatekanja k specializiranih storitev, pod pogojem, da imate dovolj tehničnega znanja, potrebno orodje in ustrezne izkušnje.

Povzetek

Kdo bo ustrezal Kawasaki 250? Primeren je kot prvi motor ali kot kolo za vsak dan. Ne bo mogel sodelovati pri ekstremnih hitrostnih vožnjah (vendar razred 250-kubičnih motornih koles res ne uspe). To je pravi prijatelj za merjeno potovanje z visoko kakovostno pokritostjo za skromen denar. Na takšnem motociklu je povsem mogoče, da greš na dolgo potovanje. Ne bo preveč udobno, vendar je še slabše. Morda je to standard med japonskimi motorji v svojem razredu naenkrat in za ta denar. Mnogi ljubitelji motociklov pravijo, da so ta model kupili kot prvo pravljico za eno ali dve sezoni, vendar so jo nadaljevali pet ali več let. To motorno kolo je zelo živo in v njem je nekaj, kar pade v srce. Konec koncev so motoristi še vedno prodajali to kolo, deprimirali so srce in kupovali močnejši model. Vendar so ga nekateri motoristi zapustili v svojih garažah in kupili dodaten, močnejši motor.
Ko govorimo o tem kolesu kot opciji za začetnike, je za to vlogo najprimernejši Kawasaki ZZR 250. S to zgodbo boste imeli celoten nabor potrebnih občutkov: vasobčutite veter, cesto, vožnjo, adrenalin in hitrost. Model je primeren za usposabljanje vseh osnovnih načinov vožnje, vozniku pa je zagotovljen občutek zadovoljstva. Motocikel je za vas zelo prijeten in se lahko hitro prilagodi vašemu slogu vožnje, vašim navadam. Z njim boste hitro pridobili izkušnjo jahanja. Kawasaki ZZR 250 bo zagotovo padel v svetovno zgodovino. Za ves čas ustvarjanja motornih koles, obstaja zelo malo modelov, ki lahko preživijo trideset let brez kakršne koli resne tehnične nadgradnje. To je ena od tistih nekaj koles, ki jih lahko varno poimenujemo edinstvene!

Sorodne publikacije