Programska oprema za primerjavo datotek: pregled, značilnosti uporabe

Programi, ki lahko primerjajo dokumente, so lahko zelo koristni in vam bodo prihranili čas in trud. Veliko takšnih programov najdete na internetu, vendar ta članek predstavlja najboljše pripomočke za primerjavo dveh dokumentov.

ABBYY FineReader 14

ABBYY FineReader 14 je eden najboljših programov za primerjavo besedilnih datotek. S pomočjo tega pripomočka boste lahko našli razlike v besedilu med dvema različicama dokumenta. Zaradi FineReaderja vam ni treba dolgotrajno in brez napora ujemati vsake vrstice besedila. Funkcija »Primerjaj dokumente« lahko zazna razliko med različicami dokumentov v različnih oblikah datotek, vključno z dokumenti PDF, Word in še veliko več. Tu so najbolj impresivne funkcije, ki so priložene temu programu:
 • Z ABBYY FineReader 14 lahko samodejno primerjate datoteke, ki vam bodo prihranile čas in moč.
 • Ta programska oprema vam omogoča, da v nekaj sekundah odkrijete vse razlike v besedilu med dvema različicama istega dokumenta.
 • FineReader je neverjetno intuitiven pripomoček, zaradi katerega je zelo primerljivo primerjati dva besedilna dokumenta.
 • Z uporabo programa FineReader boste lahko primerjali dve različici besedila v dokumentih različnih formatov, vključno z datotekami Microsoft Office, dokumenti PDF, skeniranimi dokumenti in drugo. Seveda boste lahko primerjali datoteke iste vrste.
 • ABBYY FineReader 14 podpira primerjavo besedil v 35 jezikih. Program lahko samodejno določi jezik dokumenta. Med dokumenti ni razlikebo ostal neopažen.
 • FineReader izpostavlja neskladne elemente obeh dokumentov in ima besedila, ki mejijo drug na drugega, zaradi česar je preprosto opaziti razlike v datotekah.
 • Označeni so samo posamezni elementi, ki poudarjajo vsebino vsebine, razen manjših razlik.
 • Rezultat primerjave datotek se lahko shrani v formatih Word ali PDF, manjše razlike pa je mogoče pred shranjevanjem prezreti in odstraniti.


  ExamDiff

  ExamDiff je brezplačna programska oprema za primerjavo datotek, ki lahko samodejno zazna razlike v dokumentih. Program je združljiv s sistemom Windows in je idealen za primerjavo datotek. Je enostaven za uporabo in ima številne uporabne funkcije:
 • Z uporabo te programske opreme lahko primerjate mape in binarne datoteke.
 • Lahko se izvede tristranska delitev in združevanje, kakor tudi urejanje datotek znotraj primerjalnih področij.
 • Izberete lahko skladnjo in prezrete komentarje.
 • Ni treba navesti imena obeh datotek. Vse kar morate storiti je, da vnesete ime mape, ki vsebuje eno od datotek za primerjavo.
 • Programska oprema ima funkcijo avtokonfiguracije, ki lahko zapomni ujemanje parov datotek.
 • ExamDiff lahko samodejno zazna spremembe datotek in zahteva ponovno primerjavo dokumentov.
 • Imate tudi funkcijo povleci in spusti, ki vam omogoča, da v programsko okno povlečete eno ali dve datoteki.
 • Program ima popolnoma prilagodljiv filter za podaljšanje datotek.
 • WinMerge

  Kaj je ta program? WinMerge je programska oprema za primerjavo in združevanje dokumentov v sistemu Windows. Program lahko primerja datoteke in mape ter prikaže rezultate primerjave v vizualni in razumljivi obliki.


  Tukaj so najboljše funkcije, vključene v to programsko opremo:
 • WinMerge podpira Windows in ima vmesnik z zavihki.
 • To je prilagodljiv urejevalnik s poudarjanjem skladenj, oštevilčenjem vrstic in prenosom besed.
 • WinMerge lahko kaže tudi razlike v dveh vertikalnih področjih.
 • Datotečni filtri omogočajo izključitev in vključitev različnih elementov.
 • Program lahko primerja tudi datoteke ene mape, ki lahko vključujejo podmape.
 • Primerjalni rezultati so predstavljeni kot drevo.
 • Druge bistvene značilnosti vključujejo integracijo lupine, podporo za vtičnike, lokaliziran vmesnik in spletno vodenje.

  Araxis Merge

  Araxis Merge ima dve različici. Pomembno je omeniti, da samo profesionalna različica zagotavlja tristransko primerjavo, povezovanje in vse povezane funkcije. Po drugi strani pa je standardna različica enaka, vendar ima le dvosmerno povezavo in primerjavo.
  Tu so še druge funkcije, ki so vključene v ta program:
 • Nakup licence bo omogočil uporabo obeh različic Merge.
 • Velike datoteke boste lahko primerjali s 64-bitno različico programa in izkoristili boste lahko ogromno količino pomnilnika, ki je na voljo v 64-bitnih sistemih.
 • Določite lahko brisanje, vstavke in vse vrste sprememb vrazlične različice izvorne kode, pa tudi konfiguracije, besedilne in spletne datoteke.
 • Program vam omogoča, da prihranite čas tako, da neposredno prenesete in primerjate priljubljene oblike datotek.
 • Lahko tudi kopirate besedilo iz drugih aplikacij in ga prilepite v okno za primerjavo besedil.
 • GroupDocs

  GroupDocs omogoča razvijalcem, da zlahka izboljšajo svoje spletne, računalniške in mobilne aplikacije ter omogočajo prikazovanje, komentiranje, pretvorbo, primerjavo in združevanje dokumentov.
  Tu so najboljše funkcije, ki so vključene v GroupDocs:
 • Konsolidirano poročilo o razlikah boste lahko dobili tako, da primerjate dve različici istega dokumenta z API-jem za primerjavo datotek na kateri koli aplikaciji več platform.
 • Primerjava GroupDocs .NET je namenjena za Windows aplikacije in vse vrste aplikacij, ki temeljijo na .NET Framework 2.0 ali novejših.
 • ​​
 • Prenesete lahko brezplačno preskusno različico tega programa, da vidite, ali deluje za vas.
 • Total Commander

  Kot aplikacija za primerjavo datotek lahko uporabite Total Commander. Kaj potrebuje Total Commander? To je eden najboljših pripomočkov za delo z različnimi datotekami. Total Commander vam omogoča, da naredite dva dejanja z datotekami in mapami v dveh klikih in lahko primerjate dva dokumenta s tem programom. Rezultat primerjave bo poudarjen v barvi ozadja, v sosednjih oknih pa se bosta odprli dve datoteki, kjer jih bo lažje urejati. Total Commander lahko uporabite tudi kot program za sinhronizacijo datotek. Naredi toV meniju "Ukazi" lahko uporabite "Sinhroniziraj imenike".

  Windows Command Prompt

  Če želite le primerjati datoteke brez urejanja, lahko uporabite standardni ukazni ukaz Windows 8. Če želite to narediti, pojdite v meni Start, v polje za iskanje vnesite cmd in zaženite najdeno aplikacijo cmd.exe. Nato vnesite ukaz fc /N X Z, kjer je X pot do prvega dokumenta (na primer C: Documentstext1.txt), in Z je pot do drugega (na primer C: Documentstext2.txt). Rezultat mora biti naslednja vrstica: fc /N C: Documentstext1.txt C: Documentstext2.txt.

  Po vnosu vrstice pritisnite Enter za začetek preverjanja datoteke. Če je v datotekah malo razlik, bo ta metoda pomagala odkriti, vendar pa je z velikim številom razlik med dokumenti bolje prenesti drug program.

  Notepad ++ z vtičniki

  Notepad ++ je program, ki vam omogoča urejanje besedilnih datotek. Podpira veliko število programskih jezikov in je primerna tako za programerje kot za tiste, ki nimajo skromne funkcionalnosti standardnega "Beležnice". Poleg glavnih funkcij lahko Notepad ++ uporabite kot program za primerjavo datotek. Res je, da morate za to namestiti vtičnik. Po namestitvi vtičnika v Beležnico lahko primerjate datoteke, ki vas zanimajo. Rezultati bodo prikazani na dveh ločenih ploščah, posamezni elementi pa bodo označeni v različnih barvah. Če želite, lahko uredite datoteke in shranite spremembe. Program lahko prenesete brezplačno, tu je tudi različica Beležnice v ruskem jeziku.

  Razpršenost

  Razpršenost je bila zasnovana posebej zaprimerjava kod. Podpira desetine programskih jezikov in samodejno uporablja osvetlitev ozadja, ko prepozna jezik. Žal v programu ni mogoče izklopiti barvne lučke, nekaterim uporabnikom pa ni všeč pretirana uporaba barv, ki ovira delo. Program podpira tudi združevanje in urejanje izbranih datotek.

  AptDiff

  AptDif je program za primerjavo datotek v sistemu Windows. Ko zaženete pripomoček, se pojavi okno, s katerim lahko izberete dve datoteki za primerjavo. Po tem se v vmesniku prikažeta obe izbrani datoteki. Aplikacija uporablja barve za označevanje dodane, oddaljene ali spremenjene vsebine v kateri koli datoteki. Če želite, lahko okna preklopite iz navpičnega v vodoravno in uredite eno ali obe datoteki neposredno v oknu programa.

  DiffMerge

  DiffMerge ne prikaže pogovornega okna za izbiro datotek ob zagonu. Za začetek morate v meniju Datoteka izbrati enega od podprtih načinov. Diff File in Merge delata podobno kot druga orodja za primerjavo datotek. Ko izberete parameter Diff, sta obe datoteki prikazani drug poleg drugega. Program uporablja rdečo barvo za označevanje razlik med dvema izbranima datotekama. Datoteke v programu lahko uredite, izvozite razlike ali uporabite orodje za spajanje, da združite podatke. Po drugi strani pa Folder diff primerja datoteke v izbranih mapah in dodeli enake in ločene dokumente.

  KDiff3

  Še enaprogram za primerjavo datotek. Ko se KDiff3 zažene, se prikaže okno, ki se uporablja za prenos ene, dveh ali treh datotek za primerjavo. Odprte datoteke so prikazane ena poleg druge. Program uporablja barve za prikaz sprememb na obeh straneh. Preprosto črno-belo besedilo označuje enake črte ali znake, zelena, modra ali rdeča pa kažejo, da se vsebina ne ujema z drugo datoteko. Poleg možnosti medsebojnega primerjanja datotek lahko izbrano vsebino kombinirate tudi na različne načine. Na primer, nastavite lahko prednost vsebine v eni od datotek ali konfigurirate program tako, da samodejno odpravi večje razlike, da prihranite čas.

  Meld

  Za delo v programu Meld morate namestiti Python 2 v računalnik. Meld deluje s Python 2 in namesti potrebne komponente, če med namestitvijo ne izbrišete potrditvenega polja. Programska oprema podpira dvosmerno in trismerno primerjavo datotek in map. Poudarja razlike med prenesenimi datotekami neposredno in uporablja barve za vizualizacijo v oknu vmesnika. Večina podobnih programov Meld razlikuje način vizualizacije rezultatov primerjave. Povzetek je predstavljen v obliki povezanih blokov v obeh datotekah. Meld podpira združevanje datotek in številne druge možnosti, kot so zavihki, za prenos več primerjav hkrati.

  Sorodne publikacije