Kako najti naslov MAC v sistemu Windows 7

Sodobna računalniška tehnologija neprestano osupuje starejšo generacijo, saj je postala neverjeten korak in dobesedno potiska človeško evolucijo v absorpcijo več znanja. Vendar ni vse koristno, zato vlade v številnih državah poskušajo prepovedati eno ali drugo informacijo, medijske vire, spletno stran itd. Toda kako to storiti? Zahvaljujoč identifikacijski številki so ljudje odjavljeni, vendar le malo ljudi ve, da je mogoče najti računalnik v omrežju. Najprej morate vedeti naslov MAC. Ta članek je priporočljiv za začetnike za uporabnike operacijskega sistema Windows, saj bo za to skupino uporabnikov interneta zagotovil nekaj zanimivih in uporabnih dejstev.


Kaj je naslov MAC?

Vsi vemo, da so računalniki pridobili toliko priljubljenosti pred razpadom Sovjetske zveze, vendar ne vsi vedo, zakaj. Razlog je precej običajen. Internet je prvotno razvila ameriška vojska - vse za hitro in kakovostno komunikacijo med računalniki v različnih delih tako velike države. Takrat je bila višina tako imenovane hladne vojne, ko sta bila Sovjetska zveza in Združene države na robu popolnoma pravega jedrskega spopada, vendar je bilo vse narejeno. Vendar pa je po nekaj časa vlada ZDA umaknila stopnjo tajnosti pri svojem delu v zvezi z vzpostavitvijo zaprtega komunikacijskega omrežja. Novice so se zelo hitro razširile v različnih smereh, svetovni splet je začel pokrivati ​​človeštvo, vendar pa je obstajal problem, kako prepoznati vsak računalnik, ker če sta v omrežju dva enaka uporabnika, potem vseomrežje se bo zrušilo.


Odločeno je bilo, da se ustvarijo nekateri omrežni protokoli, ki vključujejo pravila v omrežju, ki jih mora računalnik upoštevati, da pošlje zahtevo, in nato varno prejme odgovor. Tako je nastal znameniti naslov MAC. Skratka, to je edinstvena številka "železnega" pc, tj. Omrežne kartice, preko katere je povezana z internetom. V naslednjem poglavju bomo podrobneje opisali, kako poiskati naslov MAC na vašem računalniku, zahvaljujoč zmožnostim operacijskega sistema Windows. Naslednja točka je priporočljiva za začetnike razvijalcem omrežnih aplikacij.

Kako najti MAC naslov Windows 7?

Če želite začeti, boste morali imeti na računalniku prisotnost katere koli omrežne kartice, kot je na primer adapter za WiFi - ni posebne razlike. Če imate internetno povezavo, le poenostavlja postopek.
Navodila za iskanje IP naslova MAC:
 • Aktivirajte ukazno vrstico Windows, to lahko storite z ukazom cmd.exe.
 • Zdaj morate vnesti ključno besedo ping naslov IP računalnika, katerega MAC želite vedeti. Vnesete lahko tudi svoje.
 • Zdaj vnesite ukaz arp - a, pritisnite Enter.
 • Prikazani bodo naslovi IP, nasprotno - naslov MAC. Prav tako lahko dobite informacije o omrežni kartici računalnika, ker prva dva znaka govorita o proizvajalcu. Podrobnejša tabela proizvajalcev je v odprtem dostopu.
 • Pozor

  Če poskušate ugotoviti naslov MAC katerega koli podjetja, vam ne priporočamo, da bi gaTo storite iz naslednjih razlogov:
 • Velika podjetja imajo zelo trdne sistemske administratorje, zato vas bodo zelo hitro izračunali, če boste poskušali izvesti nezakonita dejanja.
 • Če so napredni goljufi že obiskali podomrežje podjetja in ste šli za njimi, potem obstaja zelo velika verjetnost, da vam bodo storjene vse napake.
 • Postopek iskanja naslova MAC je najbolje opraviti na vaših računalnikih ali če ste sami skrbnik sistema.

  Za zaključek

  Upamo, da boste po branju tega članka razumeli, kako najti naslov MAC na svojem računalniku, pri čemer uporabite samo konzolo. Če želite poznati svoj IP za iskanje, vam priporočamo uporabo specializiranih storitev, kot je 2IP - takoj vam bodo pokazale dinamični ali statični naslov.

  Sorodne publikacije