Avtodorya - kako izgleda? Specifikacije in načelo "Avtodoryi"

Zagotavljanje varnosti v cestnem prometu je ena od prednostnih nalog, ki se trenutno izvajajo v naši državi. Slaba kakovost cestnega voznika zahteva, da vozniki upoštevajo cestna pravila - najmanjša napaka ali zanemarjanje obstoječih določb varnosti cestnega prometa lahko povzroči hude nesreče s hudimi posledicami.

Že "tradicionalne" elektromagnetne radarje, ki zajemajo hitrost gibanja in so nameščene na nekaterih progah, kamere za video nadzor ne izpolnjujejo svojih dolžnosti. Posebej za nadzor hitrosti je bil razvit kompleks Avtodorya. Kaj to in kakšno je njegovo načelo dela, bomo poskušali razumeti.


Inteligentni nadzorni sistem

Avtodorya je programska in strojna oprema, namenjena beleženju hitrosti vozil, primerjanju z dovoljenim načinom hitrosti in določanju kršiteljev prometnih predpisov. Toda za razliko od trenutne radarske frekvence sistem deluje na povsem drugem principu. Osnova sodobnega elektromagnetnega radarja je Dopplerjev učinek: naprava oddaja signal in nato ujame svoj odsev od avtomobila. Če se vozilo premika, se frekvenca sproščenega in odbitega signala ne ujema. Ta razlika med signali je strogo določena in določena za vsako hitrost TOR. Načelo "Avtodoryi" je precej drugačno.Kompleks ne meri frekvence sekundarnega širjenja signala, temveč neposredno hitrost avtomobila. Z merjenjem razdalje in časa, ko je vozilo prepotovalo to vrzel v poti, in zamenjavo podatkov z najpreprostejšo formulo V = S /t in izračunom hitrosti gibanja.


Sestava kompleksa

Za razliko od "tradicionalnih" sistemov opazovanja in nadzora visoke hitrosti, ki pokrivajo pot majhnega obsega, je kompleks "Avtodorya" sposoben registrirati hitrost vozil v delih dolžine. od 500 metrov do 10 kilometrov in ne pušča nobene možnosti za kršitelje. Za odgovor na vprašanje: "Kaj je to -" Autodoria "?", Treba je razumeti nabor naprav, ki so del kompleksa. Eden od ključnih elementov je snemalnik gibanja. Opravlja funkcijo določanja dejstva gibanja avtomobila v določenem delu ceste. Ima vgrajen sistem GLONASS.
Drugi ključni element je Unified Computing Center - posebna programska oprema, ki zaznava celoten tok podatkov, ki jih prenašajo registratorji in ga obdeluje z vzporednimi računalniškimi metodami. EVC je povezan tudi s sistemom GLONASS.

Načelo delovanja kompleksa

Razumevanje, kako deluje Avtodorya, bo pomagalo, da se izognemo nepremišljenim odločitvam in izkoreninimo vaše poskuse, da bi zavajali sistem. Kot smo že omenili, kompleks zajema hitri način v odsekih dolžine od 500 do 10.000 metrov.
V tem intervalu so ceste določene na določeni razdalji ena od drugeregistratorji Par takih nameščenih naprav tvori kontrolno območje. Obe napravi registrirajo registrsko tablico avtomobila, določita njegovo lokacijo in čas. Po tem, ko so podatki "označeni" z elektronskim digitalnim podpisom in preneseni na ECC.
Edini računalniški center "Avtodoryi" (ki smo ga že našli), ki je vzel podatke iz par registrarjev, primerjal registrsko tablico, določil lokacijo avtomobila na začetku kontrolne cone in na koncu ter čas, za katerega je vozilo vozil cesti. S pomočjo najpreprostejših računskih operacij center izračuna povprečno hitrost in v primeru prekoračitve hitrosti samodejno izpolni potrdilo o kazni. Odločba o upravnem prekršku vsebuje fotografije storilca kaznivega dejanja na obeh točkah kontrolne cone, čas in kraj postavitve. Zakon je podpisan z elektronskim digitalnim podpisom, ki mu daje pravno veljavo.

Prednosti kompleksa

Značilnosti "Autodorie" omogočajo zajemanje storilcev na treh pasovih do 10 km - to je ena glavnih prednosti strojne in programske opreme. Druga prednost sistema je, da se nadzor gibanja izvaja brez uporabe radarskih, laserskih ali elektromagnetnih žarkov. To povzroči visoko natančnost naprave.
Tretja in ena od kontroverznih prednosti je avtonomija. Kompleks lahko izvede vse operacije, vse do pošiljanja kazenskih prejemkov storilcu, brez človeškega posredovanja. Po drugi strani pa lahko popolnoma avtonomen sistem to razbijena tisoče voznikov, ki jim grozi denarna kazen. Kot najnovejšo funkcijo jo lahko imenujemo združljivost naprave z drugimi napravami. Tehnične specifikacije "Avtodoryi" omogočajo, da se uporabljajo za registracijo drugih kršitev, na primer, niso vključeni žarometi za kratki svetlobni pramen, nepritrjeni varnostni pasovi in ​​drugi.

Funkcije "Avtodoryi"

Poleg nadzora nad hitrim načinom se kompleks "Avtodorya" uporablja za izvajanje dejavnosti iskanja. Ministrstvo za notranje zadeve bo z njegovo pomočjo učinkovitejše in hitreje najhitreje našlo TK in tudi blokiralo gibanje kriminalcev. Dodatna funkcija sistema je spremljanje cestnega odseka. Kompleks določa povprečno stopnjo pretoka TK, njeno število in na podlagi tega daje na voljo podatke o prometu. V prihodnosti se lahko uporablja za preprečevanje zastojev.

Kako izgleda kompleks?

Radar "Avtodorya" je nameščen na navadnih stebrih za luči, ki se nahajajo ob poti. Predstavljajo masivne naprave pravokotne oblike z nagnjenimi sprednjimi in zadnjimi stenami. Kako je videti "Avtodorya"? To lahko izveste s preučevanjem spodnje fotografije.
Napravo je lahko prepoznati, vendar lahko to storite le na razdalji 50-100 metrov, in določanje prekrškov se zgodi na razdalji 500 metrov. Registracija avtomobilov poteka v obe smeri, saj se video naprave nahajajo na obeh straneh.

Ali lahko sistem prevaram?

Učinkoviti načini zavajanja kompleksa AvtodoryaZato se ne bi smeli zanimati za različne ponudbe na internetnih prostorih - vse to so triki, s katerimi preživljajo prevaranti.
Vendar še vedno obstaja način, da se "kaznuje". Da bi to naredili, moramo upoštevati pravila prometa, vsaj na tistih območjih, kjer so nameščeni radarji kompleksa. Zahvaljujoč tehnologiji GPS so vozniki že dolgo sestavili zemljevid lokacij sistemov "Avtodorya". Če ga dobite na GPS navigatorju, ne boste padli čez hitrost. Če želite premagati sovražnika, ga morate razumeti. Zdaj, ko razumete, da je to "Avtodorya", boste lahko počutili udobneje na avtocestah Rusije.

Sorodne publikacije