Infrardeči vmesnik za pametni telefon: Kaj je všeč? Infrardeča vrata

IR - kratica fraze infrardečega vmesnika. Ime izrecno navaja tehnologijo, na kateri je naprava izvedena. Prvi prototipi infrardečih vrat so se pojavili v devetdesetih letih. Vrata so izvedena kot sprejemnik in oddajnik svetlobnih valov v infrardečem območju, svetloba pa ima valovno dolžino od 850 do 880 nm. Ta razpon je zunaj vidnega spektra človeškega spektra, zato ne moti in je preprost za uporabo. Infrardeče sevanje iz infrardečega vmesnika je popolnoma neškodljivo, tako da ne morete razmišljati o posledicah njegove uporabe.


Kot je bilo prej uporabljeno infrardeče pristanišče

V dobi telefonov s tipkami brez operacijskega sistema, ko je bil internet zelo majhen odstotek prebivalstva, so infrardeča vrata skupaj s tehnologijo Bluetooth postali glavni način distribucije informacij med napravami. Deloval je tako: morali ste izbrati datoteko na vaši napravi in ​​nato v možnostih za izbiro prenosa prek infrardečega vmesnika. Nato sta bila dva telefona položena drug na drugega na razdalji enega palca ali manj. Zdaj smo morali samo počakati, da se postopek prenosa podatkov prek pristanišča zaključi. Hitrost prenosa in količina prenesenih informacij sta bili zelo nizki.
Kmalu so se bluetooth in brezžični internet začeli razvijati veliko hitreje in zatreti infrardeči vmesnik. Vendar o tem niso pozabljeni, ampak nasprotno - našli so novo, bolj logično aplikacijo. Natančneje, pozabljeni stari. Dejstvo je, dadolgoletni infrardeči spekter se uporablja v nadzornih ploščah doma. Glede na težnjo po opremljanju pametnih telefonov z vse več funkcij, ni presenetljivo, da je IR priključek padel tudi v nekatere modele pametnih telefonov. Eden od najbolj priljubljenih predstavnikov takih naprav je bil Xiaomi Redmi Note 2 - kitajski vmesni pametni telefon.

Xiaomi Redmi Note 2 primer infrardečega vmesnika za pametni telefon

Xiaomi, kitajsko podjetje, redko poskuša neodvisno preskusiti nove ideje v digitalni tehnologiji in preprosto sledi splošnim težnjam prodaje na račun naprav z nizko ceno. Ampak še vedno obstajajo izjeme. Na primer, več modelov pametnih telefonov tega podjetja se ponaša z infrardečim vmesnikom za neposreden nadzor tehnologije. Pojasniti je treba, da gre za gospodinjski aparat, kot so televizor, klimatska naprava ali celo "pametni" multiver.
Xiaomi Redmi Note 2 ima tovarniško nameščeno aplikacijo Mi Remote, ki je zvezdišče za nadzor delovanja naprav prek infrardečega vmesnika. Nekateri ljudje ne razumejo pomena te tehnologije, raje imajo 10 nadzornih plošč za vsako napravo, namesto ene same in celo znotraj pametnega telefona. No, vedno bodo tisti, ki želijo priti v avto, ker je to izbira vsakogar. Toda v tem članku nas bo vodila misel, da je infrardeča vrata na telefonu dobra in priročna.

Prilagodite infrardeči vmesnik na pametnem telefonu

Program za infrardeča vrata Mi Port je konfiguriran brez veliko dela. Poglejmo ta proces:
 • Prepričajte sev napravi imate internetno povezavo.
 • Vključite napravo, za katero želite nastaviti infrardeči vmesnik.
 • V meniju Mi Remote kliknite znak plus v zgornjem desnem kotu zaslona.
 • To bo odprlo posebno okno, v katerem boste morali izbrati vrsto povezane naprave in blagovno znamko proizvajalca, nato pa izberite ime naprave.


  Naslednji korak bo izbrati kode daljinskega upravljalnika za napravo, s katero se želite povezati. Ne bojte se, da vam ni treba ročno izbrati kode, pač pa morate pametni telefon pripeljati na pravo napravo in nato pritisniti gumb Mi Remote. Po prejemu ustreznega signala - ustavite pritisk na gumb na pametnem telefonu in potrdite svoje namere v menijski vrstici Mi daljinskega upravljalnika. Včasih se lahko zgodi, da bo treba takšno operacijo večkrat ponoviti. V povprečju potrebujete tri ponovitve za uspešno povezavo. To je vse, zdaj lahko preprosto in preprosto upravljate vse naprave v pametnem domu.

  Kaj so pametni telefoni z infrardečimi vrati?

  Nekatera podjetja, kot je Apple, stavijo na popolnoma optimizirano vgrajeno programsko in strojno opremo. Nekatera druga podjetja, ki imajo nekoliko manj sredstev, si ne morejo privoščiti, da bi več let porabili za "popolno programsko opremo" in se trudijo, da bi se zbrali z računom nestandardnih rešitev strojnega dela pametnega telefona. Zasloni s sliko v razsutem ali polovičnem formatu, prilagodljiv zaslon, sprejem televizijskih signalov - vse to so pogosto "čipi" zaradi "čipov". ZatoMnogi ljudje so pametne telefone dojemali z infrardečim vmesnikom na enak način kot redno trženje. Če pa še vedno uporabljate IR vmesnik v telefonu in se odločite, kaj potrebujete, potem razmislite o nakupu naprave s prisotnostjo take funkcije. Na srečo nam lahko to omogoči veliko število proizvajalcev in velika serija. Torej, pojdimo na seznam glavnih kandidatov za nakup pametnega telefona z infrardečim vmesnikom:
 • ASUS ZenFone 3 Deluxe.
 • HTC One ME.
 • Huawei P9 Plus.
 • Ulefone Power.
 • Lenovo Vibe X3.
 • Xiaomi Mi5.
 • LG G5.
 • Samsung Galaxy S6.
 • LeEco Le Max 2.
 • Z lahkoto lahko najdete tehnične značilnosti vsakega od njih in si lahko ogledate tudi preglede in primerjave v Utoubu. Vendar ste lahko prepričani, da vsak od teh vodilnih sistemov podpira tehnologijo infrardečega vmesnika.

  Programi za delo z infrardečim vmesnikom

  Prednost odprtega operacijskega sistema je, da lahko proizvajalci tretjih oseb popolnoma razvijejo in ponudijo svoje aplikacije za delo s strojno pakiranimi napravami. Infrardeči vmesnik ni bil izjema, tako da lahko v Googlu Play Market najdete veliko programov, bistvo katerih je uporaba univerzalnega daljinskega upravljalnika prek infrardečega vmesnika. Vsekakor boste morda potrebovali eno od teh aplikacij tretjih oseb, če želite na primer povezati z nekaterimi redkimi modeli televizorjev ali sistemi inteligentne razsvetljave. ASmart IR Remote - najboljša aplikacija, ki jo ponujajo razvijalci drugih tehnologij za infrardeča vrata. Je vsestranski, tako da lahko preprosto poberete kode inpovežite se s klimatsko napravo, daljinsko nadzirajte delo spletne kamere, projektorja itd.
  Poleg te aplikacije je aplikacija AnyMote Universal Remote precej dobra. V njem lahko na istem zaslonu upravljate gumbe različnih naprav, s čimer ustvarite svoj univerzalni daljinski upravljalnik. Strinjam se, da to zelo poenostavlja življenje. S takšno aplikacijo izguba standardnega daljinskega upravljalnika ali njegov neuspeh ne bo več rok. Posebna storitev IFTTT v tej aplikaciji vam bo pomagala pri ustvarjanju večstopenjskih akcijskih scenarijev. To pomeni, da lahko z enim pritiskom na gumb rešite več vaših dnevnih opravil naenkrat. Aplikacija podpira skoraj 900.000 naprav za povezovanje.

  Če je pametni telefon že kupljen, vendar bi bilo zaželeno, da bi imel infrardeči vmesnik

  .Ta težava seveda ne bi mogla ostati neopažena. Zato so Kitajci začeli izdelovati zunanjo dodatno opremo za mobilne naprave, ki so povezane prek USB-ja ali celo prek vtičnice za slušalke! Lastniki naprav na iOS-u lahko uživajo tudi v tem scenariju, saj je njihov operacijski sistem razvil tudi zunanja IR vrata.

  Če povzamemo

  Dandanes opremljanje pametnega telefona z infrardečim vmesnikom verjetno ne bo nekaj čudnega in njegova korist je vprašljiva, če uporabljate gospodinjski aparat malo. Ena stvar, ki jo lahko zagotovo rečete, je, da sami ugotovite, ali je ta funkcija ključnega pomena za nakup ali ne, nato pa si oglejte prisotnost vmesnika IR v telefonu. To je zaradi priložnostiMožnost preplačila ni potrebna, vendar vedo, kako uporabiti infrardeči vmesnik, lahko močno poenostavi življenje.

  Sorodne publikacije