Pentium G2020 - procesor: specifikacije

Intelovi procesorji se razlikujejo po svoji arhitekturi in visoki kakovosti uporabljenega materiala za proizvodnjo. Značilnosti procesorja G2020 so dokazljive. Ta procesor je lep moderni model, ki ima vgrajeno grafično jedro. Ta dodatek omogoča sprejemanje video signala brez uporabe diskretnih grafičnih vmesnikov. Na splošno je naloga procesorja organizirati delo celotnega sistema, ki deluje kot "možgani". Glede na značilnosti procesorja G2020 ni slabši od svojih konkurentov iz ATI.

Splošne značilnosti procesorja

Tako je polno ime procesorskega modela Intel Pentium G2020. Priključek, ki je potreben za priključitev tega modela na matično ploščo, ustreza formularju 1155. Glede na značilnosti procesorja G2020 se lahko uporablja kot standardni namizni računalnik in v strojni opremi strežnika.


Ta procesor podpira protokole do različice SSE 4.2 in ima tudi popolno zaščito pred virusi. Poraba energije je 55 vatov, najvišja temperatura pa doseže oznako 68? Procesorji Pentium G2020 uporabljajo posebno tehnologijo, ki zmanjšuje količino porabljene energije in s tem odvaja toploto. Procesor G2020 deluje na frekvenci 3 GHz - in je samo nominalna frekvenca. Na žalost bo ostala enaka, saj Pentium G2020 ni namenjen za overclocking. Vsebuje dva jedra, ki podpirajo predpomnilnik tretje ravni. Kot modelprocesor druge generacije se imenuje Ivy Bridge.


Integrirano grafično jedro

Grafični procesor je zasnovan za prikaz slike na zaslonu. Lahko je vdelana v matično ploščo ali v procesor. Prav tako obstaja možnost priključitve diskretnega video vmesnika, vendar je v tem procesorju že vgrajeno grafično jedro. G2020 je procesor vtičnice 1155, ki ima vgrajen grafični adapter. Znano je, da ta vrsta grafične kartice nima lastnega pomnilnika za shranjevanje videa, zato ta vir črpajo iz zalog RAM-a. Največja količina RAM-a, ki jo lahko dodeli grafični pretvornik, je 1700 megabajtov. S tako zalogo video pomnilnika grafične kartice CPU lahko deluje na 650 MHz. Vgrajene grafične kartice ne morejo zagotoviti maksimalne zmogljivosti pri zahtevnih aplikacijah, saj številni parametri upirajo zmogljivostim procesorja. Vendar pa lahko video adapter v tem modelu zagotovi delo s tremi monitorji, ki ne presegajo 2560 x 1600. In to je, če monitor priključite prek priključka DisplayPort. Pri povezavi prek HDMI, kot pri VGA, se ločljivost zmanjša na 1920 x 1080.

RAM

Sposobnost računalnika, da se odzove na zahteve uporabnikov, je odvisna od RAM-a. Zato je večji volumen pomnilnika, hitrejši bo zagon sistema, izvajanje aplikacij in izmenjava podatkov med procesorjem in trdim diskom.
Vrsta pomnilnika v procesorju G2020 uporablja DDR3. Lahko ročaj RAM od 1066 do1333 MHz. Funkcije telefona G2020 omogočajo delo v dveh tokovih. Skupna količina gigabajtov v količini pomnilnika RAM ne sme presegati 32.

Paket in velikost

Procesor Pentium G2020 je predstavljen v standardni škatli za procesorje, vendar hladilni sistem ni vključen v komplet. Tudi na škatli je prikazana funkcija kompleta, ki ustreza oznaki OEM. Mere procesorja z zaščitno embalažo - 37 x 50 x 37 mm Zaščitna embalaža je prozorna plastična torbica, ki omogoča, da je procesor zaščiten pred poškodbami zaradi zunanjih dejavnikov.

Nasveti za delovanje procesorja

Procesor je med tremi najpomembnejšimi komponentami za namizni računalnik, zato je na tebi odgovorno. Ob pozornem proučevanju tega modela, lahko razumete, kakšen konektor, in, ustrezno, izberite ustrezno matično ploščo. Potrebno je, da so njihovi parametri glede pomnilnika in delovnih frekvenc enaki, sicer računalnik preprosto ne bo deloval. Termopast je treba pravočasno zamenjati, to je vsaj enkrat letno. Thermopaste zagotavlja popolno odstranitev toplote iz procesorja in služi kot polnilna snov med procesorjem in radiatorjem. V nastavitvah BIOS-a lahko vidite vse parametre osrednjega procesorja in njegove možnosti za overclocking. Če take funkcije ni, potem ni vredno eksperimentirati, saj lahko povzroči preobremenitev čipa. Posebno pozornost si zasluži hladilni sistem, kot vnima celotnega sklopa tega procesorja. Izbira hladilnika mora temeljiti na parametrih procesorja, ki se nanašajo na porabo energije in količino toplote. Priporočljivo je, da vzamete hladilnik s štirimi kontakti, saj je dodatni stik sposoben zagotavljati hlajenje.

Sorodne publikacije