Vsi načini za odpravo vrzeli med besedami v "Vardo"

Če se soočate s problemom, kot je dolga razdalja med besedami med uporabo Warda, vam bo ta članek pomagal rešiti te neprijetnosti. V njem bomo govorili ne samo o tem, kako odstraniti vrzel med besedami v "Vardo" različici 10, ampak tudi o razlogih za pojav takšnih artefaktov. Oglejmo podrobno njihovo naravo in navedli bomo tri načine odločitve. Mimogrede, naslednje metode bi morale delovati na druge različice programa, vendar morda z nekaj odtenki.

Poravnava po širini

Prvi razlog v čakalni vrsti, ki je najpogostejši med uporabniki, je nepravilna poravnava po širini. Zdaj bomo podrobno analizirali vse in pokazali, kako premostiti vrzel med besedami v Vardo v tem primeru.


Najprej govorimo o naravi videza. Velike vrzeli se lahko pojavijo, ker program nepravilno prikaže vsebino dokumenta. To je problem oblikovanja. Vendar je treba opozoriti, da je problem oblikovanja neposredno odvisen od uporabnika. Toda ne bojte se, ta odtenek je mogoče zlahka popraviti. Obstajata dva načina, kako jo rešiti. Prva metoda ne ustreza vsem, če pa ne želite, da je besedilo poravnano po širini, ga poravnajte na levem robu. To bi lahko odpravilo težavo. Vendar ta metoda še vedno ne deluje vedno. Če ne deluje, bodite pozorni na spodnjo metodo.


Drugi način je zamenjava ročnih velikih kratkih prehodov. To je enostavno. Za vasmorate označiti velik prostor in pritisniti CTRL + SHIFT + SPACEBAR. Ta kombinacija in postavi kratek prostor.

"Konec črte"

Torej, prvi način za odpravo vrzeli med besedami v "Vardo", smo se naučili, in tudi našel prvi razlog - napačno poravnavo v širino. Ampak, če razlog ni v tem, potem vam zgornja metoda ne more pomagati. Potem boste morda imeli problem z neprincipeljskim znakom "konec vrstice". Razumimo, kaj storiti v tem primeru. Ko pritisnete SHIFT + ENTER, se pojavi znak "Konec vrstice". V tem primeru program ne izdela odstavka, ampak se preklopi na drugo linijo, ki se razteza čez širino. Zaradi tega obstaja veliko vrzeli.
Za rešitev tega "problema" morate najprej vključiti prikaz nevidnih znakov. To naredite s pritiskom na ustrezen gumb v programu. Njegovo lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
Vklopite zaslon, videli boste vse nevidne znake v besedilu. Zanima nas samo ena - ukrivljena puščica, usmerjena na levo (enako kot tipka ENTER). Zdaj jo morate izbrisati. Ko to naredite, bo besedilo normalno. Tu smo tudi ugotovili, kako odstraniti vrzel med besedami v "Vardo", če želeno besedilo v širini.

Simbol za tiskanje "Tabulacija"

Težava je lahko tudi v drugem znaku za tiskanje - v "Tabulations". Ta znak se vnese, ko pritisnete tipko TAB. Ugotovimo, kako premostiti vrzel med besedami v Vardo o tem vprašanju.


Kot ste to storili zadnjič,morate omogočiti prikaz nevidnih znakov. Šele zdaj, bodite pozorni na simbol puščice, usmerjen na desno - to je simbol tabeliranja. Tokrat vam ni treba izbrisati, vendar ga morate zamenjati z običajnim prostorom. V ta namen izberite znak in pritisnite SPACEBAR. Po izvedbi manipulacijskih podatkov z vsemi zavihki boste odpravili težavo.
To je bil zadnji razlog in zadnja možnost, kako odstraniti veliko odstopanje med besedami v Vardo. Kaj pa, če so ti znaki v besedilu preveč? Navsezadnje jih bo nekaj želelo ročno očistiti. Zdaj pa se pogovorimo o tem.

Hitra zamenjava vrzeli med besedami

Vsi so verjetno seznanjeni s funkcijami v programu "Ward", ki se imenuje "zamenjava". Uporabili ga bomo sami. Za začetek odprite okno. To storite na zgornji plošči ali s pritiskom na CTRL + H. Preden boste imeli okno, ki ga potrebujete za vnos: "Najdi" in "Zamenjaj". Kot lahko preprosto uganete, morate v polje "Najdi" vnesti znak tab. V ta namen vklopite nevidne znake v »Vorde« in jih s kopiranjem zavihka vstavite v polje »Najdi«. In v drugem polju vnesite preprost presledek.
Ko končate s kuhanjem, kliknite "Zamenjaj vse". Po tem se zamenjajo vsi nepotrebni znaki v dokumentu, ne boste več opazili velikega odstopanja med besedami. Članek je predstavil vse načine za odpravo vrzeli med besedami v Vardo. Vendar pa niso med seboj povezani, če steste se odločili rešiti ta problem, uporabite vse tri metode, eden od njih bo pomagal na kakršen koli način.

Sorodne publikacije