Windows se ne more povezati s tiskalnikom: kako odpraviti težavo?

Strinjam se, da je stanje, ko sistem poroča, da se Windows ne more povezati s tiskalnikom, v najpomembnejšem trenutku, ko je nujno treba poslati dokument za tiskanje, - ni najbolj prijeten pojav. Toda vprašanje popravka neuspeha je dokaj preprosto. Mnogi ljudje tega ne poznajo ali pozabijo. V nadaljevanju je nekaj priporočil za odpravljanje težav, ki so primerne za skoraj vse znane napake, povezane s tiskalnikom. Rešitve, ki so ponujene spodaj, delujejo enako dobro na vseh različicah operacijskega sistema Windows, začenši vsaj s spremembo XP, ki podpira ročno aktiviranje storitve tiskanja.

Zakaj se Windows ne more povezati s tiskalnikom?

Zato težava, da se operacijski sistem ne more povezati z nameščeno opremo, ni vedno gonilnik, čeprav je lahko najpogostejši vzrok. Ni govora o fizičnih okvarah ali pomanjkanju napajanja.

Ni izključeno, da tiskalnika ni mogoče povezati, na primer, z istim lokalnim omrežjem (če se tesnilo izvede natančno z izhodom v omrežno napravo). Pogosto pa težava, da se Windows 7 ne poveže s tiskalnikom, je lahko le, da je tiskalna čakalna vrsta banalna za prelivanje. In tukaj, kot je že jasno, je rešena zelo preprosta rešitev problema, ki je ponovno zagnati to storitev.

Napaka v sistemu Windows «Povezave ni bilo mogoče vzpostavitiza tiskalnik ": prvi koraki za odpravljanje težav

Prva stvar je, da znova zaženete tiskalnik (tiskalnik, MFP) tako, da ga odklopite iz električnega omrežja in ga ponovno vklopite.
Druga točka je vnos nastavitev tiskanja z uporabo ikon tiskalnika v sistemskem pladnju in v glavnem meniju z uporabo elementa čiste čakalne vrste in nato znova zaženite računalniški sistem. Običajno se med preostalimi odloženimi dokumenti natisne takoj.

Preverjanje stanja tiskalne naprave

Toda predpostavimo, da je prišlo do napake s kodo 0x0000000a (Windows se ne more povezati s tiskalnikom). Kaj storiti v takšni situaciji? Če želite začeti, se prepričajte, da je tiskalnik nastavljen na privzeto in trenutno aktiven ("Nadzorna plošča", del tiskalnikov in faksov).

Tukaj boste morali počistiti potrditvena polja za postanke in samostojne vrstice. Po tem se bo na idejo stanje spremenilo v "Pripravljen". Nato lahko pošljete dokumente za tiskanje. Če to ne deluje in vas bo sistem obvestil, da se na primer Windows 10 ne more povezati s tiskalnikom, morate znova zagnati sam tiskalniški servis.
Najprej uporabite programski in komponentni del, da se prepričate, da je storitev tiskanja omogočena v aktivnih komponentah sistema.
Po tem morate odpreti razdelek Storitve (services.msc v Run Console), poiskati ustrezen razdelek, odpreti meni za urejanje inponovno zaženite Če komponenta ni aktivna, uporabite gumb za zagon. V nasprotnem primeru prekinite storitev in jo ponovno aktivirajte. V tem primeru za zagonski tip uporabite zagonski parameter, ne pa ročni zagon, ki ga lahko nastavite na privzeto. Ko so nastavitve končane, znova zaženite računalnik.

Težave pri namestitvi in ​​nadgradnji voznika

Ni treba posebej poudarjati, da imajo vozniki pomembno vlogo. Če se pojavijo napake s sporočili, ki jih Windows ne more povezati s tiskalnikom, se morate prijaviti v Upravitelj opravil, zaustaviti tiskalniško storitev in nato z upraviteljem naprav znova namestiti gonilnike, jih posodobiti ali izdelati. povrnitev v primeru, če je vse šlo pred napako. Vendar pa vaša baza podatkov gonilnikov sistema Windows morda ne vsebuje ustrezne programske opreme. V tem primeru je priporočljivo uporabljati avtomatizirano programsko opremo, ki je namenjena posodabljanju gonilnikov brez udeležbe uporabnikov s prenosom iz uradnih virov (Driver Booster, DriverPack Solution).

Odpravljanje težav s programsko opremo drugih proizvajalcev

Včasih težave in zgoraj navedene metode niso odpravljene. V tem primeru lahko uporabite posebne pripomočke, ki so jih razvili izključno tiskalniki ali skenerji.
Na primer, HP Print And Scan Doctor, dobro uveljavljen pripomoček za naprave Hewlett Packard, je dobro dokazan. Za drugo opremo so možni tudi popravki teh programovnajti Pojdite na uradna spletna mesta.

Kratek povzetek

Dodati je treba, da se odpravljanje napak, povezanih s tiskalnikom, izvaja na zelo osnovni ravni. In ne zahteva vedno interakcije uporabnika s produktom kardinalnih dejanj v smislu ponovne namestitve gonilnikov ali sorodne programske opreme. Včasih je povsem normalno, da ponovno zaženete sistem ali ponovno zaženete tiskalniško storitev. Na žalost, v operacijskem sistemu Windows, lahko takšne komponente, kot pravijo, "zlepi" brez posebnih razlogov. Vendar pa je preprosto uporabiti tako obnovitev operacijskega sistema ali povrnitev v prejšnje stanje, če kontrolne točke iz sistema niso bile odstranjene. To je mogoče pripisati tudi eni od najpreprostejših metod za obnovitev zmogljivosti MFU, ki temelji na dejstvu, da so glavni gonilniki strojne opreme nameščeni in se izvajajo (napake s povezavo do take programske opreme se ne pojavijo). Če težave še vedno obstajajo, ne bodite preveč leni, da gredo na uradni vir proizvajalca opreme. Morda je prav tam tista, kjer se nahaja rešitev problemov.

Sorodne publikacije