Kako narediti odstavke v "Vardo": tri načine

Kadar je dokument strukturiran in ima dobro izjavo kot celoto, lahko bralec z lahkoto vodi besedilo, kar olajša branje. Ko je dokument lepo prebrati, to pomeni, da je besedilo dobro oblikovano. Oblikovanje veliko v "Vardo", vendar v tem članku bo kršen edini - odstavek. Imenuje se tudi rdeča črta, ki bo v tem besedilu občasno izdelana. Na žalost le malo ljudi ve, kako so odstavki napisani v "Vardo", ali pa vedo, vendar vse narobe počnejo. V članku bomo preučili vse tri načine: z uporabo ravnila, zavihka in menija Odstavek. Imajo vlogo enega in istega, vendar je pristop do vsakega od njih drugačen. Torej, preberite ta članek do konca, da izberete način za sebe.


Odstavek z ravnilom

Kot je navedeno zgoraj, se odstavki v "Vardo" lahko izvedejo na tri načine. Zdaj se bo upošteval prvi - z uporabo ravnila. Ta metoda je zelo enostavna za uporabo, vendar še vedno ni dovolj priljubljena. Najverjetneje je to zaradi svoje netočnosti - dolžina odstavka je določena na očesu, če pa vam to ni pomembno, ga lahko varno uporabljate. Najprej morate ugotoviti, kje je isti vladar. Dejstvo je, da je včasih privzeto odstranjeno in mora biti vključeno. Če želite to narediti, izvedite tri preproste korake:
 • Pojdite na program na zavihku Pogled.
 • Poiščite območje z oznako "Prikaži".
 • Označite polje poleg "Ravnilo".
 • Če steUporabite "Ward" različico 2003, potem morate klikniti "View" in na seznamu izberite "Ruler".


  Opredelitev drsnikov na ravnilu

  Torej je postalo jasno, kako vklopiti ravnilo, vendar jih malo ve, kako ga uporabiti. Da bi pravilno napisali odstavke v "Vardo", je treba podrobno določiti vsak drsnik na njem. Kot je enostavno uganiti, morate uporabiti ravnilo, ki se nahaja na vrhu. Na njej so samo 4 drsnika - 1 na levi, 3 na desni. Zanimajo nas tisti drsniki, ki se nahajajo na desni strani. Ogledate si jih lahko na spodnji sliki.
  Začnimo od spodaj. Drsnik v obliki majhnega pravokotnika vpliva na odmik besedila od levega roba. Priporočljivo je, da ga preizkusite zdaj tako, da ga premaknete levo ali desno. Samo ne pozabite poudariti celotnega besedila ali potrebnega dela besedila. Srednji drsnik je odgovoren za izvedbo. To pomeni, da se bodo vse vrstice, razen prvega odstavka, premaknile na desno. Preverite lahko tudi sami.

  Odstavek naredimo z ravnilom

  In tu smo dosegli vrh drsnika. On je tisti, ki ga potrebujemo. Če jo premaknete, naredite zamik prve vrstice odstavka - določite velikost rdeče črte. Odstavek lahko premaknete v desno in levo, odvisno od vaših želja. Kot je navedeno zgoraj, ta metoda ne omogoča natančnega določanja rdeče črte. Z ravnilom lahko samo grobo nastavite zamik. Toda zaradi jasnosti je ločitev. Vsaka številka je en centimeter.

  Odstavek s tabeliranjem

  Prvi način, da naredimo odstavke v "Vardo", smo že upoštevali, zdaj gremo na naslednje - na tabeliranje. Ta metoda, tako kot prejšnja, ne daje 100-odstotne natančnosti in večinoma izgubi ravnilo, vendar je ni mogoče omeniti. Z njim lahko takoj odstopite od levega roba in s tem označite rdečo črto. No, zdaj se približajmo vzroku.
  Tabulacija se izvede s pritiskom na ustrezno tipko TAB. Lahko ga kliknete in ga vidite sami. Grobo rečeno, ko se potisne, se postavi ena velika vrzel. Toda, če postavite takšen prostor pred prvo vrstico odstavka, bo vizualno izgledal kot nova vrstica. Kar se tiče slabosti te metode, je edinstvena, vendar odločilna. Če je besedilo, ki ste ga vnesli, precej obsežno, potem v vsakem odstavku ne bo ene rdeče črte. To bomo morali narediti metodično v vsaki od njih. Zato je lažje uporabiti ravnilo ali meni "Odstavek", o katerem bomo zdaj govorili.

  Odstavek z uporabo menija "Odstavek"

  Zdaj bomo naredili odstavek v izdaji Vordi 2007, vendar to ne pomeni, da ta metoda ne bo primerna za druge različice, morda obstajajo nekatere razlike. Torej, najprej moramo priti do menija "Odstavek". To lahko storite na več načinov s klikom na ustrezno ikono, katere lokacijo lahko vidite na spodnji sliki.
  Ali s klikom na PCM v besedilu in izbiro "Section" v meniju.
  V meniju "Odstavek" je v prvem zavihku polje, imenovano "zamik", za katerega je natančno potrebno.Bodite pozorni na zgornji spustni seznam, ki je napisan "prva vrstica:". S klikom na to možnost boste dobili možnosti za izbiro "(ne)", "zamik" in "videz". Brez izbire - nič se ne bo zgodilo, govor - premaknite vse črte, razen prve v odstavku, ampak umik - za premik prve vrstice, ki jo potrebujemo. Izberite jo v polju desno, da vnesete svojo vrednost. Tako lahko natančno nastavite parametre odstavka.

  Interval med odstavki spreminjamo

  Interval med odstavki v "Vardo" se opravi v istem meniju "Odstavek", zato se ne mudi, da ga zapustite. Bodite pozorni na polje "Interval", natančneje - na levi strani. Obstajata dva števca: "Pred" in "Po". Če določite vrednost, boste določili prostor med odstavki. Mimogrede, vse zgoraj navedene metode 100% naredijo odstavek v "Vardo" 2010. Interval med odstavki je enak.

  Sorodne publikacije